MojAndroid
(x) hirdetés

Ugyan a Google Music beta csak Amerikából elérhető egyelőre, de ez nem akadályozott meg benne, hogy az elsők között regisztráljak a szolgáltatásra. Még Májusban írtam róla egy rövidke cikket, de gondoltam itt az ideje egy hosszabb hangvételű írásnak is, ha már hónapok óta használom.

UPDATE: az első kommentelőnknek van néhány meghívója.

Mivel jelenleg US only, ezért kicsit trükközni kell. Két lehetőségünk van:

  • szerzünk ismerőst, akinek van szabad meghívója (nekem jelenleg nincs)
  • kérjük a szolgáltatás elérését a Google Music oldalon

Bármelyik módon szeretnénk regisztrálni, mindenképpen keressünk a neten egy US proxy-t, amit a böngészőben beállítunk a látogatásunk előtt. Ez ugye a trükk része. Igazából 10 perc alatt bárki megoldja. Ha meghívót kaptunk, azonnal tudunk regisztrálni, ha magunk kérünk, akkor pár nap/hét alatt érkezik a meghívónk a központi rendszerből.

Regisztráció után nincs más dolgunk, mint telepíteni a számítógépünkre a Google Music alkalmazást. Elérhető Windows, Mac és Linux rendszerekre. Ezek után ezekben beállíthatjuk, hogy melyik mappákat szinkronizálja, automatikusan tegye vagy mi adjuk hozzá manuálisan a zenéket stb.
Én, a magam részéről megadtam neki a zenéket tartalmazó könyvtáramat és másfél nap után fent is volt a több, mint 9000 dal.

gmusic.png

Eddig ugye nem sok köze volt a dolognak az Androidhoz? Igazatok van. Ugyanis ez egy szolgáltatás, ami Androidon is működik. De igazából bárhol elérhetjük a zenéinket ahol van egy böngésző és be tudunk logolni a Gmail felhasználónk segítségével a Google Music-ra. Bevallom, hónapok óta nem hallgatok más módon zenét, ahol internet van, ott a zenéim is elérhetőek. Ha új dal kerül a tarsolyomba, automatikusan feltölti.

Elérkeztünk az Android részéhez a történetnek. Ugyanis a szolgáltatás egy remek alkalmazással rendelkezik, amit a Marketről nem tölthetünk le, lévén magyarok vagyunk. Sebaj, letöltjük a netről, azért van. Nemrég írtunk az Ice Cream sandwich-ről és a Nexus Prime-ról. Ezek kapcsán azzal az örömteli hírrel tudok szolgálni, hogy az alkalmazás is megújult és előnyére változott a dizájn. Lényeg a lényeg, egyből az új alkalmazást töltsétek le, mondjuk innen.

gdevice1.pnggdevice2.png

Ha felraktuk az alkalmazást, nincs más dolgunk, mint a Fiókok és szinkronizálás alatt a Gmail account alatt a zenére bökni és máris szinkronizálja a listánkat. Ezután nyissuk meg az alkalmazást és a beállítások gombok nyomjuk meg. Itt állíthatjuk be, hogy letöltse a hallgatott zenéket vagy sem, a minőséget és egyéb dolgokat. Mi maradt hátra? Igazából semmi. Hallgassátok a zenéiteket úton-útfélen, androidon, számítógépen, laptopon vagy bárhol, ahol van egy böngésző :) Az alkalmazás az internetkapcsolatunktól függő minőségben fogja lejátszani a dalokat, hogy folyamatos legyen. Egy gyenge 3G kapcsolattal már élvezhető a minőség.

A mellékelt képek egyikén látható, hogy 1 óra zenehallgatás 2% akkumulátor teljesítmény került (maradjunk annyiban, hogy nem emiatt fog lemerülni a telefon :-) ) illetve közel 50MB forgalom, aminek nagy része Wi-Fi-n keresztül történt (csak az egyik screenshot kedvéért álltam át mobilnetre, hogy látszódjon, gond nélkül megy). Ez a jó minőséget takarja, mobilneten kevesebb forgalom, de azért nem elhanyagolható mennyiség. Érdemes a gyakran hallgatott dalok miatt beállítani a Zene gyorsítótár funkciót, így tudunk takarékoskodni az internet keretünkkel illetve ha minden kötél szakad és offline leszünk, ezeket a dalokat akkor is elérjük. Az alkalmazás egyébként nem csak felhőből játszik le, a telefonon található zenéket is lejátszhatjuk vele.

(x) hirdetés
2011.10.07.

+