MojAndroid
(x) hirdetés

A Google egy szerethető apró alkalmazást dobott be tegnap/ma a Play Store-ba. Rumcájsz tegnapi áttekintőjében még csak röviden emlékezett meg róla. A mai naptól én már ide jegyzetelek az Evernote helyett. Miért?

Az Evernote egy remek multiplatform jegyzetelő alkalmazás, de kell egy külön app desktop környezetbe, s az alkalmazás segítségével érem el a jegyzeteimet. Ez a Keep esetén sokkal egyszerűbb. A drive.google.com/keep címen elérhetőek a jegyzetek. A jegyzeteim a már eleve fent lévő Google Drive tárhelyemen a Keep mappába kerülnek, s azokat külön alkalmazás nélkül is elérem. Még nem próbáltam, de innen adódik a lehetőség, hogy egy-egy jegyzetet, akár mindet meg tudom osztani feleségemmel/barátaimmal. Egyelőre a terv, hogy Drive-on keresztül osszuk a jegyzeteket még a boldogabb jövő, de reménykedünk.

Ötletesnek tartom, hogy a jegyzetekhez post-it szerűen színeket tudok csatolni. Így színkód alapján tudom, hogy az adott jegyzet milyen témájú, mennyire fontos, stb. Nem csak képes, s szöveges jegyzeteket tudok csinálni, hanem felsorolást (kvázi todo, bevásárló listát).

Az pedig egy Google app esetén természetes, hogy widget, lock screen widget, s Google voice adatbevitel támogatás is került az alkalmazásba.

Egyelőre nálam a Keep megelőzte az Evernote-ot a gyors jegyzetelő alkalmazások terén. Még marad az Evernote, de valami nagyot kell alkotniuk, hogy hosszútávon lépést tudjanak tartani a Keep-pel. (és tudom, hogy az Evernote a tagelés, s egy csomó extra tulajdonsággal bír, számomra azonban ezek a funkciók minimális esetben voltak szükségesek)

Végére egy gyors video a Keep-ről:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=UbvkHEDvw-o]

2013.03.21.

+