MojAndroid
(x) hirdetés

A mac.remote a .remote család első sarja. Az alkalmazás egy távirányító megoldás. Egyelőre Mac gépekhez. Gondolkodás nélkül azt mondanám, hogy nincs semmi érdekes egy huszonharmadik távirányító appban, azonban ez az xda-developers címlapra is kikerült. Akkor viszont valamit csak tudnia kell.

Telepítettem is gyorsan. A telefon wifi hálózaton keresztül SSH protokolon csatlakozik a számítógéphez. Engedélyezni kell az SSH-t a gépen, s már mehet is. A csatlakozás pillanatok alatt megtörténik, s már mehet is a játék. Az alkalmazás tulajdonképpen mindazt tudja, mint az Apple Tv, s régebben a Mac számítógépekhez adott kis távirányító. Csak egy kicsit többet.

Vannak beépített alkalmazások, amiket támogat. Ezek az iTunes, Spotify, Rdio, VNC, MplayerX, QuickTime, iPhoto, s a Keynote. Ezeket tudjuk irányítani, play/stop, előre, hátra léptetés. Ezenkívül tud az alkalmazás hangerőt és fényerőt szabályozni. A cikk első verzióját azzal veszítettem el, hogy kipróbáltam hogy működik a sleep, majd a kikapcsolás funkció. Működik. A kikapcsolás esetén még a felugró kis ablak sem jelenik meg, csak szépen sorjában kilépnek az alkalmazások, s a gép leáll.

S ha még ez sem elég, mindezt az alkalmazás szép és letisztult felülettel teszi. Ha esetleg további alkalmazásokat vennénk fel, vagy a jelenlegiek listáját módosítanánk, feleslegesektől megszabadulnánk, akkor ebben a blogbejegyzésben van erről információ.

És a fejlesztésnek a mac.remote csak az első állomása. Elég impresszív a future plans lista, s még valószínűleg bővülni is fog. Ha Androidot használsz (ha nem, minek olvasod az oldalt? ;) Ez egyébként tényleg érdekel.), s mac-et, akkor már kattints is a telepítés gombra!

2014.03.07.

+