Quantcast
MojAndroid
(x) hirdetés

Itt az AndroidPay… illetve majdnem. A majdnem pedig fontos szó. Az is, hogy ki mit ért majdnem alatt. Hallgassátok majd a podcastet, ott körüljárjuk, hogy pl. Kínában mit is jelent a majdnem kifejezés.

Szóval az a helyzet, hogy a telefonom innentől fizetőeszközként kezeli a GranitBank Gránit Pay fizetési megoldását.

2016-09-30_13_32_57

A Gránit Bankba kell ehhez regisztrálni, illetve amint az megvan a bankkártyát digitalizálni. Ami egy gombnyomás az alkalmazásban.

A fizetés pedig végtelenül egyszerű. Miért érdekes ez? Volt már a szolgáltatóknak is mobilfizetése, de az röviden és tömören nem egyszerű mutatvány. Ha van NFC-s telefonod, NFC-s SIM kártyád, OTP ügyfél vagy, megfelelő szolgáltatónál vagy, van PayPass kártyád, s a csillagok is megfelelően állnak, telepítetted a szolgáltató alkalmazását, akkor van esélyed rá, hogy a mutatvány működhet.

A Gránit bank mobilfizetés ennél legalább két lépéssel egyszerűbb. Ráadásul a fizetési megoldás teljesen integrálódik az Android tap & pay rendszerbe. Ugyanazt a technológiát alkalmazva, mint az AndroidPay.

2016-09-30-13-33-20

Örömmel üdvözöljük, hogy itt tart már a világ és megjelent az első olyan banki szolgáltatás, ami a telefonnal való fizetést teljes mértékben támogatja.

A mai sajtóbejelentésen volt szerencsém az alkalmazás elkövetésében résztvevő Mastercard munkatársaival is beszélni. Elárulták, hogy amennyiben az AndroidPay megérkezik hazánkba, esetleg a SamsungPay, akkor az Gránit Banknál már csak át kell billenteni majd a kapcsolót és simán használható lesz a Gránit Bank kártyánk mobilfizetésre az AndroidPay segítségével.

A rendszer működésével kapcsolatban természetesen a biztonság lehet a legfontosabb aggályunk. A MasterCard MDES (MasterCard Digital Enabled Service) rendszerét alkalmazzák a Gránit Pay fizetési megoldásánál. Ezzel a megoldással nem a valódi kártyaszám kerül ki fizetéskor, hanem egy virtuális MasterCard kártyaszám. Ezáltal telefon esetleges elvesztésekor nem kell a kártyát letiltani, elegendő csak a virtuális kártyaszámot tiltani/töröltetni.

Az alkalmazást és a fizetést egy Nexus 5X telefonon próbáltam. 7.0 kompatibilis és működik.

GRÁNIT eBank
Price: Free

Mit gondoltok a telefonnal történő fizetésről? Úri huncutság? Vagy Ti már egyenesen a bőr alá ültetett megoldásra ugrotok?

2016.09.30.

+