MojAndroid
(x) hirdetés

Szeretném bemutatni nektek a Tiny Scan: PDF Document Scannert, egy igazán egyszerű scanner appot, mellyel nyomtatáshoz is tökéletes minőségben tudsz “scannelni” telefonod telefonod segítségével, másodpercek alatt.

Olvastam a Play Store értékeléseiben, hogy van, aki azért húzza le az appot, mert nem is scanner, hanem csak képet készít PDF formátumban. Aki így gondolja, azzal megosztanám, hogy egy telefon nem képes a kameráját scannerként használni, ugyanis semmi köze nincs hozzá. A tiny Scan és a hozzá hasonló alkalmazások mindössze megkönnyítik az életünk, mert ha nincs épp kéznél egy igazi scanner képesek vagyunk vele olyan minőségű, olyan jellegű képet készíteni mintha scannelve lenne(esetenként jobban is sikerülhet).

Most, hogy ezt tisztáztuk, mielőtt félreértések történnének, nézzük az alkalmazást. A kezelési felület egészen egyszerű, amikor megnyitjuk az alkalmazást láthatjuk eddig készített dokumentumainkat, fölül, ha a Tiny Scan feliratra nyomunk, a szortírozást állíthatjuk be, hogy dátum vagy cím szerint igazítsa a dokumentumokat, ettől jobbra haladva találjuk a kereső jelét, erre nyomva a kész fájlok között keresgélhetünk, ettől jobbra a mappa hozzáadása gombot találjuk, amellett pedig három pontot, amit ha megnyomunk, a beállításokba léphetünk. Alul középen választhatunk, hogy a galériából (tehát kész fotóval) dolgozunk, vagy képet készítünk. Ennyiben ki is merül a kezdőoldalon található gombok, funkciók tárháza.
Ha azt választjuk, hogy képet készítünk a kamera segítségével, egy lebutított, mindössze fotózásra alkalmas felület fogad minket. Ha elkészítettük a képet, már tovább is dob minket az alkalmazás a szerkesztési részhez, ahol bővelkedik a funkciókban. Elsőként ki kell jelölni a scannelésre szánt részt, ahogy akarjuk, itt beállíthatjuk azt oldalméretet is. Ezután jöhet a bulisabb rész, ahol kiválaszthatjuk, hogy színes vagy fekete-fehér legyen a kép, a színtónust, a fekete-fehér egyensúlyt, így megalkotva a tökéletes képet, valamint itt forgathatjuk is a képet. Ha végeztünk ezzel, a jobb alsó sarokban lévő pipára nyomva tovább is megyünk, ekkor már csak a dokumentum nevét kell megadjuk, ha ez megvan, kész is a PDF.
A kész PDF-eket a kezdőoldalról tudjuk megnyitni, ha belépünk egybe nem csak megnézni van lehetőségünk, hanem a képernyő jobb felső sarkában lévő három csíkra nyomva szemünk elé tárul a gyors nézet, ahol ha több képből áll a PDF, egymás alatt láthatjuk őket, és kiválaszthatjuk, hogy melyiket szeretnénk szerkeszteni, vagy melyikre szeretnénk ugrani (tehát utólagos szerkesztési lehetőség is van). Ezen kívül hozzáadhatunk képeket a már meglévő PDF-hez, ez mint az első lépésnél, itt is választható a galériából, illetve fotózható is. Lehetőségünk van még forgatni a képet, megosztani, illetve törölni.

Én ezelőtt a Genious Scanner alkalmazást használtam, de a Tiny Scanner egyszerűsége és használhatósága miatt gyorsan váltottam. Mindenkinek ajánlom, aki használ ilyen jellegű alkalmazásokat.

(x) hirdetés
2014.12.09.

+