MojAndroid
(x) hirdetés

Lezárult hát az év dolgainak megválasztása. Köszönjük szépen mindenkinek, aki a véleményével hozzájárult a szavazás sikeréhez! A tavalyi szavazáshoz képest egy új kategóriát vezettünk be, a telefon és phablet kategóriát szétválasztottuk 5.5 inchnél, hogy árnyaltabban jelenhessenek meg a készülékek iránti preferenciák, és megismerjük a csúcshardvereken túli világ kedvenceit is. És most már azt is látom, hogy jövőre hogy fog változni a szavazás, hogy még jobban láthassuk mit szerettek az Android világában. Lássuk tehát az idei eredményeket!

Melyik volt a 2015-ös év telefonja?

Nagyon érdekesen alakult ez a kategória. Már az ajánlatoknál felmerült, hogy ezt a két telefont egy névként szerepeltessük a listában, mert igazságtalan lenne őket szétválasztani és teljesen igaza volt a kollégának, aki ezt ajánlotta. A szavazást végig vezette, és lényegében letarolta az ellenfeleket. Tehát 2015 legjobb telefonja szerintetek a Samsung Galaxy S6 és S6 EDGE páros. Az 522 szavazóból 150-en gondolták így.
ap2015-S6

Melyik volt a 2015-ös év phablete?

Az idei év új kategóriájában nem lett nagy meglepetés. A Google idén a korábbi szokásaitól eltérően nem csak egy telefon és egy tablettel jelent meg a piacon, hanem két féle méretű telefont és két féle tabletet dobott a piacra a Nexus név alatt, az egyéb készülékei mellett. És a nagyobbik Nexus telefon nagyon ütős paraméterekkel jelent meg, a Huawei mérnökei odatették magukat és a tavalyi unalmas Nexus 6 után sikerült egy olyan telefont letenni, amit hamar megszeretett a közönség. Így 2015 legjobb phablete szerintetek a Google Nexus 6P lett. A 448 szavazóból 97-en szavaztak rá.
ap2015-n6p

Melyik volt a 2015-ös év tablete?

A nagyfiúk kategória szintén érdekesen alakult. Alig érkezett rá jelölés, így Kobakkal kellett kipótolnunk a jelöltek listáját, hogy valóban lehessen választani közöttük. Nagyon úgy néz ki, hogy a 2015-ös év nagy vesztese Android fronton a tablet. Legalábbis az érdeklődés megcsappant irántuk. A győztes ismét a Google tablete lett, mégpedig a Google Nexus 9. 384 szavazóból 147 szavazat érkezett rá.

ap2015-N9

Melyik 2015 legjobb alkalmazása?

Az alkalmazások kategóriában nem volt nagy meglepetés. A tavalyi győztes ismét vitte a pálmát. A többiek labdába se rúghattak mellette. Ez két dolgot jelenthet. Először is nagyon szeretik az olvasóink a Waze közösségi navigációs alkalmazást, vagy a Waze közösségéből sokan olvasnak minket! Mindenesetre 2015 legnépszerűbb alkalmazása ismét a Waze. 488 válaszadóból 134 gondolta így.

ap2015-waze

Melyik 2015 legjobb játéka?

Ebben a kategóriában nagyon izgalmas verseny alakult ki. Nagyon sokáig vezetett a WoT, és úgy látszott, hogy ő fogja megnyerni ezt a díjat, de az utolsó pillanatban a Fallout fanok rákapcsoltak, és nemcsak behozták, de le is nyomták a WoT rajongókat. Így az idei év legjobb játéka a Fallout 4 farvizén érkező Fallout Shelter lett. 319 szavazatból 64 érkezett erre a játékra.
ap2015-fallout

Melyik 2015 legjobb magyar alkalmazása?

Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy  egyik legjobban várt alkalmazás volt az Androidosok körében az iGO, és nem csak itthon. A fejlesztők megkönyörültek rajtunk, és a szülinapjukra kiadták átmenetileg az alkalmazásukat. Aki szemfüles volt és letöltötte akkor, az nagyon elégedett lehet, mert az idei év legjobb magyar alkalmazásának választottátok az iGO-t! A 408 válaszadótól 170 szavazat érkezett rá.

ap2015-igo

Gratulálunk a győzteseknek!

Köszönjük mindenkinek a részvételt, és a Magyar Android Portál szerkesztői nevében kívánok mindenkinek Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet!

(x) hirdetés
2015.12.24.

+