MojAndroid
(x) hirdetés

Szinte minden héten jön egy hír arról, hogy pereli egymást a Samsung és az Apple, hogyan próbálják a bíróságokon eldönteni, melyikük az eredetibb, és persze a fórumokban is rendszeresen lobbannak viták a hardcore felhasználók között.

Első saját fejlesztésünk a két platform közti “háborút” dolgozza fel rendhagyó módon. A siteunkon további infókat találtok, de érdemes követni minket a szokásos közösségi oldalakon is.

A Mantra egy mobilra optimalizált MMORPG játék, melyben az Android és iOS eszközöket használó játékosok táborai csapnak össze egymással. Cél, hogy győzelemre vigyék a saját játékbeli fajukat, szeretett platformuk megtestesítőjét. Fajt tehát nem lehet választani, az Androidosok a Prohuman oldalát erősítik, az iPhoneosok a Mantedar seregét.

3D grafika helyett a Twitterhez, vagy Facebookhoz hasonló felületen szövegesen érkeznek az események, melykre szintén szövegesen reagálhat a játékos. Felépítve ezzel egy alternatív univerzum közösségi hálóját. A fantáziára szükség lesz, de gyönyörű illusztrációk segítenek felfedezni a világot.

A játék gerince egy science fiction világ két fajának gigászi háborúja, de fókuszában a játékosok egyéni és a kollektív teljesítménye áll. A történetét szakaszosan felfedő updatek tartalma mindig attól függ, hogyan teljesített a két tábor a megelőző időszakokban, hogyan sikerült megoldani a konfliktus helyzeteket, melyik oldal áll nyerésre a háborúban.

Egyjátékos (Single Player) módban interaktív novállák mesélik el a Mantra Világ történelmének és a háború mögött álló események részleteit. Mindenki próbára teheti az általa fejlesztett karaktereket, harcolhat fertelmes szörnyetegek ellen, vagy oldhat meg különféle fejtörőket. Lehetőség van kooperatív (Coop) módban online akár hárman együtt is végigjátszani egy küldetést. Bár a pályák szövegesek, dinamikusan generálódnak, így minden végigjátszás más izgalmakat ad.

Akik jobban élvezik a játékos-játékos elleni küzdelmeket (PvP), azoknak a duel-mód áll rendelkezésre, különleges arénákban csaphatnak össze a legnagyobb harcosok.

A Mantrában a játékos bármit is tesz, annak következménye van. Legyen az két “kimaxolt” karakter küzdelme, vagy csak egy szerencsésen teljesített küldetés. Minden megváltoztathatja a háború állását.

A kördiagramm a honlapon persze nem része a játéknak, csak a seregszemle eszköze. De tekinthető bemelegítő küldetésnek is, hiszen hűen tükrözi, a Mantrában bizony csapatmunkára lesz szükség a győzelemhez.

Köszönjük Lipileenek a kiemelést!

(x) hirdetés
2013.01.22.

+