MojAndroid
(x) hirdetés

A Proda nem is olyan régen egy Bluetooth hangfalat küldött kipróbálásra. Az nagyon tetszett, így kiváncsian vártam a következő kütyüket, amik meg is érkeztek. Egy power bank. 10.000 mAh méretben, s apró kivitelben, illetve két ceruza elem, azaz AA méretű akku került a legújabb felhozatalba.

A Power bank azért érdekes, mert áprilisban nálunk az APC hasonló kapacitású power bankje, így volt mivel összevetni. Ott leírtam, hogy egy külső akku esetén alapvetően 4 dolgon lehet spórolni:

  1. akku kapacitás
  2. töltés sebessége
  3. visszajelző hiánya
  4. design

Meglepő módon az egyébként a Proda terméke első ránézésre egyik ponton sem spórolt. Persze a design izlés dolga. Ráadásul a kis “zseblámpa” funkció extra az APC termékéhez képest. Másik előnye, hogy az ára közel a fele, s a mérete is jóval kisebb. Az APC laposabb, de a Proda könnyebben kézben tartható.

A másik termék, ami nálunk járt, az két ceruza akku volt. AA méretű, vagyis hagyományos ceruza elemként használható termékekről beszélünk. A két elem sajnos nem érkezik óriási kapacitással, hiszen csak 1450 mAh energia tárolására képesek. Emellett “csak” 500 töltést bírnak el hivatalosan. Cserébe most akciósak.

Természetesen, hogy mindkét termék nálam volt, kipróbáltam, s a power bank tökéletesen alkalmas a ceruza akkuk töltésére. Nem igazságos a dolog, mert egy 1A és egy 2A kimenete van, így az egyik ceruza akku hamarabb töltődik majd fel, de pl. egy hegyi túrán, hajókiránduláson, stb. ilyen megoldással, akár pár napig is lehet frissen tartott ceruza elemünk. Ami egyébként a mai napig 100 féle eszköznek az energiaforrása.

A power bank jó, de nem különösebben izgalmas. Az USB kapun keresztül tölthető ceruza akku viszont nagyon kreatív megoldás. Jó, hogy van rajta töltöttség visszajelző, s pár óra alatt fel lehet azokat tölteni. USB bárhol van, nem kell azon aggódni, hogy hoztunk-e töltőt magunkkal.

Megjegyzés: a videót Honor 6 plus telefonnal rögzítettem. Ezenkívül nagyon sokszor mondom el, hogy “jópofa”.  És annyira nem is az. 

A termékeket a Proda adta.

2015.06.07.

+