MojAndroid
(x) hirdetés

Sziasztok! Bocs, ha túl bő lére ereszteném…

A Blade V-vel a ZTE szerintem megismételte az első Blade sikerét. Ugyanaz az ár, ugyanazok a vélemények. Dupla ilyen árú készülékekkel hasonlítgatják össze, amikhez képest persze picit alul marad, de jócskán nem annyival, mint amennyivel olcsóbb!

Előtte egy sima Blade-em volt, amivel meg voltam elégedve a vételkor, és még utána jó ideig, viszont nekem nagyon kevésnek bizonyult a belakható háttértár, szóval használtam telefonnak, navigációnak és számológépnek; netezni lassú volt. A facebook tűrhetetlenül lassú (a Kiwwi netre emlékszik még valaki?), a Viber pedig annyira megfogta szegényt, hogy kb. 20 percembe került az uninstall!

Nyűg volt a régi telefon, de annyira nem, hogy ne legyek hajlandó kivárni egy hasonlóan jó vételt – viszont ZTE egyre-másra bukdácsolt a rosszul belőtt ár-érték arányú telefonokkal. Ugye a Blade II megjelenés után el is halt, a III-at fele dicséri, fele szidja, a G, S meg ki tudja még milyen modelleknek pedig mindnek volt valami komoly hibája, ha más nem, az ár. Aztán olvastam a V-ről, amiről ugyanazokat írták, mint anno a simáról, és kb. ugyanannyiba is kerül.

Itthon sajnos nem látom sehol, viszont magyar webshopoknál kapható – persze ők is Kínából rendelik. Az enyémre konkrétan azt mondták, hogy minden tartozék nélkül jön (akksi persze van), valamint csak az angol és a kínai nyelvet hagyta benne a gyártó, de nekem ez nem volt akadály – a régi Blade cuccai kiválóan működnek ezzel is, angolul meg tudok annyira, amennyire nekem kell. Aztán mégis jött dobozban, töltővel, headsettel – amit már el is hagytam -, és a teljes androidos nyelv-készlet benne volt. Webshopék is lestek, hogy ez most akkor ilyen. Örülünk. Apró kijelző hiba is jelentkezett (a legalsó sor bal oldalán egy 1 centinyi rész pixelei fehéren villogtak néha), de ez kb. 1 hónap után elmúlt. Öngyógyító a telefon, juhé!

Egy „apróság” azért idegesít. Az még nem is ad olyan nagy pofont, hogy hiába állítom hétfőre a kezdő napot a naptárban, a widget-en marad a vasárnap elöl, az viszont már igen kellemetlen, hogy néha úgy dönt, hogy nem riaszt, amikor kellene. Ez egy gyönyörű szép bug. Megfigyeltem, hogy ha beállítok egy eseményt mondjuk délre, aztán később átteszem 1-re, akkor délben felébred a telefon, semmit tesz, majd visszaalszik. Roppppant okos fejlesztőként ki is találtam a hiba okát: a kedves naptár app nem frissíti a rendszernél regisztrált ébresztőt az esemény szerkesztésekor. Sajnos nem csak ennyi a hiba, mert szerkesztetlen eseményeknél is el-elfelejt jelezni. Persze aztán majd napok múlva, egy másik eseménynél riaszt, és akkor felsorolja azokat is, amiket közben kihagytam. Köszi.

Viszont kb. ennyi a nyűgöm az eszközzel. A négy processzormag teszi a dolgát – bár állítólag a négymagosok leggyengébbike van benne (de legalább Qualcomm!), a giga RAM is igazán kellemes. A 4” kijelző éppen csak annyival nagyobb az első Blade 3,5”-jától, hogy maximum egy nap alatt meg lehessen szokni; 480×800-as felbontása alap a mai modelleknél, de nekem ekkora felületre nem is kell több. A színei az én vaksi szememnek rendben vannak, bár ha rásüt a nap, teljes erőből kell nézni. Csodát ne várjunk! A kameráját (5 MP, AF, flash) csak arra használom, hogy a barátaim is láthassák a sok marhaságot, amit én, ilyenkor pedig ugye a téma számít, nem a minőség. Amúgy nem rossz, de a jó nem ilyen. Van neki előlapi kamerája is (0,3 MP), de még sosem használtam. Gondolom, videotelefonálni jó a szépséges embereknek. 4.1.2 Android van rajta. Éppen nem hasít, de azért mindent elég gyorsan megold, amit kell. Ezen már igen használható a Facebook és a Viber is, sőt még a Vodafone alkalmazására sem kell fél órát várni, csak öt percet! Játékokból pár idő-agyonverő példány van fent (Andoku, Jewel Star, Szókereső stb.), azokhoz majdnem elég lenne egy rajztábla is, ebben meg van egy – persze nem túl mai – Adreno 203. Anno kipróbáltam néhány 3D-s repülős-lövöldözős-árokugrálós csodát is, semmi problémám nem volt velük azon kívül, hogy nem nekem valóak. Az akksi nekem egy napnyi nyugodt használat alatt (szerencsémre nem hívogatnak folyton) olyan 80%-ra merül, de ha játszom vele, kb. 1 óra alatt lemegy 50-60%-ra is! Szeret aludni, akkor akár egy hétig is nyúzható. Mondjuk én minden nap töltöm, és az a tapasztalatom, hogy a Li-ion akksi ezt szereti is.

Összességében ugyanannyira szeretem most, mint anno az elődöt. Nálam van már pár hónapja, és azt gondolom, hogy ugyanolyan jó vétel volt, nem bántam meg. Még többre is jó, mint amire nekem kell. Ha megnyomkodom, recseg, de szét nem esik, meg annyi, hogy nem nyomkodom. Szokták még hátrányként emlegetni, hogy 1,1 cm vastag, de engem nem zavar. Észrevehetően nehezebb az elődnél, ha valakit ez zavar, akkor… nem tudom… ne vegye meg?

Leginkább az szomorít el, hogy nagyon várom rá a CyanogenMod-ot, de valószínűleg nem fog elkészülni, mert a Blade-eket piszkáló KonstaT nem foglalkozik vele – eszköz hiányában. Aztán meg, ha most el is kezdené, ki tudja, mikorra lenne egy stabil verzió?

Gyártói oldal

2014.05.08.

+