MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android tableteket már-már temetjük. Nem nagyon van új, tényleg értékelhető Androidos tablet. Huawei MediaPad, Samsung S4 tabletek még próbálnak megélni a piacon, de a telefonok növekedésével, laptopok összemenésével egyre kevésbé van lehetőség a tablet formátumban.

A minap kezembe vettem a Nexus 7-et és tulajdonképpen rájöttem, hogy nem sokkal nagyobb, mint egy mai átlagos telefon. Ha a kávát kicsit lefaragnánk, már-már kisebb is lenne. :)

De térjünk visszxa az Android tabletekhez. Ezeket az eszközöket ideje lenne célszerszámként használni, s erre remek példa, amit a Zeiss csinált. A Zeiss neve az optikákról lehet ismerős sokaknak, pl. a Nokia telefonokban találhatók Zeiss lencsék.

A héten zajló Photokina kiállításon mutatták be a Zeiss ZX1-et. Egy fullframe kamera, fix lencsével. Nem tűnik nagy durranásnak. Azonban ha kicsit megnézzük az alábbi videót, máris érthetjük miért került mégis az AndroidPortálra a bejelentés.

A ZX1 tulajdonképpen egy Androidos Tablet és egy fényképezőgép házassága. Jó értelemben. :) És nem csak ez érdekes, hanem a Verge cikke szerint a kamerára előtelepítve megtaláljuk az Adobe Lightroom alkalmazást is. Hogy emellett mennyire lesz hackelhető és a videóban látott Dropboxon kívül esetleg közvetlen INstagram feltöltést és még további Android jóságokat is kapunk, ezt nem tudjuk.

Mindenesetre érdemes lesz a jövőben a fényképezőgéppiacot is szemmel tartani.

2018.09.28.

+