MojAndroid

A Google egy szerethető apró alkalmazást dobott be tegnap/ma a Play Store-ba. Rumcájsz tegnapi áttekintőjében még csak röviden emlékezett meg róla. A mai naptól én már ide jegyzetelek az Evernote helyett. Miért?

Az Evernote egy remek multiplatform jegyzetelő alkalmazás, de kell egy külön app desktop környezetbe, s az alkalmazás segítségével érem el a jegyzeteimet. Ez a Keep esetén sokkal egyszerűbb. A drive.google.com/keep címen elérhetőek a jegyzetek. A jegyzeteim a már eleve fent lévő Google Drive tárhelyemen a Keep mappába kerülnek, s azokat külön alkalmazás nélkül is elérem. Még nem próbáltam, de innen adódik a lehetőség, hogy egy-egy jegyzetet, akár mindet meg tudom osztani feleségemmel/barátaimmal. Egyelőre a terv, hogy Drive-on keresztül osszuk a jegyzeteket még a boldogabb jövő, de reménykedünk.

Ötletesnek tartom, hogy a jegyzetekhez post-it szerűen színeket tudok csatolni. Így színkód alapján tudom, hogy az adott jegyzet milyen témájú, mennyire fontos, stb. Nem csak képes, s szöveges jegyzeteket tudok csinálni, hanem felsorolást (kvázi todo, bevásárló listát).

Az pedig egy Google app esetén természetes, hogy widget, lock screen widget, s Google voice adatbevitel támogatás is került az alkalmazásba.

Egyelőre nálam a Keep megelőzte az Evernote-ot a gyors jegyzetelő alkalmazások terén. Még marad az Evernote, de valami nagyot kell alkotniuk, hogy hosszútávon lépést tudjanak tartani a Keep-pel. (és tudom, hogy az Evernote a tagelés, s egy csomó extra tulajdonsággal bír, számomra azonban ezek a funkciók minimális esetben voltak szükségesek)

Végére egy gyors video a Keep-ről:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=UbvkHEDvw-o]

2013.03.21.
 • Ludányi László

  Az Evernote remek része, hogy:
  -Képet, weboldalt tudok a böngészőn keresztüli extension-nal menteni
  -Cimkézés
  -Rendezhetőség
  -Megosztás

  Én jelen pillanatban semmilyen Keep mappát nem látok még a Drive-ban létrehozott jegyzetek mellett sem! Tehát megosztani sem tudom őket.
  Importálni sem tudok sehonnan régi jegyzeteket.
  Nekem vastagon fapados és kivárós jellege van még….

 • pantomimes

  Nekem tetszik az egyszerűsége, az evernote túl van bonyolítva, a fetchnotes alkalmazást használtam, de ott nem tudtam megoldani a dropbox, vagy drive szinkronizálást így a keep nagyon tetszik, a kevesebb néha több.

  Keep mappát én sem láttam, azonban a drive.google.com/keep címen megtalálhatóak a jegyzeteim.

  Más: olvastam olyanról, hogy google sports alkalmazás, azonban nem találom sehol, hallott már valaki ilyenről?

 • kobak

  Javítottam. Keep mappa nincs, csak én szerettem volna. :)

 • Beholder76

  Engem az érdekelne, hogy miként tudnám valakinek a Keep-jébe, átküldeni a jegyzetet? Tehát írok pl. egy checklist-et (mondjuk bevásálási lista) és azt át akarom küldeni a páromnak és neki is checklist-ként jelenjen meg a Keep-jében. Tehát ne egy text-et kapjon gmail-en … mert az elég szánalmas.

 • bimboo

  csak szólok, hogy az evernote-nak nem kell számítógépre külön alkalmazás, bár van hozzá

 • Drusantia

  Jópofa cucc, számítógépen elkezdtem felvinni egy jegyzetet és még le se “mentettem”, a háttérben a szorgos kis ajax manók már áthordták a telefonra (nyitott Keep mellett csináltam ellenérzésképpen) :)
  Sokkal kényelmesebb, mint bármelyik másik ilyen jellegű program amit eddig használtam. Na meg hát Google.. :)
  Csak nemhogy pár év múlva a Reader sorsára jusson..

 • Tyer

  Valószínűleg jó lesz ez a Keep, de még nagyon gyerekcipőben jár, és sokat kellene fejleszteni, hgoy váltsak.
  Jelenleg Catch-et használok, és nagyon elégedett vagyok.
  Nekem is a megosztás az egyik legfontosabb tulajdonsága, amit innen hiányolok.

+