MojAndroid
(x) hirdetés

Elég unalmas hét áll mögöttünk, sehol egy ROM bejentés, esetleg valami új telefon vagy tablet…

OH WAIT :-)))))999

Lássuk a N6-Lillipop bejelentések utórengéseit – mert persze Rumcájsz jóvoltából már minden fontosat tudhatunk a Android 5.0 Lollipopról, az új Nexusról, sőt, még kontextust is kaptunk a többi aktuális zászlóshajóhoz képest

Pár kapcsolódó érdekesség azért napvilágot látott a hét hátralevő részében is:

  • Egyrészt a Google máris kitolta a Lollipop SDK-t és a Nexus Preview Image-eket.
  • Update-elték a Material Design guideline-okat – benne új default ikonkészlet PSD-ben, AI-ban, és Sketch-ben.
  • Aztán ha nem lett volna teljesen világos, hogy mi az, ami miatt nem tudsz éjszaka nyugodtan aludni: Materializálták az Androidify appot is – tudod, ez az a maximálisan hasznos app, amivel nagyon hipszter droidokat lehet gyártani az ööö az izéhez, tudod, na, meg ahhoz a másikhoz.
  • Luke Klinker nem b*szott körbe (f-ck around, ugye), a Talon mellé máris felsorakoztatta a Material Design-os Talon for Twitter (Plus)-t. Nicely done!
  • És a Sony se: bejelentették, hogy 2015 elején az összes Xperia Z* eszközük megkapja a Lollipop frissítést. Emlékszünk ugye, ez az a Sony, akik anno az Xperia X10-re évekig képtelenek voltak egy verziókövető frissítést kiadni… most pedig egyes esetekben 2 éves eszközök fogják megkapni a legkúlabb mobil oprendszert. Mit mondjak, elég nagyot fordultak, nagyon jó irányba.
  • A Sony ezzel egyidőben bejelentette azt is, hogy az eddigi Xperia Z mellé az Xperia Z1 és Z2 is kap AOSP támogatást.
  • Az Android Authority összegyűjtötte, hogy a nagy gyártóknál mi mindent tudni a Lollipop frissítés ütemezéséről. A jófejek (sok régi eszköz kap frissítést): HTC, Motorola, OnePlus, és a fent említett Sony. A kakifejek, és/vagy titkolózósak: a Samsung és az LG.
  • A DroidLife pedig kigyűjtötte a Lollipop háttérképeket és hangokat. Letöltés innen, izibe’!
  • Éppenséggel a Lollipophoz kevéssé kapcsolódik, de frontos frissítés van a Google Play Game Services háza táján is: mostantól támogatott a “Nearby Multiplayer”, vagyis semmi sem állhat az utunkba, ha a metrón spontán gaming partit akarnánk csapni – eltekintve attól, hogy nem járok metróval. Letölteni külön nem kell, mert hát ugye a Google-nek mindent szabad, majd ők lefrissítik neked.

Lapzárta után kaptam még egy szép Material Design appot: ez a e-CAL Calendar, egy szép és sokfunkciós naptár app, ami Google mellet szinkronizál Outlookkal (ami nyilván ActiveSync-et jelent), és Facebookkal is – az ActiveSync miatt nekem külön érdekes.

Mindenmás

  • A CyanogenCamera mostantól letölthető a Play Store-ból – főleg ha CyanogenMod ROM-ot használsz. Egyelőre a review-k alapján van hova fejlődni.
  • VLC-t használsz a torrentezett sorozataid megnézésére? Akkor töltsd le a VLC Mobile Remote-ot, hogy ne kelljen popcorn-os kézzel a notebookodon kotorászni!
  • Ez meg részben magamnak is: egy jó kis mobil prototyping web app. Még neve sincs neki, de szép.
  • Szintén mindenkinek aki szereti és/vagy nem bízik meg a beszélgetőpartnerében: Call Recorder. “Does what it says on the tin.”
  • És egy aranyos játék a végére: a hét nagy Androidos játék bejelentése a Botanicula volt. 1123 Forintért kicsit talán fűszeres húsgonbóc, de nézd meg a trailert, aztán vonj meg magadtól 3 sört.

Ennyi fért bele erre a hétre, olvass, anyázz a kommentekben (trollkodás nincs), pluszegyelj, lájkolj, tvítelj, serelj, aztán gyere beszélgetni a Google+-ra!

2014.10.19.

+