MojAndroid
(x) hirdetés

Pár napja raktam fel a fiatalnak már nem mondható telefonomra a legfrissebb androidot. Eszembe jutott, hogy írhatnék róla Androidportal-ra, de ez elmaradt. Viszont most olvastam egy cikket amiben az Optimus 2X-re tette valaki fel a Kitkat-et és akkor most gondoltam, hogy mégis megírom.

2011 Januárjában léptem be az okostelefonok világába, egy Samsung Galaxy S I9000-rel. Akkor ez volt a csúcskategória, manapság már a középkategória alsó részébe fér maximum be az egymagos 1GHZ-en ketyegő processzorral és 512MB Ram-mal.

Mikor kihoztam a Telenorból Android 2.1 (Eclair) volt rajta, de nem sokkal később frissítettem 2.2 Froyo-ra.
Sajnos 1 év után egy buli alkalmával összetört a kijelző. Mivel szinte annyiért kaphattam volna használtan másikat amennyibe kerül egy új kijelző és egyébként sem volt rá keret így másfél évet a szekrényben töltött. Ezalatt az idő alatt szereztem olcsón egy Galaxy Minit és felraktam rá a 4.2.2-es androidot ami meglepően jól működött ezen a low-end telefonon.

De térjünk vissza az I9000-hez. Másfél év után egy barátommal beszéltem aki elég sok mindent rendel Kínából, megkérdeztem nem-e tud olcsón kijelzőt a telefonomhoz. 12000 forint volt postaköltséggel az új kijelző(ez kevesebb, mint a fele amennyiért itthon árulják/árulták) és 3000 Ft-ért ki is cserélték egy közeli szervizben.

Bár már Gingerbread régóta volt erre a telefonra, de csak 2013-ban került fel rá. De nem volt hosszú élete a 2.3-as rendszernek, mert a Mininél hozzá szoktam a Jelly Bean-hez, felraktam erre is a 4.2.2-t. Sokáig ezzel használtam annak ellenére, hogy nem volt a legstabilabb, komoly fagyások, lassulások voltak. Hát na, nem mai hardver.

Aztán egyszer úgy döntöttem, hogy vissza teszem inkább a GB-t, mert már elég rossz volt az állandó fagyások, de rákellet jönnöm, hogy bármelyik androidot teszem fel erre a telefonra, nem fog úgy működni ahogy azt elvárnám. Szóval ha már mindenképp lassú a telefon akkor már legalább friss rendszer legyen rajta. Azóta megjelent a KitKat, úgyhogy egy 4.4.2-es Cyanogen romot kerestem, némi szerencsétlenkedéssel, (mert elsőre sosem sikerül) felkerült a legfrissebb rendszer erre a 4 éve megjelent telefonra

Néha meglepően gyors, de azért rengetegszer fagy be, de egyáltalán nem rosszabb, mint a GB vagy a JB. Úgyhogy valószínűleg most egy jó ideig marad ez.

Néhány kép:

2014.03.14.

+