KitKat az élen. Még mindig

Az Android Developer oldalon követhető az épp aktuális Android verzió eloszlás. Ez sok szempontból érdekes, lehet tanulmányozni, be lehet vinni matematika órára kördiagrammot elemezni, stb. Viszont itt az Android Portál olvasói számára azért érdekes, mert a mi eszközeinkről készül ez a statisztika.

A fenti statisztikát látva iPhone-t birtokló barátaink valószínűleg szörnyülködnek, s kijelentik, hogy ilyen iOS esetén nem fordulhat elő. Ott mindenki a legfrissebb rendszert használja. Ez többnyire meg is állja a helyét. Persze kíváncsi lennék, milyen lenne az eredmény, ha beszámolnák az iPhone 4-eket, s régebbi készülékeket is.

És akkor mit mond nekünk, Android felhasználóknak a fenti statisztika? Azt, hogy a 4.x alatti verziót futtató telefonok aránya 5% alatt van. A 4.0 verzión maradt eszközök is minimálisan fordulnak elő, vagyis az utolsó 3 android verziót futtatja az eszközök több, mint 90%-a. Ha így tekintjük ez már nem annyira borzasztó.

És most csináljunk egy házi statisztikát! Nézzük meg az Android Portál olvasói között milyen eloszlásban vannak jelen a különböző Android verziók! Nyomd a gombot!

Milyen Android verzió fut az elsődleges eszközödön?

  • Lollipop (62%, 454 Votes)
  • KitKat (24%, 174 Votes)
  • Jelly Bean (12%, 87 Votes)
  • Ice Cream Sandwitch (2%, 12 Votes)
  • Gingerbread (1%, 5 Votes)
  • Froyo (0%, 3 Votes)

Total Voters: 735

Betöltés ... Betöltés ...
Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

About kobak

3 gyermek édesapja, matematika tanár, s kütyü függő. Majd' minden vizes, s szeles sport szerelmese. Amikor épp nem ide írogat, akkor saját blogját vagy a Twittert gazdagítja gondolataival.
View all posts by kobak →