MojAndroid
(x) hirdetés

A Google minden Nexus 7-hez ajándék 25 dollárt ad. Ezt még szeptember 30-ig lehet megkapni. Mivel az én eszközöm eleve Amerikából érkezett, úgy gondoltam, hogy ha már a 23 dollár postaköltséget kiszámolták, akkor csak utánajárok ennek a 25 dolláros elkölthető kreditnek. Mivel ez a 25 dolláros ajándék jár nekem is.

Nem is kellett sokat keresnem, pillanatok alatt megtaláltam a módot:

  1. Factory reset, ha már használatban volt az eszköz (Settings > Backup & reset).
  2. Minden belépés, egyéb előtt, vpn kapcsolat hozzáadása, s csatlakozni egy amerikai szerverhez. A leírásban a superfreevpn szolgáltatót ajálják. Nekem a privateinternetaccess az eddig legjobban bevált VPN szolgáltató. Gigabit, rengeteg szerver különböző országok, különböző városaiban. Így inkább ezt ajánlom. Igaz, hogy nem ingyenes.
  3. Ha csatlakoztál az amerikai vpn szerverhez, akkor felveheted a Google accountodat. Egyébként a Nexus 7 felismeri a tulajdonosát (nagy testvér figyel), s a default accountot be se kell állítani, automatikusan beállítódik. (ez kicsit meglepett)
  4. Ezután Play Store indít, s már csak be kell gyüjteni a summát.

Feltétele a fenti történetnek, hogy amerikai címmel rendelkezz, s elképzelhető, hogy a Google Wallet kér majd account verificationt. Vagyis kérik, hogy bescannelt irataidat töltsd fel hozzájuk, s igazold, hogy valós személy vagy. Címnek ismerőst megadni, nem az első pizzeriát a Google Mapsről.

Akkor nézzük tovább a történetet, mi van még elrejtve a tengerentúli barátainknak a Play Store-ban. Nos, azt eddig is tudtam, hogy a Play Store messze több, mint amit mi látunk (használom a telefonomat angol, illetve német sim kártyával is néha). Persze emiatt nem kell feltétlen lázadást indítani.
Egy kis történelmi kitekintés: Tegye fel a kezét, aki emlékszik még az eufóriára, amikor megjelent itthon is a fizetős market!

Úgyhogy ne legyünk telhetetlenek, hozzánk a dolgok lassabban jutnak el. Ennyi. Viszont, hogy tudjuk mi vár ránk, ha eljut a nagy vizen túlról, kinyitom Nektek Pandora szelencéjét. Képernyőképek csatolva. És mégegyszer emlékeztetőül leírom, még vasárnapig lehet indulni a 25 dollárért. Hajrá!

update: Berecki Zoltán is leírta az ajándék 25 dollár menetét.

(x) hirdetés
2012.09.24.

+