MojAndroid
(x) hirdetés

Reggel csak álmosan gépeltem be a jó hírt, hogy számunkra is kinyílt a Google Play Music kapuja, de nem írtam le részletesebben miről is van szó. Akik régi olvasóink, azok talán még emlékeznek, hogy ripthestage írt 2 éve, lelkesen a Music indulásáról, ami akkor még a Playtől független szolgáltatás volt. Azóta a lehetőségek kicsit kibővültek, és a Music is bekerült a Play körébe.

music01.jpg

Mi is ez?

Röviden: a Google Play Music egy online zenepiac és zenelejátszó felület. A megvásárolt, vagy feltöltött zenéinket tudjuk benne kezelni és hallgatni. A webes felülethez kapcsolódik egy Androidos alkalmazás is, ami az elég a fapados Zenelejátszóból nőtte ki magát, vagy legalábbis lecserélte, mert az újabb Android verziókkal már a Google Music települ fel zenehallgató alkalmazásnak. Ebben online és offline is hallgathatjuk zenéinket.

music02.jpg

Hogyan juthatunk zenéhez az alkalmazásban?

Egyrészt az oldalra feltölthetjük a zenéinket a Zenekezelő alkalmazás segítségével, ami elérhető Windows, Linux és Mac rendszerekre egyaránt. Emellett vásárolhatunk zenét a webes felületen keresve, kb 18 millió dal között válogatva. Harmadrészt előfizethetünk a Korlátlan hozzáférésre, és akkor az előfizetési időszakban, tehát egy hónapig az összes zeneszámot lejátszhatjuk annyiszor, ahányszor csak akarjuk.

music03.jpg

Aki legkésőbb november 15-ig feliratkozik rá, annak 1650 forint lesz a havidíja, a később csatlakozóknak 1950 forint. Arra érdemes odafigyelni, ha előfizetünk a korlátlan hozzáférésre, akkor az előfizetésünk bekerül a Google Walletbe, és a cég mindaddig levonja havonta a pénzt, amíg ott (a walletban) kézzel nem töröljük a megbízást!
A saját (feltöltött és megvásárolt) zenéink bármikor letölthetőek akár a webes felületről, akár az Androidos alkalmazásból. Így ezekhez a zenék lejátszásához nincs feltétlenül szükség online kapcsolatra. Aki csak most telepíti a programot, annak érdemes a telepítés után szinkronizációs beállításokat átnéznie, és ha nincs korlátlan internet elérése, akkor wifire korlátozni, vagy kikapcsolni a szinkronizációt.

Ha zenész vagy, akkor itt olvashatod el, hogyan lehet bekerülni a Play Musicba: http://play.google.com/artists/

Update:
Itt látató egy kép, ami megmutatja mi a különbség a szolgáltatáson belül a normál és az előfizetés között.

clipboard01.png

2013.10.01.

+