MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android Police portál van akkora (talán a legnagyobb), hogy a Google alkalmazottai is látogatják az oldalt a saját eszközeikről. Néha – ha hihetünk az agent információknak – olyan eszközökről is, amiket még nem mutattak be a világnak. Erről írtak egy szösszenetet, amiből most szemezgetünk.

Logokból
Kezdjük a szerver logokkal. Óriási meglepetést nem találunk, a Google tesztelgetni az Android 4.2-es verzióját, ami szerintem nem a Key Lime Pie lesz, hanem a Jelly Bean javítása. Bár, ha azt nézzük, hogy a 2.0/2.1 Éclair, a 2.2 Frozen Yoghurt illetve a 2.3 Gingerbread néven futott, akkor akár lehet Key Lime Pie is a neve. Lényegtelen. Ahogyan a verzió szám is. Mindegy, hogy 4.2 vagy 5.0. Elég ha csak azt nézem, hogy a Jelly Bean 4.1 lett a 4.0 Ice Cream Sandwich után. Mégis más ligában játszanak, köszönhetően a Project Butternek. Szóval most úgy néz ki, hogy 4.2 lesz a következő Android kiadás és vagy Key Lime Pie lesz vagy nem. Én csak azt remélem, hogy hamarosan érkezik a kiadás. :) Az AP logjaiból:

Linux; Android 4.2; Nexus 7 Build/JOO92B
Linux; Android 4.2; Nexus 7 Build/JOP02B
Linux; U; Android 4.2; en-us; Galaxy Nexus Build/JOP04C
Linux; Android 4.2; Galaxy Nexus Build/JOO92B
Linux; Android 4.2; Galaxy Nexus Build/JOP04

Ami ennél érdekesebb, a 4.2-es Android verzióval feltűntek eddig ismeretlen készülékek is (hogy értsük a továbbiakat, a Galaxy Nexus kódneve maguro). Ismét az AP logjaiból:

Linux; Android 4.2; occam Build/JOO92B
Linux; Android 4.2; occam Build/JOP04B
Linux; Android 4.2; occam Build/JOP04C
Linux; U; Android 4.2; en-us; occam Build/JOP03B
Linux; U; Android 4.2; en-gb; occam Build/JOP03B
Linux; U; Android 4.2; en-us; occam Build/JOP04
Linux; Android 4.2; manta Build/JOP04C
Linux; Android 4.2; manta Build/JOP03
Linux; Android 4.2; manta Build/JOP05

occam illetve manta. Az occam telefonként jelentkezett be a web szervernek, a manta pedig a teljes oldalt kérte le (mind a két eszköz többször, több IP címről szerepel a logokban) mindig. Ebből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy egy új Nexus készülék és egy új Nexus táblagép vár bemutatásra.
Ebben sincs semmi új. Egyrészt a Galaxy Nexus 1 éves és ha az eddigi sormintát követi a Google, akkor heteken/hónapokon belül érkezik (legalább, de erről később) egy új telefon. Az új táblagép pedig lehet egy GSM verziós Nexus 7, de akár egy új 10 hüvelykes tábla is, hiszen a Motorola Xoom már nem mai darab és bár az sosem volt Nexus készülék hivatalosan, mégis a 10 hüvelykes referencia táblagép szerepét töltötte be.

Új dolgokat tudtunk meg? Aligha. Évente jön új Nexus telefon és a táblagép vonal is frissülni fog. Ez stimmel. Az Android is folyamatosan fejlődik, szóval az új verzió érkezése csak idő kérdése. Ez is stimmel. A dátumot is mostanára tippeltük, mégis érdekes és jó látni az újdonságokat, még ha jelenleg nem is kézzelfogható egyik sem. Szerintetek milyen lesz az új Nexus telefon? Illetve 7 hüvelykes GSM-es tábla jön vagy új 10 hüvelykes, esetleg más?

Update
A 4.2-ről “kiszivárgott” információkról kiderült, hogy valótlanok. Vagy valósak, csak éppen a Google el akarja hitetni velünk, hogy nem azok. A magam részéről úgy döntöttem, hogy kitörlöm a cikkből és így engedem ki a nyilvánosság elé. Nem szeretnénk kétes információkat közölni. Az Android and Me eredeti írása itt található. Vagy igaz vagy nem (hiszen hivatalos cáfolat nem volt, csak egy – vélhetően – Google alkalmazott Google+ profilján található bejegyzés. Mindenesetre ne vegyétek készpénznek, akkor nem lesz csalódás.

Sajnos csak utólag tudtam korrigálni a cikken, bár tegnap esti a “cáfolat”, én csak ma olvastam. Este inkább az el clásico és a Patriots vs Broncos volt a középpontban.

2012.10.08.

Ezeket már olvastad?

+