MojAndroid
(x) hirdetés

Nem többet és nem kevesebbet vett a fejébe két fiatalember tavaly és elindították a Nexart. Hurrá, mondhatná bárki, de itt valami nagyobb dologról van szó. Mindkét úriember egész szép múlttal rendelkezik kaliforniai tech cégeknél.

Fedélzeti kamera, vagy dashboard camera, röviden csak dash cam. Ez egy olyan bigyó, mint a repülőgépeken a feketedoboz. Mindent rögzít és ha baleset vagy bármi zűr történik, akkor visszanézhető. Gondolkodtam is már egy ideje a Xiaoyi Dash Cam-en, de mindig arra jutottam, hogy jó, de majd egyszer…

Amikor a Nexar szembejött, az első gondolatom az volt, hogy megnézem mit tud egy ilyen cucc és aztán lehet, hogy mégis veszek egy Yi dashcam-et.

Viszont a Nexar tudása és a törekvés, hogy a biztonságos közlekedés Waze-e legyen, mindenképpen izgalmas.

Mit tud a Nexar?

  • Regisztráció után (facebook vagy telefonszám alapján azonosít) a saját Nexar cloud-ba tárolja a felvételeket.
  •  Automatikusan észleli a nagy fékezéseket és baleseteket.
  •  Az applikáció a háttérben is tud működni, így mehet közben egy Waze is. Persze más navi is, ha valaki mást szeret.
  • Intelligens tárhely management. Erre majd pár hét után visszatérünk. De elvileg nem tölti meg a telefon memóriáját. Kérdés, hogy az mobilnet havidíjunk ezt hogy viseli majd.
  • Természetesen az utazásunkat ha jólesik oszthatjuk közösségi médián.
  • Vagy ha úgy alakul, akkor e-mailben mehet a biztosítónak.
  • Kezeli az elő és hátlapi kamerát is akár egyszerre is (ha a telefon támogatja azt), így stoppos felvétel, Uber (ja, már nincs…), oszkár, egyéb használata esetén a hátsó ülésen utazó baltás gyilkost is rögzíthetjük.
  • A telefon minden szenzorát használja, így baleset esetén részletes reportot kapunk, benne GPS, stb. minden adattal.

Első tapasztalatok

Az app meríti a telefont és melegszik is. Nem vészesen, de azért érezhető, hogy valami dolgozik. Az app még erőseb béta, kezdeti stádiumban van, de már most ígéretes. 10 perc alatt 6 MB-ot forgalmazott mobilneten.

2016-11-20-22-01-29

Az utazás végével kapunk egy részletes statisztikát. Nem szép még az app. A weboldalon szebben meg van oldva. Ezen van még mit reszelni. De jól működik. A videót (time lapse) miközben nézzük a videó alatti térkép real-time látjuk a térképen, hol járunk éppen. A videóban válthatunk az elő és hátlapi kamera képe között, ha volt mindkettővel felvétel.

Töltsétek, ígéretes app. Egyelőre 10.000 – 50.000 letöltésnél jár. Így ha ki akarjuk használni a közösségi Nexarozás (igen, ez így magyarul furán hangzik) előnyeit, akkor még van hova fejlődnie. Nálam marad a telefonon. Már csak egy jó tartót kell beszereznem. :)

Nexar Smart Dash Cam
Nexar Smart Dash Cam
Developer: Nexar
Price: Free
  • Nexar Smart Dash Cam Screenshot
  • Nexar Smart Dash Cam Screenshot
  • Nexar Smart Dash Cam Screenshot
  • Nexar Smart Dash Cam Screenshot
  • Nexar Smart Dash Cam Screenshot
  • Nexar Smart Dash Cam Screenshot

utóirat. Ha lenne Uber vagy Lyft … najó, azért folytatom. Lényeg, hogy ha valaki több, mint 30 órát vezet, akkor kaphat egy iPhone-t (sic!) és lehet professzionális Nexar tesztelő. Még egy jel, hogy tűnik elég komolyan gondolják a fiúk.

utóirat2. Természetesen mindezt AI nélkül nem lehet, 2016-ban alkalmazást sem lehet AI nélkül kiadni. Szóval van benne az is. Aki nem tudja, mi az AI, hallgasson podcastot, vagy játszon a Google-lel.

utóirat3. Igazából 2b, mert ugyanakkor írom, de külön pont. Van hivatalos Nexar telefontartó is. Egy jó autós tartón egyébként is elgondolkoztam már. Persze nem szállítanak Budapestre. Viszont a német Amazon igen. De ez már utóirat 4 lenne, meg teljesen más téma…

2016.11.20.

+