MojAndroid
(x) hirdetés

Úgy látszik elkezdtek a kis (Androidos) gyártók mozgolódni, és Kobak is nagyon belejött ezeknek a híreknek publikálásába. Az elmúlt napokban szó volt már az érkező kínai és nem kínai telefonokról, amik közül több is az alacsony árszegmenst célozza meg. Most én is egy ilyenről szeretnék röviden beszámolni.

Aki otthonosan mozog az IT üzletág hírei között, annak ismerős lehet John Sculley neve, aki a legendás időkben (1983-1993 között) volt az Apple CEO-ja. Jelenleg is aktívan dolgozik, többek között alapítója az Obi Worldphone nevű cégnek. Ennek a cégnek a másik alapítója az a Robert Brunner (szintén exApple), aki az Ammunition nevű cégével elég nagy hírnevet szerzett már a tervező szakmában. Olyan telefon megalkotására szövetkeztek, aminek alacsony az ára, és mégis szépen néz ki. Jól hangzik, nem? Nemrégiben két, hamarosan megjelenő telefont jelentettek be.

Az egyik az SF1 nevet kapta. Egy üvegszálas erősítésű házban foglal helyet a Snapdragon 615 (8 magos 64 bites) processzor, 2GB RAM és 16GB Rom (vagy 3GB/32GB páros) társaságában, MicroSD kártya bővítési lehetőséggel. A képernyő Gorilla Glass 4-el védett Full HD, 5″ átlójú IPS kijelző. A hátlapon 13 MPx-es Sony Exmor az előlapon 5 MPx-es kamerával. A kakaót pedig a 3000 mAh-s akkumulátor biztosítja. Mindezt $199 (a nagyobb változat $249) áron.

A másik telefonjuk az SJ1.5 nevet kapta. Ő az alacsonyabb árkategóriát képviseli, bár az alkatrészei neki is mutatósak. Ő egy polikarbonát házat kapott, benne egy MediaTek MT6580 (4 magos) processzor duruzsol, 1 GB RAM és 16 GB ROM társaságában. Természetesen ő is bővíthető MicroSD által. A képernyőt csak GG 3 védi, és csak HD felbontású az 5″ méretű IPS kijelző. Hátul 8MPx, elől 5MPx-es kamera kapott helyet. És neki is 3000 mAh-s aksija van. Mindezt $129 áron.

Mindkét telefon dual SIM-es, és a rossz hír, hogy egyelőre nálunk nem lesz kapható, egyelőre a fejlődő országokban (Vietnám, Indonézia, Thaiföld, Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Kenya, Nigéria, Tanzánia, Dél-Afrika, Pakisztán, Törökország és India) tervezik elindítani az értékesítést októberben.

(x) hirdetés
2015.08.27.

+