MojAndroid

Megjegyzés: ez a bejegyzés egy maximálisan szubjektív vélemény és leírás arról, hogy nekem miért tetszik az LG G3, s miért váltottam.

Azt hiszem azon kevés szerencsés ember közé sorolhatom magamat, aki az összes Nexus készüléket használta, s az 5 (most már a 6 és a 9 is, jajj! :)) kivételével mindegyiket birtokolta is hosszabb, illetve rövidebb ideig. Az 5-öt használtam azért már több alkalommal is, de nem fogott meg annyira, hogy váltsak a 4-ről.

Telefon vonalon így ment: Nexus One -> Nexus S -> Galaxy Nexus -> Nexus 4

Tableteknél: Nexus 7 (2012)-> Nexus 10 -> Nexus 7 (2013) (ez utóbbi még megvan)

Egyebek: Nexus Q (amit a nem Nexus, s nem is Android, de remek ChromeCast váltott végül)

Mi lett a Nexus 4 után?

Maradtam az LG gyárnál, s egy G3 a mostani telefonom. A G3 egy remek készülék. Volt nálam tesztre egy példány, amit fájó szívvel visszaadtam, s a teszt, ami készült akkor róla, az végül félbe is maradt. De lehetőségem nyílt most egy hosszabb tesztre, így lesz még annak folytatása! :)

Most azonban nem egy teszt készült, hanem megosztanám Veletek, miért döntöttem úgy, hogy a Nexus 4 utódja a G3 lett. Először egy OnePlus One telefont szerettem volna beszerezni, de csak 64 GB-os meghívóm volt. Azt tovább is ajándékoztam. Így mikor elkelt a 4, sokáig “váltott lovakkal” éltem. Illetve egy Note 3 lett a céges telefonom (phabletem, vagy mi). Így hosszú ideig ment a Note 3 + Geeksphone Peak kombó. A Peaken hol Android, hol a legfrissebb Firefox OS futott. Fut egyébként a mai napig is.

És akkor lett a G3. KitKat. Google Now Launcher (próbáltam sok mással is. A gyári nem jött be.) telepítve, s boldogság. Ez a telefon simán csak jó. Nekem nem volt vágyam a QHD kijelző. Ha nem az van benne, “csak” egy FHD, akkor is jó lett volna, de szerintem a 720p esetén se mentem volna Dunának. Viszont azt kell, hogy mondjam, hogy a G3 kijelzője eddig a legszebb, amivel dolgom volt. Mindehhez egy kivételesen jól használható kamera társul.

Mik azok, amiket szeretek ebben a telefonban?

Kamera – Csodálatos képeket csinál. A lézeres autofókusz tényleg hasznos. A vaku is biztosan jó, de nem nagyon használom. Sose szerettem a szembevakuzott embereket.

Videókat is szépeket rögzít. A 4K pedig úri huncutság, pont mint a QHD kijelző.

Jó, de inkább maradok a FHD videóknál. Nincs benne korlátozás, s nem ég el a telefon felvétel közben. :)

Gombok – első pár napban szokni kellett, de utána a legjobb. Sose hittem, amikor először megláttam, de nekem nagyon bejött a hátsó gomb megoldás. Egyetlen alkalommal okozhat némi problémát, ez pedig a képernyőképek rögzítésénél. Viszont be lehet gyakorlolni az a két kezes megoldást, amikor simán megy már a screenshot.

A felkoppintás (bekopogsz, s életre kel a kijelző) pedig az egyik kedvencem! Kopogok néha más telefonokon is, de azok csak elvétve reagálnak.

Távirányító – Sose gondoltam, hogy ezt leírom. Pedig a távirányító és a hozzá kapott eredeti LG szoftver remekül működik. Az 1998-ban (tegye fel a kezést, aki akkor még nem élt!) vett HiFi torony, ami az irodában tesz jó szolgálatot tökéletesen kezelhető vele, de ugyanúgy az itthoni (ennyire azért nem veterán) TV készülékünk. Ezenkívül felvettem szüleimnél lévő TV-t, s már helyeken is a megfelelő eszközöket a listába. Eddig még nem találtam olyan eszközt, amivel gondom lett volna. Az persze csak hab a tortán, hogy egy elektronikai áruházban micsoda huncutságokat lehetne vele művelni!

A kijelző, sebesség, mind azt gondolom, hogy kiemelik a mezőnyből a telefont. Számomra mégis a fenti három tulajdonság, ami különösen bejött. Ezek is azok, ami miatt nem mennék vissza a Nexus 4-re, sőt az 5 sem alternatíva. A most megjelent 6 érdekes lehet, de sikerült az árcédulát olyanoknak írni, akik nagyon sok iPhone-t láttak előtte.

Mi nem tetszik?

Az, hogy nem Nexus. Emiatt egyelőre (root és egyéb huncutságok nélkül), gyári LG ROM fut a telefonon. Ezen sajnos helyt kapott pár olyan alkalmazás, amit már régen ledaráltam volna. A telefon KitKat (4.4) Android verzióval került forgalomba, s így sokáig a legfrissebb Android verziót használhattam rajta.

Most, azonban, hogy kijött a Lollipop, frissítenék. Erre azonban még egy kicsit várni kell. Azonban azt gondolom, ez nem akkora hiba. Ha nyalókára vágyom, akkor előveszem a Nexus 7-et, s azon játszom az új Android verzióval. És tudomásom szerint az LG is dolgozik már az 5.0 verzión a G3-ra.

lollipop.jpg

Frissítés Úgy tűnik nem kell sokat várni, hiszen Lengyelországban az LG G3 tulajok hamarabb kaptak nyalókát, mint a világ többi részén a Nexus csapat. Van remény! :)

Most is G3-mat vennék?

Ha a pénz nem számítana, akkor biztosan közelebbi ismerettségben kerülnék egy Nexus 6-tal. Ha viszont a Magyarországon elérhető telefonokat veszem sorba, akkor nagy valószínűséggel a G3-ra esne megint a választásom. Egyetlen dolgot lehet irigyelni a Sony és a Samsung zászlóshajóktól, ez pedig a vízállóság. Azt gondolom, hogy a G4 már az lesz.

Addig pedig, ha most gondolkodsz rajta, mit írj a Mikulásnak vagy az angyaloknak, akkor írd be bátran a következő 4 karaktert: LG G3.

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2014. 11. 26.
 • Asszem

  Aksi hogy bírja?

  • kobak

   Szokásos 1 nap. Ha intenzíven nyúzom, akkor sikerült már napközben is töltenem. De nem az a jellemző.

 • rumcajsz

  Pedig sajnálhatod, hogy nem az Oneplus mellett maradtál. :)
  A 64 Gigás is csak pár ezer forinttal drágább, mondhatnál, hogy az elviselhető kategória. Viszont gyönyörő kijelző, nagyon jó kamera, és bazi jó akkumulátor van benne. De nem akarom fájdítani a szíved, csak az utolsó bekezdés miatt írom.

  • kobak

   Nem sajnálom. :)

  • t.benedek92

   És a dzsunka garanciával mi a helyzet? ;)

   • rumcajsz

    Mire gondolsz? Két év gyártói garancia van rá, ahogy az szokásos. És pont úgy intézik, ahogy a Google. Visszaküldöd, és küldik az új készüléket.

 • Nebel

  Irigylem bátorságotokat. Én már nem merek olyan készüléket venni amin nem stock android van. Bármelyik gyártótól is vettem idáig (HTC, Samsung, LG) a kókány módon buherált droid előbb utóbb összef*sta magát. Tudom rootoljam meg tegyek rá más romot, de én ilyennel nem akarok és nem is fogok szórakozni. Ezért maradok inkább a nexus vonalon hiába van jobb vétel (hardver szempontjából) nála.

  • Sam 61

   Tökéletesen igazad van !

 • victor quartermaine

  Én két hónapot bírtam vele.
  A sebesség borzalmas, a memória kezelés dettó. Végigolvastam a fórumot, felraktam másik launchert, memória kezelő progit. Ezután valamivel jobb lett a helyzet. De tárcsázásnál továbbra is pörgő karika van (tiszta vindóz feeling) mielőtt történik valami, de inkább a bevert szám tárcsázása helyett kilép az alapképernyőre. Játékokból folyamatosan kilép, gondolom elfogy a memória.
  A kijelző és a kamera tényleg jó, de ez kevés. Működnie is kellene a vasnak alatta. ROM mókolásba pedig nem szeretnék belefogni. Samukkal megvolt, kösz nem.

+