MojAndroid
(x) hirdetés

Ritka az, amikor teljes mértékben elégedett vagyok egy telefonnal. És a Xiaomi A1 sem az, amivel teljes mértékben meg vagyok elégedve, de majdnem. Régen járt készülék ehhez ennyire közel. És mindez nem a 200e feletti kategóriában.

Kezdjük a jó dolgokkal!

  • Xiaomi minőség. A Xiaomi minőségi termékeket gyárt. Miközben ezt írom a háttérben szól a YouTube a Xiaomi Mi Boxon. És a minőség elérhető árral párosul. A telefont egyébként a GearBest küldte tesztelés céljából. Ezért szól hozzájuk tracking id-val a link, hogy követhető legyen hányan kattintottatok.
  • Android One. Azaz Google Android van rajta és érkezik frissítés hozzá folyamatosan. Ennél jobb nem is lehetne.
  • Dupla sim vagy sim + MicroSD. Aki utazik és előfordul esetleg Europán kívül is, az tudja, hogy ez egy nagy érték. De biztosan akadnak itthon is páran, akik esetleg egy mobilnet és egy beszélgetős kártyával élik életüket.
  • Dupla kamera. Ez amolyan is-is. Jó, de nincs partiban a csúcskészülékek kameráival.
  • 4G, VoLTE, 2 mikrofon

Nézzük a nem annyira jó dolgokat!

  • Nincs benne NFC! Erről nem kell többet beszélni. NFC fizetés, Android Pay, Gránit Pay, stb. Na, ezek nem fognak itt működni.
  • Nem vízálló.
  • A Nexus, Pixel telefonoknál megszokott vissza, home, alkalmazáslista sorrendje itt a Samsung készülékeknél használt alkalmazáslista, home, vissza sorrendben szerepel.

Ezutóbbi három pont a normál földi halandók 99%-ának fel se fognak tűnni. Így a Xiaomi A1 igazából számukra az ideális telefon. Tessék venni egyet! Az NFC az egyetlen dolog, ami miatt nem váltok teljesen át az A1-re, mint elsődleges telefon. Még a vízállóságról is le tudnék mondani. Az NFC viszont nekem kell.

Mindenki másnak: Vegyetek Xiaomi A1-et! Most a DANY027 kuponnal 200 dollárért beszerezhető!

Android One

 

Az Android One valami olyan, mint anno a Nexus család volt. Viszont nem a high-end fehasználókat célozza, hanem az átlagembereket. Android One vásárlók biztosra mehetnek a következőkkel kapcsolatban:

  • 2 évig friss Google Android
  • Nincs semmi extra vacak előtelepített alkalmazás a telefonon
  • Remek ár/érték arány

A GearBesttől érkezett A1-en is újabb firmware van, mint a flagship Samsung S8-on. Ami alapvetően vicces. És kétségem sincs afelől, hogy az Oreo 8.1 és minden további frissítés is hamarabb fog megérkezni a telefonra, mint bármelyik gyártói készülékre.

Ha bárki telefon vásárláson gondolkozik és nem szempont, hogy a legdrágább készüléket hurcolja magával, azoknak az Android One paletta a legkiválóbb választás:

A Xiaomi A1 előtti készülékek a generalmobile és a japán ymobile gyártósorairól kerültek ki (a jele erősen Yahoo!-ra hajaz, de ez egy Softbank cég), azóta a Project Fi keretében elérhető a Moto X4 (324 dollár) és a htc U11 life (előrendelhető, de 375 Euro lesz az induló ára). Vicces módon mind a Motorola, mind a htc erősen Google közeli cég. Az Android One honlap azonban talán nem véletlenül a Xiaomi A1-el hirdeti, mutatja be a One előnyeit. És jól láthatóan ez a legjobb ár/érték arányú készülék a palettán.

Használat

A telefonba belepattintottam a sim kártyám. A sim fiók talán a legsérülékenyebb része a készüléknek. Ez azonban ne zavarjon senkit. A megszokott 2 sim kártya vagy 1 sim és egy MicroSD megoldásban lehet bővíteni a készüléket.

Simán kezeli a telefon a két sim kártyát, lehet váltogatni adat és telefon sim között. A 64 GB tárhely szerintem bőven elegendő. Nem hiszem, hogy hatalmas szükség lenne egyébként a MicroSD-re, de a lehetőség adott.

A telefon alján ott a jack dugó és USB-C csatlakozó. Egy töltéssel nekem másfél-2 napot megy a telefon. Nem tudom hogy ez az Android One-nak köszönhető vagy valami más varázslat van a rendszerben.

Feketében szebb, mint az arany, amit én kaptam, de hát ajándék lónak…

A telefonban a dual kamera tulajdonképpen 2x zoomnak felel meg.

Mint a képen is látszik, ezt tudja a 2x zoom. Reggeli esős, ködös, félhomályban ezt lehet kihozni a kamerából.

Az 5.5″ kijelző, FHD felbontásban mindenre elegendő és szép. 8 magos Snapdragon 625 is szépen működik. Tudjuk, hogy vannak ennél erősebb processzorok, de multitaskinghoz, még játékhoz is bőven elegendő.

A beszélgetés viszont tényleg kellemes a készüléken. Amellett, hogy két mikrofon kapott helyet a telefonban, ezzel is segítve, hogy a zajokat kiszűrje, VoLTE kompatibilis a készülék, így ha valaki 4G hálózaton telefonál és az támogatja azt, akkor nem fogja ledobni a készülék 3G-re.

Összességében ha lenne benne NFC, elsődleges telefonként tudnám használni az A1-et. Akinek nicsen ilyen igénye, azoknak bátran ajánlom az A1 beszerzését. Kiváló vétel, vegyetek Xiaomi A1-et! Most a DANY027 kuponnal 200 dollárért beszerezhető!

2017.12.09.

+