MojAndroid
(x) hirdetés

Kissé rendhagyó tesztet fogtok itt olvasni most, leginkább azért, mert a bemutatott termék nem Androidot futtat. Az történt ugyanis, hogy bejelentkezett nálam a TOMTOP online kütyübolt, hogy küldenének ezt-azt bemutatás céljából, és még kedvezményes kupont is kapunk/kaptok hozzá, ha megjönne a kedv. Vannak Android kütyük is a tarsolyban, de ezzel kezdem, majd meglátjátok miért.

Kis kamera – kis ár

Az asztalomon tehát egy kis kamera csücsül: méretre és tudásra kb. mint egy GoPro, az ára viszont!… Nos, előreszaladok (de aztán ígérd meg hogy végigolvasod a cikket is!): a cucc baromi olcsó. Míg egy GoPro 4 Silver (ami felbontásban kb. pariban van ezzel) 430 EUR körül kezdődik, tesztem tárgya most 47 EUR körül van! Szállítással együtt. Vegyük ehhez hozzá, hogy a GoPro 1 db. felfogatási megoldással érkezik alapból, amihez aztán aranyárban tudsz vásárolni továbbiakat, az Andoer 4K dobozából eleve egy ilyen hadsereget szórtam ki:

IMG_20160830_122018m

A GoPro oldalán összerakni ezt a szettet 450 dollár körül van (vettem a fáradságot és megnéztem), úgyhogy már csak a mountokért is érdemes lenne beruházni, ugyanis a fent látható felfogató kiegészítők GoPro kompatibilisek.

Na szóval 47 EUR, de itt nem áll meg a sztori: ha gyors vagy, az “ANDER7” kuponkóddal további 7 EUR kedvezményt kapsz. Úgyhogy:

Kattints (át).

(A kód szeptember 10-ig érvényes, európai raktárkészletre, amíg a készlet tart.)

No és most hogy így előreszaladtunk, elmondok még ezt-azt a kis cuccról. Figyelj, tesztvideó is lesz!

Még ez-az a kis cuccról

Először is: speckók! Nem lennénk geek blog, ha nem ezzel kezdeném. (Ohwait, nem ezzel kezdtem, hanem az árral… franc.)

Az Andoer 4K kamerával a következő opcióid vannak:

  • 4K 25 FPS videó
  • 1080p 60 FPS videó
  • 720p 120 FPS slow motion videó
  • 12 Megapixel fotó

Mindezt egy 170°-os lencsén keresztül, 16 Megapixeles CMOS szenzorral, JPEG vagy H.264 formátumban teheted, max 32 GB-os microSD kártyára, sötétben LED-es fényforrással megvilágítva. A cucc hátulján van egy 2″-os kijelző, hogy lásd amit veszel, a 900 mAh-s akku a speckó szerint kb. 90 perc videózásra elég… nálam eddig (60 perc után) nem merült le. A kis tokjával 30 méterig vízálló, ami nem árt, és a kamera 50 grammot nyom (plusz a kiegészítők).

Van hozzá egy app, amivel WiFi-n kotrollálhatod az eszközt, nos, maradjunk annyiban, hogy inkább kézzel csináld. Ne tedd ki magad ennek az appnak, tényleg.

Röviden tehát kb. azt tudja, mint egy mai GoPro. És méretre is akkora:

IMG_20160830_122456m

A fenti GoPro-t egyébként keveset használtam (amennyiben az “egyszer” kevésnek számít), mert az alapcsomagban csak egy felfogatási megoldást adnak, külön beruházni meg nem volt kedvem (lásd fenti árak). Egy ilyen kamerát akkor használ az ember, ha nem kell hozzá külön legózni a webshopban, hanem kapja hozzá a fontos kiegészítőket. Nálam például alap, hogy időnként fognom kell a kezem ügyébe eső kütyüt és építeni belőle egy teljesen értelmetlen dolgot, a lehető legtöbb (ideálisan az összes) alkatrész felhasználásával. A GoPro-val ez elég minimál, ezért is örültem a rengeteg kiegészítőnek. Mert gondolj bele, hogy elmész nyaralni mondjuk egy ilyen felállással:

IMG_20160830_213817m

Hát biztosan elmebajosnak néz mindenki… de én büszkén vállalom az OCD-met.

Na de hogy vesz fel?

Röviden: nézd meg magad. Hogy gyorsan ki tudjam próbálni, felcsaptam a bringára és elmentem — dolgozni. (Mert hova máshova teker Amszterdamban az ember, nem igaz?) Hétvégén állatkertbe megyünk kajakozni akarom elvinni, főleg mert az Amszterdami macskakő + 5 barra fújt bringakerék nem csak az én lelkemet rázza ki, de a kamera is elég gyakran elmozdult (gumigyűrű nélkül szereltem fel)… a kajak stabilabb bulinak ígérkezik. De erről majd akkor! Most az a szerencse ért, hogy béparkolt Amszterdamba az “A” nevű szuperyacht (további fotók és háttérinfók erre), az én melóba tartó utam pedig pont a Passenger Terminal mellett halad el — megálltam hát, ennél jobb tesztvideó-alany nem nagyon kell!

Macskakő, 5 bar, közeli felvétel:

Nyugisabb körülmények, amszterdami panoráma:

Végezetül némi hosszabb anyag, amiből jobban látszik a rezgés is, meg az is, hogy először képtelen voltam rendesen rögzíteni a kamerát (mert nem vittem a megfelelő mountot), aztán meg folyton lebólintott a kamera (mert nem tudtam jól meghúzni, 5 baros gumik, stb.) Itt további érdekesség, hogy kiderült: az eszköz egyszerre 15 percet tud felvenni. A felvétel nem áll meg, videó nem vész el, ilyenkor új file keletkezik, ami aztán szintén 15 percig tart. Jöjjön tehát a slow television két új gyöngyszeme, bringázás Amszterdamban:

Végezetül még egy dolog: bár videós összehasonlítást nem tudtam csinálni a GoPro Hero és az Andoer 4K között, fotókat azért csináltam azonos fényviszonyok között ezzel is, azzal is. Íme a fotók:


Nos, első körben ennyi. Ha hétvégén nincs indokolatlanul rossz idő, jön a kajakos teszt videó is! De persze ha úgy találod, hogy a fentiek megérnek 40 Eurót, nos ismét:

  1. megrendelés itt
  2. kuponkód: ANDER7

Aztán jöhetnek a videó linkek kommentben!


Frissítés: 

Michele Lagorio tök jófej volt és Google+-on bekommentelt egy Andoer 4K vs. GoPro Hero+ összehasonlító videót, hogy ha lusta vagyok és nem megyek kajakozni, nektek akkor is legyen némi kemény adat. Szóval: Andoer 4K vs. GoPro Hero+!

2016.09.02.

Ezeket már olvastad?

+