MojAndroid
(x) hirdetés

Előre szólok, nem vagyok egy hatalmas játékos. Eddig kevés olyan mobil játék van, ami több hetet is eltöltött a tableten (Nexus 7), esetleg olyan messzire vitte, hogy még a telefonomra is telepítettem.

Igen, valahogy ez nálam a sorrend. A játékok a tableten kezdik, s onnan kerülnek a telefonra. Pl. a Dots, illetve a TwoDots eljutott ebbe a “magasságba”.

A PVZ2 pl. már csak a méretéből adódóan sem jutott el a telefonra, de stabil helye van a tableten. A Call of Duty: Heroes is ebbe a kategóriába került. Nem tudom megmondani, hogy kerültem abba a labilis elmeállapotba, hogy egyáltalán telepítsem, de végül még ki is próbáltam. Sose játszottam a Call of Duty egyéb verzióival.

Meglepően kellemes a játékmenet. A cél a világuralom. Építs saját bázist, s támadj meg másokat. Tesztelheted a saját bázis védelmét, szövetségeket köthetsz (csináltam egy androidportal.hu szövetséget, ha valaki játszik, s magányosnak érzi magát. Egyelőre én is az vagyok), s újabb épületekkel újabb katonákat, védelmet, stb. építhetsz, fejleszthetsz.

A játék úgy van kitalálva, hogy hihetetlen időrabló legyen, de lehet ilyen “néha pöckölgetem” üzemmódban is játszani. Úgy is élvezhető. Néha azért szól, hogy John Smith legyalulta a bázisomat, de ettől nem kapok szívinfarktust.

Harc

A működést tekintve érdekes, hogy csatában a különböző katonatípusok önállóan mozognak, s mindegyiknek megvan a preferált célpontja. Ennek megfelelően úgy kell a csapatunkat összeállítani, hogy az az adott bázis ellen eredményes legyen.

A hősök (Hero) mozgathatóak (mint anno a Command and Conquer vagy hasonló játékokban), sőt extra képességeik is vannak. Ráadásul fejleszthetőek is.

Végszó

Beletelt egy időbe, mire megszoktam, hogy a csapataim önállóak. Érdekes dolog, hogy az épületek helye a saját bázisban nem fix. Így bármikor ideálisabb elrendezést lehet kialakítani a bázison. Az épületek mozgatása viszont sokszor nehézkes. Ezen lehetne még javítani.

A játék csak folyamatos netkapcsolat mellett mellett működik. Ha nem biztos a kapcsolat, ez sokszor élvezhetetlenné teszi a játékot. Valami buffer praktikus lenne ennek orvoslására.

A fenti két problémát eltekintve élvezetes építgetni a bázisunkat, tervezni a védelmet, fejlesztgetni a katonák, épületek képességeit. Tegyetek vele egy próbát!

Call of Duty®: Heroes
Price: Free+

This slideshow requires JavaScript.

(x) hirdetés
2015.01.24.

+