MojAndroid
(x) hirdetés

Valamikor szeptemberben jelentették be, s azóta kapható már az Amazon kínálatában az 50 dolláros tablet. Ez mai árfolyamon kevesebb, mint 15.000 Forint.

Kindle Fire

Vicces módon a kiegészítőkkel, extra garanciával simán még két tablet árát hozzá lehet csapni. Azt hiszem, hogy természetesen ebben van a pénz. Mert 50 dollárból nem tudom hogy lehet nyereségesen kihozni a tabletet.

A részletes specifikációkat erre keressétek! Egy példányt sikerült beszereznem, hogy próbára tegyem, mit tud a tablet.

Az indulás során minden frissült, én pedig mindenre igent mondtam, hogy vigye végig. Így kb fél óra volt, mire tényleg használatba tudtam venni a tabletet. Így viszont minden friss, s tökéletes volt rajta.

A belső 8GB tárhely a legszűkebb keresztmetszet, s mai viszonylatban elég vastag táblagépnek számít a Kindle Fire. Viszont ami minden olcsó tablet esetében elő szokott fordulni, az itt nem kifogásolható, vagyis használható kijelzővel kapjuk a Kindle Fire-t. Ez egyébként érthető az Amazon részéről, hiszen számukra a tartalomfogyasztás a legfontosabb.

A launcher is erre van kihegyezve. Vagyis az appok mellett ugyanolyan hangsúlyt kapnak a könyvek, filmek, hangoskönyvek, stb.

Izgalmas, hogy nincs rajta semmi Google, még a böngésző sem Chrome, hanem a chromium alapú Silk. A rengeteg Amazon akcióból adódóan volt egy adag Amazon alkalmazás a tarsolyomban. Most épp lakom be az eszközt. Egy dolgot már most látok. Ez a tablet kiváló “gyermekeszköz” lesz, lehet. Erre van kitalálva, az Amazon FreeTime.

Sajnos otthon az Amazon szolgáltatások még nem érhetők el teljességükben. Így kérdéses, hogy a magyar felhasználók mit tudnak kihasználni majd a tablet funkciói közül. Az EU és az USA államaiban azonban egy fantasztikusan felépített, gondosan kigondolt ökoszisztémába lépünk be egy Amazon eszközzel.

 

 

(x) hirdetés
2015.10.25.

+