MojAndroid
(x) hirdetés

Bocsánatkéréssel kezdem, amiért eltűntem pár hétre. Költözött a családom (a múltidő használata magasfokú önbizalomról tesz tanúbizonyságot), és költözött a Portál is (hasonlóképp). Eközben pedig úgy alakult, hogy nem maradt idő cikkezni. Pedig nálam is csőban van ám pár izgalmas dolog! De először hozzuk be magunkat a hírekkel, nemigaz?

Heti merítés (új/frissült/érdekes appok)

Google Now – WhatsApp kötés rootolt telefonokra. Hashtag okaygoogleface!

Használsz LibreOffice-t? Most már Androidon használhatod. Igaz, csak Viewer, és csak béta… Csipkednie kell magukat a fiúknak, január eleje óta a Google Docs is kezel ugyanis OpenDocument-et.

Február 5-én érkezik (a PS3, PS4, PC, Mac, Xbox 360 és Xbox One verziók után) az új Game of Thrones játék Androidra és iOS-re.

Újévi arcon közlekedés helyett felpakoltam egy Kodi-t a médiacenterre (executive pitch: nem nagy változás, eddig XBMC-t futtattam), most itt van hozzá egy szép új materiáldizájnos távirányító app, a Kore. Szép, meg jó kezdet, de a Yatse egyelőre marad az ultimate.

Frissült az AirDroid, mostantól Lollipop alatt is működik az AirMirror.

Manual Camera: raw támogatás, brutál sebesség, kézi beállítás. Mi kell még?

Frissült az AcDisplay is (tudod, ez a minden telefonon működő Motorola Active Display megoldás, és szintén kapott Lollipop támogatást.

Itt a Falcon Pro 3. Anno a legjobb kliens volt (sokak szerint most is az), aztán a fejlesztő személyes okokból nem tudott vele foglalkozni, és szép lassan ott hagyták a többiek. (Persze a gyári Twitter kliensnél még a 2 évvel ezelőtti verzió is klasszisokkal jobb.) Most itt az új verzió, gyönyörű, materiál’, kicsit még bugos, de folyamatosan kapja a frissítéseket. Töltsd!

Már majd’ 3 hete (de hát ugye azóta nem volt Appvasárnap) kijöttek a Microsoft Office tablet preview appok: a Word, az Excel, és a PowerPoint.

A végére meg egy hasznos app: Unclouded. Ha amúgy rendben vagy azzal, hogy egy alkalmazásnak megadod az összes felhőtárhely adatod, akkor ezzel szépen rendbe tudod tenni a cloud storage dolgaidat. (See what I did there, szóismétlés, de mégse!)

Google land

Frissült a Google Now Launcher (tudod, a Google home screen app), és Lollipop dizájnt kapott.

Frissült a Google Translate is, támogatott nyelveknél beépült a Word Lens, és az instant beszédfelismerés-fordítás. Hashtag babelfish!

 

Mostantól nem csak végcélt, útvonaltervezést is megoszthatunk Google Maps-ból.

Frissültek a Google Branding Guideline-ok. A lényeg: mostantól az, hogy [Termék] [App] csak akkor mehet, ha [Termék] a tied. Ha nem, akkor csak így: [App] for [Termék].

A Google megnyilatkozott a közelmúlt WebView biztonsági parájával kapcsolatban. (Előtörténet: találtak egy súlyos biztonsági rést a KitKat előtti WebView implementációban, amit a Google nem akar, és sose fog javítani, mert hát pre-KitKat.) Röviden: a Google nem (a felhördülés ellenére sem) fogja javítani a problémát, tessenek valami biztonságos renderert használni. Aki pedig nem tudja, hogy mi az a renderer, vagy olyan appot használ, aminek a fejlesztője ezzel nem foglalkozik, nos, az úgy járt. További kérdéseinkkel pedig forduljunk az ott látható téglafalhoz.

Másvilág

Asztali PC-s Android emulátor: Andy.


 

Ennyi fért bele erre a (-z elmúlt 3) hétre, köszönjük a figyelmet, kommenteljetek, beszélgessetek a Google+ közösségben, ötleteljetek hogy mit pakoljunk a Portálba!

(x) hirdetés
2015.01.25.

+