MojAndroid
(x) hirdetés

Idén is számot vetettünk az évben történt, az olvasóközönség számára legfontosabb témákról, megszavaztuk azokat a dolgokat, aminek a legjobban örültünk. Évről évre igyekszünk a szavazást az éves eseményekhez igazítani, idén sem volt ez másként. Az eszközöknél is lett új kategória, és egy negatív hír kategóriát is létrehoztunk. Köszönjük mindenkinek a javaslatokat és szavazatokat! És lássuk akkor az idei eredményeket!

A 2016-os év telefonja

Nem nagyon lepődtem meg, hogy az idei évben is a Samsung aktuális prémium telefonját, most a Samsung Galaxy S7-et választottátok meg az év készülékének. Gondolhattuk volna, hogy a Note7 készülék visszahívása nem tett valami jót a cég hírnevének, de úgy látszik ez a bizalom nem veszett el. Az itthoni vásárlók most is jó telefonnak tartják a Samsung készülékeit.

A 2016-os év phablete

Tavaly választottuk szét először a telefon és phablet kategóriát, és idén is indokolt volt ez az elkülönítés, hiszen az 5.5 feletti szegmensben általában erősebb hardverekkel érkeznek a készülékek. A Google idén lelőtte a Nexus vonalat, és helyette bevezette a saját gyártású Pixel készülékeket. Két készülékkel rajtolt el az új termékvonal, a nagyobbik tepsit hívják Pixel XL-nek. Ami ezek szerint elég népszerű az Android használók körében, de még így is csak pár szavazattal tudta megelőzni a nemrég megszüntetett Samsung Note 7-et.

A 2016-os év tablete

Elég kevés ajánlás érkezett ebben a kategóriában. Úgy látszik nem hozza lázba már az embereket az új tablet vásárlása. Vagy elégedettek a régivel, vagy nem is akarnak tabletet. Itt is a Samsung termékét a Samsung Tab A with S Pen-t tartottátok az idei év legjobb dolgának. Majdnem összejött nekik minden hardveres kategóriában győzelem!

A 2016-os év okoseszköze

Idén szerettük volna ha más Androidos eszközök is szerepelnek a szavazásban. Ahhoz nem pörgött fel eléggé az okosóra piac (sőt amennyire látom, lecsendesedik körülöttük a felhajtás), hogy külön kategóriában szerepeljenek, de ebben az összevont kategóriában tudták volna magukat megméretni. A Google Home és a Xiaomi okoskarkötője végig fej-fej mellett küzdöttek. A végén az otthonunkat okosító készülék nyert pár szavazattal.

 A legnagyobb csalódás 2016-ban

Az idei évben szerettük volna megtudni, hogy milyen hír volt, amit negatívan fogadtatok. Kicsit bizonytalankodtam az elején, de végül a kamu és szomorúság kategóriát összevonva alkottuk meg ezt. Itt sem okozott nagy meglepetést, hogy a Samsung Galaxy Note 7 visszahívása volt számotokra a legnagyobb csalódás. Reméljük jövőre sikerül szépíteniük a dél-koreai mérnököknek.

A 2016-os év legjobb alkalmazása

Áttérve a szoftveres szavazásokra, szintén nem történt nagy trónfosztás- Mi más is lehetett volna a győztes, mint az immár két éve veretlen Waze közösségi navigációs alkalmazás. Idén is ezt az alkalmazást szerettétek a legjobban.
A 2016-os év legjobb játéka
Szintén nem történt nagy meglepetés. Az idei év leghype-oltabb (azta milyen jó szó!) játéka kapta a legtöbb szavazatot. Ráadásul egy nemrég megjelent magyar nyelvű, szöve kalandjátékot megelőzve lett a Pokémon Go a legnépszerűbb. Úgy látszik szerettek egy kis játék kedvéért akár kimozdulni is. Ez igen dícséretes!

A 2016-os év legjobb magyar alkalmazása

Ebben a kategóriában is a közlekedés tarolt. A tavalyelőtti győztest, a Budapest Menetrendet választottátok ismét a legnépszerűbb hazai fejlesztésnek. Meg is érdemli a program, nagyon hasznos társ a mindennapokban, a legutóbbi nagy fejlesztésről nálunk is olvashattatok.
(x) hirdetés
2016.12.25.

+