MojAndroid

Mindenekelőtt: folyamatban az ötlet megvalósítása, hogy rotációban csináljuk a Hírhétfőt. Erre szívesen látok vállalkozó kedvű jelentkezőket. Az új ötlet az, hogy…

rotációban toljuk, tehát mindenkire 5 hetente jutna 1 – mit szólnátok valami ilyesmihez? Így az olvasók több perspektívából kapják a tutit, és mi se nyírjuk ki magunkat azzal, hogy egész héten a jövő hétre kell készülni.

Szóval ha érdekel valami ilyesmi, jelentkezz a postban! Szerintem 6-8 különálló perspektívát simán elbír a rovat.

Most pedig a hét gyorshírei röviden. Vagy rövidhírei gyorsan. Vagy valami ilyesmi. És ne feledjétek: toljátok a számotokra érdekes híreket a Google+ közösségünkbe, hogy adatbányászat útján rekonstruálhassam a személyes felhasználói szokásaitokat a jövő heti Hírhétfő még inkább a ti szájízetek szerint készüljön!


 • Először is egy kis pun a másik oldal felé: végre van rendes személyi asszisztens iOS-ra is, almáséknak megérkezett a Google Now-val felokosított Search app.
 • Az Engadget szerint az IDC szerint az elmúlt negyedév volt az első a világtörténelemben (gondoljatok bele: az egyiptomi királyságokat, meg az azték birodalmat is beleszámítva!), hogy több okostelefont adtak el, mint fícsörfont. Fantasztikus korban élünk! (Kell-e mondani egyébként, hogy az összes eladott okostelefon 27%-át a Samsung adta el?)
 • És még egy stat: a Strategy Analytics szerint 2013 első negyedévében kisebb ugrást könyvelt el az Android tablet eladások frontján: az összes eladott tablet 43%-a Androidod futtat. Erre biztos beszűkül néhány retina Cupertino-ban!
 • És hát megértük azt is, hogy a szemüveg mérőszáma nem a dioptria lesz, hanem a RAM. A Google Glass-ban pl. 1 GB van, tehát még mindig kevesebb, mint az én dioptriáim száma (3,5 és 4,5). Cserébe az én keretemben csak két ilyen béna rugó van hogy a lányaim ne brutalizálják porrá az eszközt, a Glass-ban pedig egy OMAP4430, mint a telefonomban.
 • Ha nem zavar, hogy HP, és ha nem zavar, hogy “csak” 1024×600, akkor 170 dollárért elég jó vétel lesz a HP Slate 7.
 • Na akkor lássunk brutális számokat: a Qualcomm (tudjátok, San Diegoból) második negyedéves eredménye 6,12 milliárd dollár, míg tiszta nyeresége 2,07 milliárd dollár volt. Meglepődtünk? (Nem.)
 • A Samsung is rekordnyereséget ért el (na ja, 30%-os piaci részesedéssel): 47,6 milliárd dolláros bevétel mellett 7,9 milliárdos profitot könyveltek. Helyezzük ezt gyorsan perspektívába: az Apple ugyanerre a negyedévre 54,5 milliárd dollár bevételből 13,1 milliárdos profitot zsebelt, tehát még mindig ők mennek… Gondolom úgy még egy negyedévet.
 • És ide illik marginálisan a hír, hogy az Android elérte a napi másfél milliós aktiválási mérföldkövet. Majdnem egy Budapestnyi ember aktivál naponta új Androidos eszközt.
 • A ZTE licenszelt egy rakás Microsoft szabadalmat Androidos ágazatának. Ne becsüljük le ezt a hírt, a ZTE az egyik legnagyobb Androidos gyártó már most – és kínai, tehát várhatóan nem lassul le…
 • Most érdemes Sony cuccokat venni Európában: a japánok most 10% kedvezményre jogosító kupont (SORRY2013) adnak a két szép szemünkért. Már csak az érdekelne, miért kérnek bocsánatot? Előre? (Sajnos lejárt az akció, bocs a dezinformációért!)
 • Ilyet kérek a bringámra: pedál, ami 5V/500mA leadására képes, vagyis a Fillér utcán fölfelé még a telefonomat is tölthetem izmos testem férfias izzadságával.
 • És hogy ne maradjunk nyáltermelés nélkül ezen a meleg nyári estén: Google XPhone renderek… Ha tényleg ilyen lesz (amire kicsi az esély), instant get!

Header image credit: Andreas Glaser. Thanks!

2013.04.29.
 • farrvince

  “Először is egy kis pun a másik oldal felé: végre van rendes személyi asszisztens iOS-ra is, almáséknak megérkezett a Google Now-val felokosított Search app.”
  Ez azért túlzás:
  http://m.youtube.com/watch?v=z_pclCFpjgw
  Igaz h google now gyorsabb, SIRI pontosabb, es több infót is megad, ezen kívül Google Now pl nem tud ébresztőt rakni vagy appot indítani!

  “És ide illik marginálisan a hír, hogy az Android elérte a napi másfél milliós aktiválási mérföldkövet. Majdnem egy Budapestnyi ember aktivál naponta új Androidos eszközt.”
  Naná, mikor mar dobják utánnad az ócska Androidos szarsagokat, ez normális is!
  Ez olyan h jon a Nokia, s azt mondja! Jobb a telefonom mert a legtöbb a mienkbol fogy el! Szégyen ezzel dicsekedni de mind1

  XPhone rumor képe nagyon vagány, tetszik a design! Úgysem lesz ilyen de azért fasza!

  • sgtGiggsy

   https://www.youtube.com/watch?v=AofiECtl0-o

   Amúgy meg nem teljesen fedik le egymás területét. A SIRI el tud indítani programot, a Google Now esetében viszont nem a hanggal irányítás az elsődleges funkció. Sőt. A Now feladata, hogy személyi asszisztensként kitalálja, aznap mire lesz szükséged. Kérés nélkül kigyűjti a napi időjárást, kiírja a napi találkozóidat, felajánlja, hogy elnavigál oda, megadja a kedvenc sportcsapataid eredményeit, tőzsdei hírek, forgalom tippek, stb… Itt a teljes lista róla, hogy mikre képes:
   http://www.droid-life.com/2012/12/05/here-is-the-complete-list-of-google-now-cards/
   Légyszi sorold már fel, hogy ezek közül a SIRI miket tud…

   És igen, utánad dobják az olcsó androidos szarokat, de mégis csak vicces, hogy minden idők öt legtöbb eladást produkált androidos mobilja sorrendben:
   Galaxy S3
   HTC One X
   Galaxy S2
   HTC Thunderbolt
   HTC Evo 4G
   (forrás: http://cell-phones.top5.com/best-selling-android-phones/)
   Ezek közt bizony nincs egyetlen budget kategóriájú mobil sem.

   • farrvince

    Persze, hogy ők produkálták a legjobb eladást! Én nem is állítom, hogy nem!
    De gondold el, ezeken a csúcsmodelleken kívül, hány féle olcsó modell van! Modell szerint nem fogyott több olcsó kategóriás, ám darab számban igen!
    Gondold el, hogy ha a sok olcsó modellt vesszük együtt, akkor több olcsó fogy el mind drága! Ezért van nagy eladás!
    Ez persze nem baj, de ezért van sokkal sokkal több androidos mind iOS!

    Ami a SIRI-t illeti, a listából igazából a Package Tracking amiről nem tudok, hogy tudná (elméletben erre rákeresne a neten, vagy egy Appon belül) és a translateot meg a neten végzi. Más nincsen! Ám ad pluszba dolgokat, amiket nem tud a Now!

    • sgtGiggsy

     Igaz, sok olcsó modell van, de a megnézzük a csúcskategóriásokat, már szimplán azok számai verik az iPhone-t a Galaxy S2 kora óta. És ha annyira nagyon jobban vinnék az olcsó modelleket, akkor azért az ötös listában csak lenne valami nagyon jól sikerült budget kategóriás telefon, nem? Egy Galaxy Mini, Ace, X10 Mini, Wildfire, valami.

     Magyarán a SIRI-re ha ránézel reggel, automatikusan, minden kérés nélkül kiadja, hogy ma X helyre kell elmenned, mekkora forgalom várható arrafelé, mennyi idő alatt érsz oda, milyen időjárás várható a nap során, mit játszott az éjjel a kedvenc NBA csapatod? Mert azt elhiszem, hogy ha külön megkéred rá, megteszi neked mindezeket, de én nem hallottam olyasmiről, hogy a SIRI megtanulná a szokásaidat, és ahhoz igazítaná a neked adott információkat. Az Apple hivatalos oldalán is az összes funkció leírása így kezdődik: “Ask SIRI” “Tell SIRI” “Say…” Magyarán a SIRI alapjában véve egy hangvezérlő program, annak persze elég jó. Viszont a Google Now-nak mégsem vetélytársa, mert nem igazán fedik le egymás funkcióit. A SIRI-től kérned kell, a Google Now pedig magától kitalálja, hogy mit szeretnél (persze még messze nem tökéletes, de a SIRI sem az).

  • Pr3no

   “Google Now pl nem tud ébresztőt rakni vagy appot indítani!”

   Direkt kipróbáltam most (mert amúgy nem nagyon használom), mindkettőt tudja.

   • t.benedek92

    Sőt ha mondod neki az előadó nevét akitől zenét akarsz hallgatni, akkor feldobja a play musicot vagy a youtube-ot vagy bármelyik telepített zenelejátszó alkalmazást és elindítja a kívánt zenét :)

 • duhr

  Csak szólok, hogy a Sony kupon kódok már vagy egy hete nem működnek:

  “You’d better get your skates on though as the code is only valid until 23 April”

  • lipilee

   hop, köszi! javítom is izibe’

+