MojAndroid

Itt az AndroidPay… illetve majdnem. A majdnem pedig fontos szó. Az is, hogy ki mit ért majdnem alatt. Hallgassátok majd a podcastet, ott körüljárjuk, hogy pl. Kínában mit is jelent a majdnem kifejezés.

Szóval az a helyzet, hogy a telefonom innentől fizetőeszközként kezeli a GranitBank Gránit Pay fizetési megoldását.

2016-09-30_13_32_57

A Gránit Bankba kell ehhez regisztrálni, illetve amint az megvan a bankkártyát digitalizálni. Ami egy gombnyomás az alkalmazásban.

A fizetés pedig végtelenül egyszerű. Miért érdekes ez? Volt már a szolgáltatóknak is mobilfizetése, de az röviden és tömören nem egyszerű mutatvány. Ha van NFC-s telefonod, NFC-s SIM kártyád, OTP ügyfél vagy, megfelelő szolgáltatónál vagy, van PayPass kártyád, s a csillagok is megfelelően állnak, telepítetted a szolgáltató alkalmazását, akkor van esélyed rá, hogy a mutatvány működhet.

A Gránit bank mobilfizetés ennél legalább két lépéssel egyszerűbb. Ráadásul a fizetési megoldás teljesen integrálódik az Android tap & pay rendszerbe. Ugyanazt a technológiát alkalmazva, mint az AndroidPay.

2016-09-30-13-33-20

Örömmel üdvözöljük, hogy itt tart már a világ és megjelent az első olyan banki szolgáltatás, ami a telefonnal való fizetést teljes mértékben támogatja.

A mai sajtóbejelentésen volt szerencsém az alkalmazás elkövetésében résztvevő Mastercard munkatársaival is beszélni. Elárulták, hogy amennyiben az AndroidPay megérkezik hazánkba, esetleg a SamsungPay, akkor az Gránit Banknál már csak át kell billenteni majd a kapcsolót és simán használható lesz a Gránit Bank kártyánk mobilfizetésre az AndroidPay segítségével.

A rendszer működésével kapcsolatban természetesen a biztonság lehet a legfontosabb aggályunk. A MasterCard MDES (MasterCard Digital Enabled Service) rendszerét alkalmazzák a Gránit Pay fizetési megoldásánál. Ezzel a megoldással nem a valódi kártyaszám kerül ki fizetéskor, hanem egy virtuális MasterCard kártyaszám. Ezáltal telefon esetleges elvesztésekor nem kell a kártyát letiltani, elegendő csak a virtuális kártyaszámot tiltani/töröltetni.

Az alkalmazást és a fizetést egy Nexus 5X telefonon próbáltam. 7.0 kompatibilis és működik.

GRÁNIT eBank
GRÁNIT eBank
Developer: GRANIT Bank Zrt.
Price: Free

Mit gondoltok a telefonnal történő fizetésről? Úri huncutság? Vagy Ti már egyenesen a bőr alá ültetett megoldásra ugrotok?

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2016. 09. 30.
 • Az, hogy ott van a tap&pay menüben, még nem olyan nagy szám, lásd melléklet. :)
  Amúgy jó dolog ez nagyon, csak megint a korlátok: ha te ma GránitBank ügyfél akarsz lenni, akkor be kell fáradnod a GránitBank valamelyik ügyfélszolgálatára, amiből összesen 8 (!) db van az egész országban (ebből 2 Budapesten). Vagy választhatod azt, hogy otthon felkeres az ügyintéző (kizárólag Budapesten), 5000 HUF kiszállási díj (!) fejlben. https://uploads.disquscdn.com/images/758659c738c9f984fd73a9e4dd676e54f57627421777610c87930e84d693a64e.png

  • Ideális világban Android Pay-be beviszem a mostani (bármilyen) bankkártyám és használom azt. Ez még nem az, de talán az előszoba már. ;)

 • Zsolt Horváth

  És már megint lemaradtam. :(
  Én szerdán kezdeményeztem a számlanyitást (hihetetlen, hogy ehhez elég volt interneten bekattintgatnom 1-2 mezőt), és most várom a kártyát.
  Azért is örülök, hogy megírtad, mert szerintem ez egy fontos mérföldkő itthon, és szomorúan tapasztaltam, hogy a pénzügyi lapok, akik erről írtak, folymatosan beleszőtték a nagyon körülményesen használható (pontosabban körülményesen regisztrálható) Mobiltárca reklámot, mondván, hogy a GránitPay még gyerekcipő ahhoz képest. Hát én pont fordítva látom.

  • p3d3str1an

   Olyannyira körülményes a mobiltárca reg., hogy nem is lehet, mert a legjobb tudomásom szerint az otp nemrég felfüggesztette a hozzá szükséges kártyák kiadását, van akinek az aktív kártyája is eltűnt az appból

   • Péter Bozó

    Én még ma reggel is az OTP-s kártyával fizettem, nem tűnt el sehová se.

    • p3d3str1an

     lehet hogy az usernél volt valami gubanc… itt olvastam a szitut: https://prohardver.hu/tema/re_elindult_a_telekom_digitalis_penztarcaja_a_mob/hsz_952-952.html

     • Bozek

      Jogos, az OTP honlapján ki van írva, hogy “Átmenetileg nem igényelhető”. Mondjuk jó lenne tudni, hogy miért van ez.

     • p3d3str1an

      személyes és sehonnan nem táplálkozó véleményem szerint azért, mert deprecated a mobiltárca, és már a masterpassos vagy android/applepayos megoldáson dolgozik az OTP.

 • Saboteur777

  Tehát akkor ha jól értem, ez Androidra Pay kompatibilis megoldás, ha engedélyezik, menni fog azon keresztül, de addig is működik az érintéses fizetés a saját alkalmazásukon keresztül?

+