MojAndroid
(x) hirdetés

A legutóbbi teszt során merült fel bennem az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha a tesztekben mért számokat össze lehetne hasonlítani a meglévő, vagy korábbi készülékeinkhez, hogy tudjuk kötni valamihez, hogy mit is jelentenek a tesztben lévő számok. Mi nem egy rengeteg készülékkel rendelkező techújság vagyunk, így csak abban bízhatok, hogy másnak is megtetszik az ötletem, miszerint mérjünk együtt, és osszuk meg egymással az eredményeket! Néhányan már eddig segítettek a Google+ közösségünkből – ezúton is köszönöm nekik – az ő eredményeik láthatóak most a táblázatban!

Nem akartam túlbonyolítani a dolgot, ezért készítettem egy táblázatot, amit megoszttam mindenkivel. A táblázatban három fül található:

  1. A kezdő oldalon láthatóak a formázott eredmények, ömlesztve. Ezen a lapon szűrhetünk is oszlopok szerint.
  2. Egy bejelentő oldal, ahová bárki beírhatja a saját méréseinek eredményét, innen fogom én (vagy az, aki jogot kap a szerkesztésre) az első oldalra átmásolni és sablonosra formázni.
  3. Végül egy segítség oldal, ahol megtalálhatóak a tesztprogramok letöltési linkjei.

A táblázatban szereplő tesztek három csoportba sorolhatóak. Első csoportban találhatóak az általános mérőprogramok, amik mindent próbálnak mérni. A második csoportba sorolhatóak azok a programok, amik a játékteljesítményt mérik. És végül a harmadik csoportba tartoznak azok a programok, amik a készülék JavaScript teljesítményét méri, ez elsősorban a böngészés élményét méri. Hogy azok számára is érthető legyen a táblázat, aki nem Androidos újságokkal ébred, ezért a számok után a fontosabb hardverösszetevőket is megadjuk, aminek kitöltésében segítségünkre lehet a gsmarena oldala.

A táblázat itt érhető el: Android Portál teszt adatbázis

adatbazis.png

Ha bármilyen véleményed van (plusz program, másfajta formázás), bátran írd meg itt a cikk alatt!

Update:
A cikk hatására sokan kezdtek tesztelni, köszönjük nekik is az együttműködést. Olvasói kérésre felvettem a “Geekbench 3” tesztet is a listába, de az egy fizetős teszt, nem várhatom el senkitől, hogy az én kedvemért megvegyen egy programot. Ezért külön felhívnám a figyelmet, hogy nem kötelező egyetlen oszlopnak sem a kitöltése, csak annyit csinálj, amennyi jól esik! De minél többet kitöltesz, annál jobban örülünk. :)

Fejléckép (Mérőmókus) forrása: Grafitember @ http://napirajz.hu/

2013.11.28.

+