MojAndroid

Pár napja raktam fel a fiatalnak már nem mondható telefonomra a legfrissebb androidot. Eszembe jutott, hogy írhatnék róla Androidportal-ra, de ez elmaradt. Viszont most olvastam egy cikket amiben az Optimus 2X-re tette valaki fel a Kitkat-et és akkor most gondoltam, hogy mégis megírom.

2011 Januárjában léptem be az okostelefonok világába, egy Samsung Galaxy S I9000-rel. Akkor ez volt a csúcskategória, manapság már a középkategória alsó részébe fér maximum be az egymagos 1GHZ-en ketyegő processzorral és 512MB Ram-mal.

Mikor kihoztam a Telenorból Android 2.1 (Eclair) volt rajta, de nem sokkal később frissítettem 2.2 Froyo-ra.
Sajnos 1 év után egy buli alkalmával összetört a kijelző. Mivel szinte annyiért kaphattam volna használtan másikat amennyibe kerül egy új kijelző és egyébként sem volt rá keret így másfél évet a szekrényben töltött. Ezalatt az idő alatt szereztem olcsón egy Galaxy Minit és felraktam rá a 4.2.2-es androidot ami meglepően jól működött ezen a low-end telefonon.

De térjünk vissza az I9000-hez. Másfél év után egy barátommal beszéltem aki elég sok mindent rendel Kínából, megkérdeztem nem-e tud olcsón kijelzőt a telefonomhoz. 12000 forint volt postaköltséggel az új kijelző(ez kevesebb, mint a fele amennyiért itthon árulják/árulták) és 3000 Ft-ért ki is cserélték egy közeli szervizben.

Bár már Gingerbread régóta volt erre a telefonra, de csak 2013-ban került fel rá. De nem volt hosszú élete a 2.3-as rendszernek, mert a Mininél hozzá szoktam a Jelly Bean-hez, felraktam erre is a 4.2.2-t. Sokáig ezzel használtam annak ellenére, hogy nem volt a legstabilabb, komoly fagyások, lassulások voltak. Hát na, nem mai hardver.

Aztán egyszer úgy döntöttem, hogy vissza teszem inkább a GB-t, mert már elég rossz volt az állandó fagyások, de rákellet jönnöm, hogy bármelyik androidot teszem fel erre a telefonra, nem fog úgy működni ahogy azt elvárnám. Szóval ha már mindenképp lassú a telefon akkor már legalább friss rendszer legyen rajta. Azóta megjelent a KitKat, úgyhogy egy 4.4.2-es Cyanogen romot kerestem, némi szerencsétlenkedéssel, (mert elsőre sosem sikerül) felkerült a legfrissebb rendszer erre a 4 éve megjelent telefonra

Néha meglepően gyors, de azért rengetegszer fagy be, de egyáltalán nem rosszabb, mint a GB vagy a JB. Úgyhogy valószínűleg most egy jó ideig marad ez.

Néhány kép:

2014.03.14.
 • jjeahh

  én már eladtam, de a havernál nagyon smooth, fagyásoktól mentes kitkat-el, semaphore-al 1,1ghz-en, konfigurálva, cyandeltával frissítgetve néha, nova launcher-el, greenify-vel…ezeket mind egyszer kell felpakolni, konfigurálni, oszt csókolom, szinte tökéletesen smooth lesz a cucc ;)

  • Horváth Nándor

   Írhatnál vagy ő írhatna róla egy részletes cikket:)

 • ricsi0307

  Ez a hardver manapság az alsó szegmens alja.Lassan mindenbe dual core kerül 1 giga rammal még az alsó kategóriában is.Egyébként ha az ember nem pakolja tele akkor teljesen jól fut rajta a kitkat nekem nexus s-en teljesen lagmentes igaz 1.3-ra van húzva a proci és teljesen gyomlálva van a cm.

  • Horváth Nándor

   Lehet, hogy már tényleg inkább az alsó kategóriába tartozik.. de azért ha megnézed, vannak még ilyen, sőt még ennél gyengébb telefonok is a szolgáltatók kínálatában..

 • Onemanarmy

  Nem sok olyan egy maggal rendelkező okostelefon van amire hivatalosan fejlesztenek CM 11-et. A Galaxy S ezt a ritka kivételt erősíti. A cikk egyébként jó lett, kicsit talán rövidebb a kelleténél.

  • Horváth Nándor

   Hát ez most ilyen lett, első írásom.. de köszi..

 • lebowski71

  Nekem is a cikkíróval megegyező konfig megy már egy ideje, szóval Samsung Galaxy S i9000 + CM KitKat.
  Eddig minden nap rátettem a soron következő Nightly verziókat, ha kiadták. Volt öröm, bánat egyaránt, hol semmiféle videót nem volt hajlandó lejátszani, hol a böngésző fagyasztotta halálra, voltak fagyások, lassulások. A legutolsó frissítés 2014.03.11.-én volt, ez az eddigiekhez képest a legstabilabb, persze csak 2 napja használom. Már majdnem meg vagyok elégedve :). Használok google apk-kat is és a hivatalos facebook cuccokat is. Nem egy villám, de nem használhatatlanul lusta. Egyetlen probléma van vele, amire még nem találtak gyógyírt, az a hívásfogadás. Legalább 3-4 kicsörgés, mire felkapcsol a képernyője, de ez sem akkora gáz csak ha sietnék. Másrészt váratlan böngésző leállások most is vannak, de nem fagy merevre legalább. Mindenképpen javaslom erre a típusra a cm11 kitkat verzót. Apropó, FM rádió nincs az alap CM11 csomagban, de letölthető hozzá a Spirit UL nevű alkalmazás ami ezt megoldja.

+