[gyorshír] bezár a copy

A Barracuda úgy tűnik nem járt annyira jól a Copy szolgáltatással, mint a felhasználók. Így május elsején bezárja azt.

Screen Shot 2016-02-01 at 22.04.53

Persze rengeteg szolgáltatás jön és megy, minek kell pont erről külön említést tenni? Mert ahányszor a cloud tárhelyekről írtam (1, 2, 3), mindig a Copy-t ajánlottam. Mert megbízható volt, jó volt, s folyamatosan fejlesztették. Még január 22-én is jött ki javítás hozzá, pedig akkor már biztosan tudták, hogy be akarják zárni a szolgáltatást.

És mint aki “belerángattam” sokakat ebbe a szolgáltatásba, felelőséggel tartozom, hogy elsők között írjam meg, hogy vége.

Screen Shot 2016-02-01 at 22.09.59

Mint látjátok, már csak 278 GB-nyi adatot kell máshova költöztetnem. És a 695 GB tárhely pedig a rengeteg csatlakozó miatt keletkezett. És messze nem adott a copy minden csatlakozásért jutalom tárhelyet.

Hova tovább?

A Copy valamiért a Microsoft OneDrive-ot ajánlja. Valószínű, hogy a Microsoft – akik egyébként most nagyon erősek felhőben, s úgy tűnik nagy energiákat fektetnek abba, hogy ezt továbbvigyék – nem fogja bezárni a szolgáltatást pár hét múlva.

Nekem a fontos dolgok a házi NAS-on, mobil képeket akkor mostantól újra a Dropbox szinkronizálja a gépemre.

Ti melyik szolgáltatást használjátok? Megbíztok benne? Vagy saját felhőt építetek?

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
, , , , , , , ,

About kobak

3 gyermek édesapja, matematika tanár, s kütyü függő. Majd' minden vizes, s szeles sport szerelmese. Amikor épp nem ide írogat, akkor saját blogját vagy a Twittert gazdagítja gondolataival.
View all posts by kobak →