MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnapi nap akkora frissítést kapott a kis kamera, hogy érdemes erről egy külön bejegyzésben is megemlékezni.

Megérkezett a live streaming, amit még anno a bejelentéskor említettek. Azaz a kamerán rögzített videókat egyenesen tolhatjuk fel a YouTube-ra. Mindemellett azonban olyan praktikus frissítést is kapott a kis kamera, hogy a képeket, videókat közvetítő eszköz (telefon, tablet) nélkül is fel lehet küldeni a felhőbe. Egyelőre a Dropbox és Google Drive támogatottak.

Nemcsak az app frissült, hanem a RE is kapott egy firmware frissítést.

Az online backup aktiválásához szükség van WiFi beállításra. Miután a RE megtalálta a WiFi-t, megadhatjuk a jelszót. Mindezt az appból kezelve. Ezután autentikáció a Dropbox/Drive appokon keresztül, vagyis nincs szükség jelszavak gépelésére. Ezután, ha már nem WiFi Dircect kapcsolaton keresztül kapcsolódik a telefonhoz, már nyomja is fel a képeket, videókat a kiválasztott felhő tárhelyre. Nálam még azzal egészült ki a beállítás, hogy mindezt csak akkor tegye, ha töltöm, s backup végeztével törölje a képeket, videókat az SD kártyáról.

Miért írok erről külön bejegyzést? Egyrészt mert megszerettem ezt a kis eszközt. Másrészt, mert egyetértek az AndroidAuthority blog írásával, ahogy ezt már az eredetileg a RE bejelentés kapcsán írtam:

Szerintem a Re sikere vagy kudarca fogja eldönteni, hogy jó irányt vett-e a cég. Én drukkolok nekik.

Egyelőre úgy érzem jó irányba halad a cég.

(x) hirdetés
2015.01.10.

+