MojAndroid

Tegnap éjjel megújult a Google Hangouts app. Az új verzió legnagyobb újdonsága, hogy végre egybevonja az egy emberrel folytatott beszélgetéseket – eddig ez csak ilyen dirt hack jelleggel működött, voltak a listában Hangouts kontaktok, meg voltak a telefonszámok, amikről az ember az esetek többségében nem tudta, hogy ez most a nagyi, vagy csak egy bank, esetleg az a spam SMS-küldő, aki attól függetlenül küldözgeti a megújult kollekcióról az infót, hogy szolgáltatónál letiltottam az ilyesfajta bejövő SMS-eket, illetve hogy jómagam is többszöri válasz SMS-ben szólítottam fel őket hogy szaporodjanak és sokasodjanak, csak nem ezekkel a szavakkal, ugyebár.

Na szóval (elég az hozzá), megújult, összevonja.

A feladat konkrét megoldása se csúnya, az input textarea mellett választható hogy chatet küldünk (itt jelezve van a státusz), vagy valamely telefonszámra.

Ez így már killer app, igaz?

Nos, nem tudom. A helyzet az, hogy sms-ileg én időközben átálltam MySMS-re, ami ugyan nem integrált a chattel, viszont felhőbe (Google Drive-ra) ment, és asztali gépről (böngészőből) is tudok SMS-t küldeni.

A jelenlegi dilemma tehát az, hogy van-e annyira killer feature az egyesített chat+SMS kommunikáció plusz a tény hogy “hivatalos” Google appot használ az ember (a “mothership faktor”), hogy az ember feladja érte a cloud backupot és az asztali böngészős SMS küldést (amit, teszem a szívemre a kezem e ponton, nem használok valami gyakran; mint ahogy az egész SMS technológiát)…

A válaszom egyelőre egy határozott “talán”. Talán ha a Google is csinálna cloud backupot (ie. asztali Gmailben is olvashatnám az SMS-eket), akkor a “talán”-ból “igen” lenne.

Te milyen SMS appot használsz?

2014.04.25.
 • morcosmacko

  Nekem a chat history-t eddig mentette a felhőbe, gmail-ben a ‘chats’ címke alatt tudtam túrkálni benne. Ezzel az erővel az SMS-eket is menteni fogja, nem? Majd meglátom, ha frissül nekem is…

 • Zoltán Jagicza

  Csakis mert nem kell figyelnem az ékezete betűket Hancent SMS.

 • Ladányi Péter

  Ékezetek miatt: Handcent. Ezt az egész ékezetes mizériát egyébként nem értem, a “buta” telefonok lazán kezelik (illetve, értem, hogy “miként”, csak azt nem, hogy “miért”). Az Android nagyjából leszarja. Kies hazánkban meg igen borsos az sms ára, ezért luxus 3-ban küldeni ugyanazt, amit egyben is lehetne.
  Egyébként – ahogy észrevettem – 35 éves kor felett riasztóan kevesen használják az egyéb üzenetküldőket (Hangout, Viber, WhatsApp, stb) – nem informatikai területen.

 • Pinyo

  Hangouts mert ez az alap a N5-ön. És igazából még egy sms-t sem küldtem vele csak fogadtam. Bár szerintem az utóbbi öt-hat évben nem küldtem öt sms-nél többet. :)

 • szuladam

  Nekem még nagyon régről vannak meg a számok, azaz nincs kapcsolva gmail-es acchoz csak egy szám van meg a név ( na jó FB képekkel szinkronizálva) Anélkül, meg ha nincs a telefonszám és a gmail cím összekötve (amit még nem sikerült felfedeznem hogy hogy kell) nem rakja egybe. Legalábbis nálam. Így hibába van csodafunkció és maradok egy jól bevált appnál a hello sms nél https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hellotext.hello

 • RCH

  IM+
  Támogatja a Skype, Facebook, MSN (rip), ICQ, Google, Yahoo, vakamint pár kevésbé elterjedt chat-et. 1 appal lehet kiváltani többet.
  + sok ismerős
  – néha késve jönnek az üzenetek.

+