MojAndroid

A Barracuda úgy tűnik nem járt annyira jól a Copy szolgáltatással, mint a felhasználók. Így május elsején bezárja azt.

Screen Shot 2016-02-01 at 22.04.53

Persze rengeteg szolgáltatás jön és megy, minek kell pont erről külön említést tenni? Mert ahányszor a cloud tárhelyekről írtam (1, 2, 3), mindig a Copy-t ajánlottam. Mert megbízható volt, jó volt, s folyamatosan fejlesztették. Még január 22-én is jött ki javítás hozzá, pedig akkor már biztosan tudták, hogy be akarják zárni a szolgáltatást.

És mint aki “belerángattam” sokakat ebbe a szolgáltatásba, felelőséggel tartozom, hogy elsők között írjam meg, hogy vége.

Screen Shot 2016-02-01 at 22.09.59

Mint látjátok, már csak 278 GB-nyi adatot kell máshova költöztetnem. És a 695 GB tárhely pedig a rengeteg csatlakozó miatt keletkezett. És messze nem adott a copy minden csatlakozásért jutalom tárhelyet.

Hova tovább?

A Copy valamiért a Microsoft OneDrive-ot ajánlja. Valószínű, hogy a Microsoft – akik egyébként most nagyon erősek felhőben, s úgy tűnik nagy energiákat fektetnek abba, hogy ezt továbbvigyék – nem fogja bezárni a szolgáltatást pár hét múlva.

Nekem a fontos dolgok a házi NAS-on, mobil képeket akkor mostantól újra a Dropbox szinkronizálja a gépemre.

Ti melyik szolgáltatást használjátok? Megbíztok benne? Vagy saját felhőt építetek?

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2016. 02. 02.
  • JustaNickname

    Én vettem O365-öt. Szerintem ennyiért 1TB és hozzá még legális office is (ráadásul további 4 emberrel is megosztható) verhetetlen ár. Alapvetően Google párti vagyok, márcsak ugye az Android telefon miatt is, de ott csak a tárhely lenne ennyiért. Microsoftot, windows-t is lehet fikázni, de gépen meg úgyis ez fut. Most itt tartok. Tartok 1-2-őt az ingyenesekből is (DB, Box, eddig Copy), de csak apróságokra. Ja, és Mega messze a legjobb.

  • Pingback: Appvasárnap - Magyar Android Portál()

  • CrashPlan, 1 gépes fizetős az online tárhelyért (nincs tárhely limit :) ), de ez backup!, nem szinkron. Ja és van minden fő platformra (linux-ra is)

+