MojAndroid
(x) hirdetés

[video:http://www.youtube.com/watch?v=pYD1Mkdm_1E]

Az elmúlt hét rengeteg izgalmas eseményt tartogatott számunkra. Nem szoktam ilyet, de most az Android Authority cikkét fordítottam Nektek. Illetve teljesen az alapján állítottam össze ezt az írást. Köszönet nekik innen újfent.

Ha ilyen erős lesz a Google egész 2014-ben, akkor azt hiszem lesz miről írni itt a portálon. Apropó, gondoltatok már rá, hogy Ti is írnátok? Nest, Moto G Google Play Edition (hihetetlen jó áron), Galaxy S5 pletykák, KitKat Note 3-ra, okos lencse, Nokia és az Android, új játék a Niantictól, Google Now és egyéb jóságok a Chrome Canary verzióban, Blackphone…

Nest – milliárdos üzlet

nest-thermostat

Google a hét elején jelentette be, hogy felvásárolta a Nest Labs nevű céget. A Nest intelligens termosztátokat és füstérzékelőket gyárt. 3,2 milliárd dollár nem kevés pénz, így biztosan számíthatunk még hírekre a jövőben a Nesttel kapcsolatban.


Moto G Google Play edition

Motorola Moto G aa 7

A Motorola mobil részlegének Google felvásárlás óta azért mindenki várt valami hasonlót. Nem a Motorola gyártotta a Nexus 5-öt, kaptunk X-et, majd G-t. És a múlt héten egyszercsak megjelent a Play Store-ban a Google Play Edition. Hál’Istennek az eredeti rom sem annyira borzasztó, mint régen voltak a MotoBlur romok. Azért $179-ért egy Google Play Edition telefont azt hiszem mindenki örömmel venne.


Galaxy S5 pletykák

Samsung Galaxy Brand BTS Galaxy Studio AA -3

A Samsung telefonjai, s tabletjei földi halandók számára nem követhetők. Mi is kapkodjuk a fejünket, amikor újabb és újabb Androidos telefonok kerülnek ki a Koreai gyártó boszorkánykonyhájából.
Azonban a Note és az S széria különleges. Itt jól követhető a termékciklus, s az S széria a zászlóshajó. Ezért is izgalmas, hogy mit fog tudni, s miben frissül az S5 az S4-hez képest. Két érdekes pletyka látott napvilágot. Az egyik, hogy műanyag és fém verzió is érkezik majd az S5-ből. A másik pletyka szerint stylus (toll) kezelés és még jobb Air Gesture (amikor csak integetsz a telefonnak) kerül a telefonba. Meglátjuk.


Itt a KitKat a Note 3 telefonokra

Rise of the Phablet - Galaxy Note 3

A Note 3 tulajok kezdhetik nézegetni a szoftver frissitéseket. Mikor érkezik az ő készülékükre is a 4.4. UI-ban állítólag nincs nagy előrelépés, azonban a Kit Kat sok apró jósága biztosan előnyére válik a telefonnak.


Nokia Windows-Android hybrid

Nokia Normandy

Egyre több érdekes kép kerül ki a Nokia olcsó Androidot futtató telefonjáról. Valószínűleg a Microsoft Nokia fúzió után ez megmarad csak egy talánynak. Mi lett volna, ha…


Google már a szemgolyódon (is)

google smart lens

Amennyire rémisztően hangzik a cím, annyira hihetetlen ez a projekt. Valóban, az összeesküvéselmélet hívők most valószínűleg pezsgőt bontanak. Google a nappailban (Nest), s most már nem csak szemüvegben, hanem közvetlenül “rácuppanva” a szemgolyódra.
Azonban, aki nem kezd el azon aggódni, hogy a Google birtokába kerül még a vércukor szintje is, annak remek hír ez. A Google okos kontaktlencséje egy kis antennával és szenzorral felszerelve figyeli a viselőjének a vércukor szintjét. Majd erről Google Glass szerűen tájékoztatja az embert.


Augmented reality

Ingress best android multiplayer games

A Niantic Labnál sem alszanak. Valami nagyon izgalmas készül. James Frey (I am Number Four 2011-ben futott a mozikban) és a Niantic egy augmented reality játékon dolgoznak. Weboldalak, YouTube videók és valós információk alapján kell majd Frey Endgame trilógiájának világában kalandozni. Azt hiszem Ingress rajongóknak nem kell felkelteni az érdeklődését. Érdemes lesz szemmel tartani mit főznek itt ki számunkra.


Google Now landolt a Chrome Canary verzióban

chrome google now

Majdnem egy évbe telt, de megjelent. Itt a Google Now a Chrome legújabb beta verziójában. Ahogy a fejlesztések haladnak, nem kell sokat várni, hogy a Canaryból a stabil verzióban is megjelenjen.


Blackphone, a biztonságos telefon

chrome google now

Egy érdekes házasság, s egy előre mutató terv. A Geeksphone és a Silent Circle összeállt, hogy Android alapokon megalkossa a világ legbiztonságosabb telefonját. Mást nem tehetünk. Várunk és drukkolunk nekik.

2014.01.20.

+