MojAndroid
(x) hirdetés

Napokban számoltunk be a lite alkalmazásokról. És a Google úgy tűnik egy re jobban érzi mekkora igény van a könnyített alkalmazásokra, illetve a könnyített Androidra.

Itt a Google Go, a könnyített kereső. Leánykori nevén Search Lite. De most már mint ezt tudjuk a Google nem Lite, hanem Go-ként hivatkozik a könnyített alkalmazásaira.

Google Go
Price: Free

A Files Go pedig kinőtt a beta állapotból.

Files by Google
Price: Free

De mindez semmi ahhozképest, hogy itt a teljes Android Go is. A májusi Google I/O-n bejelentették már, hogy érkezik egy olyan Android verzió, ami az 1 GB memória vagy annál kevesebbel rendelkező telefonok számára lesz optimalizálva. És most már itt is van és a 8.1-es Android verzió érkezésével együtt már elérhető az Android Go is.

Gyorsabb, kisebb méretű, kevesebb helyet foglal, kevesebb adatot használ és még biztonságos is. Sőt már most reklámozzák a Lite/Go appokat, illetve minden fejlesztőt külön hívnak, hogy csatlakozzon és fejlesszen milliárdok számára.

Izgalmas lesz melyik gyártók kezdenek majd Android Go verziót telepíteni low-end készülékeikre. Illetve érdekes helyzet fog kialakulni, amikor egy olcsó alsó kategóriás készüléken az Android Go hasítani fog, a másfélszer annyiba kerülő középkategóriás telefonon meg majd csak úgy komótosan döcög majd a teljes Android.

Ráadásul a Go-ba valószínűleg nem fog engedni a Google belenyúlni már, tehát pure Android élmény könnyebben elérhető lesz vele.

Forrás: Google blog

(x) hirdetés
2017.12.05.

+