MojAndroid
(x) hirdetés

Ma kicsit furcsa kategóriákkal fogok az appok világáról mesélni, mert ez egy ilyen volatilis világ… majd meglátjátok. Emellett lassan beüt az uborkaszezon… de azt is meglátjátok.

Frissült, bezárt

  • Az Astrid, az egyik legrégebbi Androidos todo app (és talán az első, ami geofencing alapú emlékeztetőt tudott nyomni, előbb, mint az iPhone), bezárja kapuit. Pusztán szentimentális okokból is kár érte, de szerencsére egy rakás szolgáltatásba (Any.do, Wunderlist, és társaik) exportálható az adat, úgyhogy hajrá!
  • Falcon Pro hírek! Először is: újra letölthető, de nem a Play Store-ból, hanem a getfalcon.pro címről. Lehet hogy ez nem új info, nekem az volt. Másrészt a fejlesztő, Joaquim Verges kitalált egy korlátozott nehézségű workaroundot a Twitter limit megkerülésére: minden felhasználó regisztráljon magának Twitter appot! Ami történetesen a Falcon kódbázisa lesz… új id alatt. Egyszerűségében zseniális.
  • Nagyobbacska frissítést kapott az Ingress, játék ui változásokkal, érdemes felpakolni. (Mondjuk amennyit én Ingressezek…)

Új/érdekes/bicskanyitogatóan értelmetlen

  • A hivatalos Android Developers Blog összeszedte a legszebb Android appokat. A tizes listán jelenleg olyan appok tanyáznak, mint a TED, a NYT, a Pinterest, vagy a Flipboard, és persze az egész lista elérhető a Play Store-ban is.
  • A MEGA, Kim Schmitz, azaz Kim Dotcom filecsereberélő szolgáltatása Android appot adott ki. Hamarosan érkezik majd más platformra is, addig csak mi élvezzük a velejáró 50 GB tárhelyet, és a Dropboxot megszégyanítő feature listet.
  • Polamatic by Polaroid: túl kevés, túl későn, túl drágán. Ki fogja ezt használni? Ha a Polaroid tökön akarta szúrni magát pénzért, nos, akkor sikerült.

HTC!

  • Breaking (majdnem): Európában folyamatban van a HTC One OTA frissítése Android 4.2.2-re! Van már valakinek tapasztalata vele?
  • A hét szánija: a HTC bejelentette, korábbi ígéretével szemben nem támogatja tovább a HTC One S-t. Ami, tegyük hozzá, ma is egy nagyon jó (és szép!) telefon. Gyárthat valaki akármilyen jó anyagminőségű telefont, a terméktámogatás, verziókövetés hiánya még akkor is showstopper szintű hiba, ha történetesen nem tesznek rá kifejezett ígéretet, mint a HTC tette. Az ilyen cég megérdemli, hogy piaci alapú leckét kapjon. Nexus szerződést pedig ne. Persze petíció indult, hogy a HTC gondolja meg magát.
2013.07.07.

+