MojAndroid
(x) hirdetés

Relatíve csöndes hetet ültünk. A viszonylagos állóvízbe a Google és a HTC dobott nagyobbacska hírkavicsot — lássuk!

A Google felkötötte a gatyát VR szemüveget

Úgy tűnik, hogy miután házon belüli előléptetés révén Clay Bavor lett a cég új “VP, Virtual Reality”-je (itt írtunk róla) a Google tovább erősít a VR iparban, egy hét alatt két high profile embert is magukhoz csábítottak.

Egyrészt Scott Broock személyében keletkezett egy “Global VR Evangelist” pozíció a cégnél:

Scott egyébként az elmúlt két évben a Jaunt nevű VR startupnál dolgozott.

Scott mellé pedig felsorakozik Jason Toff, aki 2014-ben pont a Google-t hagyta el (úgy fest, nem sok időre), hogy a Vine GM-je, és a Twitter Director of Product-ja legyen. Mostantól ismét Googler, és bár pontosan nem mondja, hogy mit, de VR-rel fog foglalkozni:

Ami azt illeti, a Google tényleg az egyik legizgalmasabb cég VR szempontból, nem meglepő, hogy kis odafigyeléssel nagyon jó csapatot tudnak odavonzani. Most már csak az izgalmas újdonságok kellenek!

És ha már VR, újabb gyönyörű hely került fel a Google Maps “Behind the Scenes” sorozatba: a Mont Blanc.

Meanwhile at Twitter

A Twittertől egyébként nem csak a fent említett Jason Toff lépett le: a héten távozott Katie Stanton (VP of media), Kevin Weil (VP of product), Alex Rotter (VP of engineering), és Brian Schipper (VP of human resources).

A múlt heti csuklások után ez… mi folyik a Twitternél?!

HTC: most akkor haldoklik, vagy Nexust gyárt?

Erre kössetek csomót: a HTC, amit lényegében mindenki temet (illusztis kivételként magát a HTC-t tudnám felhozni, ők mindent tagadnak), e szerint a tweet szerint…

…bizony nem hogy nem haldokolnak, de idén egyszerre két Nexust is gyártanak majd nekünk! Úgy tűnik, hogy most jön egy mániás szakasz a taiwani cégnél. Az XDA Devek előtúrtak még egy erre utaló jelet: még tavaly felmerült ez az info a Weibo-n (tudjátok, a kínai Twitter) abban a formában, hogy egy 5, és egy 5,5″-os készülékre számíthatunk.

Én nagyon örülnék egy HTC Nexusnak.

Te örülnél egy új HTC Nexusnak?

  • Igen. (32%, 231 Votes)
  • A HTC fölött eljárt az idő, hagyjuk őket elmenni. (20%, 147 Votes)
  • Naná. (15%, 111 Votes)
  • Én egy új Galaxy Nexusnak örülnék. (10%, 71 Votes)
  • Nem lennék szomorú. (8%, 61 Votes)
  • Örülnék. (6%, 42 Votes)
  • Én kettőnek örülnék. (6%, 42 Votes)
  • Még jó. (3%, 19 Votes)

Total Voters: 724

Betöltés ... Betöltés ...

És ha már HTC: ugyancsak @LlabTooFeR szerint a MWC után nem sokkal mutatják majd be a Snapdragon 820-szal és MediaTek chipsettel is szállított új zászlóshajójukat, a HTC One M10 “Perfume”-t.

Szemezgetés a közösségből

  • Először egy kis pofátlan öntömjénezés:screenshot_20160125_102032Bizony, 7000 fölött vagyunk, Márk volt a legszemfülesebb!
  • Jó kis háttércikk van az Indexen a magyar mobiltelefon piacról. Amióta olvastam, azon gondolkodom, hogy egyrészt egy kicsit ez a korlátozott EU-n belüli készülékszállítás is egy kicsit az Uberre emlékeztet engem; másrészt viszont azon, hogy vajon az eladói adózási morálon felül mekkora szerepe van a vásárlói adózási morálnak abban, hogy ez működni tud. Azaz: pl. Ausztriában vajon tudna-e működni egy szemlátomást törvénytelen kereskedelmi forma, vagy egyszerűen senki nem vásárolna így? Szerintetek?

Ennyi fért bele erre a hétre, köszönjük a figyelmet! Kommentben jöhet, ami kimaradt, egyébként pedig tudjátok: katt bármire onnan fentről! ⬈ ⬈

2016.01.25.

+