MojAndroid
(x) hirdetés

Mindenekelőtt: folyamatban az ötlet megvalósítása, hogy rotációban csináljuk a Hírhétfőt. Erre szívesen látok vállalkozó kedvű jelentkezőket. Az új ötlet az, hogy…

rotációban toljuk, tehát mindenkire 5 hetente jutna 1 – mit szólnátok valami ilyesmihez? Így az olvasók több perspektívából kapják a tutit, és mi se nyírjuk ki magunkat azzal, hogy egész héten a jövő hétre kell készülni.

Szóval ha érdekel valami ilyesmi, jelentkezz a postban! Szerintem 6-8 különálló perspektívát simán elbír a rovat.

Most pedig a hét gyorshírei röviden. Vagy rövidhírei gyorsan. Vagy valami ilyesmi. És ne feledjétek: toljátok a számotokra érdekes híreket a Google+ közösségünkbe, hogy adatbányászat útján rekonstruálhassam a személyes felhasználói szokásaitokat a jövő heti Hírhétfő még inkább a ti szájízetek szerint készüljön!


  • Először is egy kis pun a másik oldal felé: végre van rendes személyi asszisztens iOS-ra is, almáséknak megérkezett a Google Now-val felokosított Search app.
  • Az Engadget szerint az IDC szerint az elmúlt negyedév volt az első a világtörténelemben (gondoljatok bele: az egyiptomi királyságokat, meg az azték birodalmat is beleszámítva!), hogy több okostelefont adtak el, mint fícsörfont. Fantasztikus korban élünk! (Kell-e mondani egyébként, hogy az összes eladott okostelefon 27%-át a Samsung adta el?)
  • És még egy stat: a Strategy Analytics szerint 2013 első negyedévében kisebb ugrást könyvelt el az Android tablet eladások frontján: az összes eladott tablet 43%-a Androidod futtat. Erre biztos beszűkül néhány retina Cupertino-ban!
  • És hát megértük azt is, hogy a szemüveg mérőszáma nem a dioptria lesz, hanem a RAM. A Google Glass-ban pl. 1 GB van, tehát még mindig kevesebb, mint az én dioptriáim száma (3,5 és 4,5). Cserébe az én keretemben csak két ilyen béna rugó van hogy a lányaim ne brutalizálják porrá az eszközt, a Glass-ban pedig egy OMAP4430, mint a telefonomban.
  • Ha nem zavar, hogy HP, és ha nem zavar, hogy “csak” 1024×600, akkor 170 dollárért elég jó vétel lesz a HP Slate 7.
  • Na akkor lássunk brutális számokat: a Qualcomm (tudjátok, San Diegoból) második negyedéves eredménye 6,12 milliárd dollár, míg tiszta nyeresége 2,07 milliárd dollár volt. Meglepődtünk? (Nem.)
  • A Samsung is rekordnyereséget ért el (na ja, 30%-os piaci részesedéssel): 47,6 milliárd dolláros bevétel mellett 7,9 milliárdos profitot könyveltek. Helyezzük ezt gyorsan perspektívába: az Apple ugyanerre a negyedévre 54,5 milliárd dollár bevételből 13,1 milliárdos profitot zsebelt, tehát még mindig ők mennek… Gondolom úgy még egy negyedévet.
  • És ide illik marginálisan a hír, hogy az Android elérte a napi másfél milliós aktiválási mérföldkövet. Majdnem egy Budapestnyi ember aktivál naponta új Androidos eszközt.
  • A ZTE licenszelt egy rakás Microsoft szabadalmat Androidos ágazatának. Ne becsüljük le ezt a hírt, a ZTE az egyik legnagyobb Androidos gyártó már most – és kínai, tehát várhatóan nem lassul le…
  • Most érdemes Sony cuccokat venni Európában: a japánok most 10% kedvezményre jogosító kupont (SORRY2013) adnak a két szép szemünkért. Már csak az érdekelne, miért kérnek bocsánatot? Előre? (Sajnos lejárt az akció, bocs a dezinformációért!)
  • Ilyet kérek a bringámra: pedál, ami 5V/500mA leadására képes, vagyis a Fillér utcán fölfelé még a telefonomat is tölthetem izmos testem férfias izzadságával.
  • És hogy ne maradjunk nyáltermelés nélkül ezen a meleg nyári estén: Google XPhone renderek… Ha tényleg ilyen lesz (amire kicsi az esély), instant get!

Header image credit: Andreas Glaser. Thanks!

2013.04.29.

+