MojAndroid
(x) hirdetés

MyAudio Tablet Series10 1016DCC, IPS kijelző, HD felbontás, Kétmagos processzor, 16GB tárhely , stb…

Tálalás:
Nagy, szép színes doboz. Nem könnyű, gondoltam van benne cucc. Volt is, de csak sorjában.
A doboz minőségi, fényes kívánatos. Elöl szép nagy kép a kütyüről, a hátulján kicsit bővebb információ a gépről.
A doboz tartalma:
Tablet, hálózati töltő, usb kábel, usb-átalakító, füles, music express card (2db), Cloud kód.
Minden gondosan becsomagolva.
Külső
Anyaghasználatot tekintve , ránézésre, tapintásra, kellemes. Sarkai enyhén kerekítettek, hátrafelé már-már szögletes. Hátulja alumínium, nem szálcsiszolt,de így is jól néz ki. A kijelző két szélén , alig láthatóan bújik meg a két hangszóró. Középen felül az előlapi kamera. Hátul a jobb sarokban a hátlapi kamera. Hátul középen szolid MyAudio-s logó. Illesztések rendkívül pontosak,nem recseg. A gép tetején három darab gomb, hangerő fel-le, valamint egy vissza gomb. A bal oldalon helyezkedik el a ki-be kapcsoló, hálózati csatlakozó, mikro usb, 3,5-ös jack, micro sd foglalat, mini HDMI csati, mikrofon. Méretileg 256 x 171 x 9(!) milliméterről beszélhetünk, melyhez 638 grammos tömeg társul.

Kijelző
A 10 hüvelykes IPS Wide kapacitív Multitouch kijelzőt 20 mm-es keret veszi körbe. Felbontása 1280x 768 pixel. Színei szépek, élethűek, felbontásából adódóan már-már pixelmentes. Érdekes módon az android system info szerint a kijelző 1232 x 800 pixel, 160 dpi. Betekintési szögével véleményem szerint minden rendben. A kijelző 10 ujjal kezelhető. Háttérvilágítása szépen kiemeli a színeket. A Mali-400M4 Quad Core GPU(Cortex A9) grafikus meghajtóval maradandó élményben lehet részünk akár játszunk, akár hd filmet nézünk vele.

Hardver, szoftver
Tablet Series10 1016DCC-be egy Rockchip RK3066 chipset került, melynek agyát egy kétmagos, max. 1,6 gigahertzes, ARMv7 utasításkészlettel rendelkező processzor adja, ehhez pedig 1024 megabájt RAM társul. A grafikus gyorsításért a már említett Mali-400M4 Quad Core GPU(Cortex A9) felel. Belső háttértárként 16 gb áll rendelkezésre. Ezt microSD kártyával bővíthetjük, maximum 32 gigabájt-ig.

Teljesítmény-teszt

Quadrant: Total: 3864 , CPU: 7538 , MEM: 4544 , I/O: 5543 , 2D: 235 , 3D: 2003.
A pontszámok egyértelműen arra utalnak, hogy van benne szufla, de rendesen . A Quadrant (version: 2.1.1) szerint csak a HTC ONEX és az ASUS Transformers Prime TF201 előzi meg. A MyAudio 1016DCC bőven hozza a hasonló felbontással és hardverrel rendelkező társai szintjét. A menüben és az oldalakon való lépkedés teljesen akadás mentes, a widgetek megnyitása is villámgyors sebességgel zajlik. Valójában nincs olyan művelet, amit ne tudja a tablet azonnal végrehajtani.
A masinán az Ice Cream Sandwich, azaz az Android 4.0.4-as verziója teljesít szolgálatot, kisebb módosításokkal. A zárolt képernyőről a kamera (balra húzás) és a főoldal (jobbra húzás) érhető el. A főoldal öt lapból áll, melyet sajnos nem lehet átgörgetni. A menüt és a modulokat is innen érhetjük el.
A menübe került a böngésző, a Youtube és Gmail kliens, a Google csevegő, hangrögzítő, kamera, naptár (mely képes napi, heti, havi és eseménynézetre is), óra, térkép, koordináták, zenelejátszó, számológép, video lejátszó és természetesen a Google Play is. Extrakén találhatjuk a MyId az One.com Cloud Drive, és a Network TV-t.
Az One.com Cloud Drive-ra a dobozban található kóddal regisztrálhatunk be. Regisztráció után már használhatjuk is a MyAudio által extraként kapott 30 GB!! tárhelyet.
A NetworkTV – hez a regisztrációs kulcsot a MyAudio Supportjától e-mailben lehet kérni. Több mint 2000 tv adó, mely között számtalan magyar található. Az adások minősége közel sem nevezhető kiválónak, viszont végszükség esetén nézhetőek.
Multimédia, kamera
A készüléken található, mindkét kamerával maximum 1600 x 1200 képpont felbontású fotók készíthetők, autófókusz nincs. A beállítási lehetőségek szinte egyáltalán nincsenek. A képek minősége arról tanúskodik, hogy ezt a gépet nem fotózásra találták ki. Az előlapi kamera szemre, mintha kicsit jobb minőségű képet adna mint a hátoldali. Skype-ra egyébként, ha van egy kicsi fény, tökéletesen elegendő.
A zenelejátszó szinte minden formátummal elboldogul (MP3, WMA, APE, FLAC, AAC, OGG, AC3, WAV, etc), s ezeket képes albumok, előadók szerint, számok szerint és lejátszási listába rendezni. Tudunk állítani a hangszínszabályzón (mélyhangkiemelés, 3D hatás), valamint rendelkezésünkre áll a keverési mód is. Lehet keresni is a számok között. A zenelejátszás működik a háttérben is.

A filmlejátszó, rengeteg formátumot kezel (MPG, RMVB, FLC, ASF, WMV, MP4, 3GP, RM, AVI, DATA, H.264, MKV). Lehet könyvjelzőket elhelyezni az éppen nézet filmre, melynek köszönhetően kilépés után ugyan onnan tudjuk folytatni a film nézését. Tud nagyítani teljes kijelzőre, 16:9 vagy 4:3 ra. Fényerőt állíthatunk, illetve kezeli a feliratokat is. Sajnos kilépni elég körülményes a programból. (most viszont hasznos a gép tetején lévő vissza gomb!)

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés
Megtalálható a gépben a 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, valamint a 2.1-es verziószámú Bluetooth chipet is. A wifi-ről ijesztő dolgokat olvastam a fórumokon. Tapasztalatom szerint nincs vele komoly gond. Érdekes módon a routertől számítva 10-15 méterig szinte megegyező a térerő (wifi analyzer) bármelyik más készülékkel. Ami kicsit érthetetlen számomra, hogy egy wifi jelektől hemzsegő belvárosban jóval kevesebb helyet talál, mint más eszközök. Minden bizonnyal szoftveres hibáról van szó, melyet orvosolni fog egy frissítés.
A készülékhez kapott micro usb átalakítóval 3G-s modemet is csatlakoztathatunk a géphez. Találtam egy ZTE MF626-os stick-et, beledugtam, pár másodperc múlva már ott virított az óra mellett a 3G-s ikon. Semmit nem kellett állítani, ment minden magától, mint a karikacsapás. Nem minden modemet kezel, de a support szívesen ad felvilágosítást egy adott típusról, hogy megy-e a kütyüvel.
Kíváncsiság képen kipróbáltam egy ICON7 vezeték nélküli billentyűzetet valamint egy Logitech Performance MX egeret. Mind kettő csont nélkül működött.
(belegondolvajaja

Micro HDMI – HDMI kábellel rá lehet kötni televízióra, monitorra. Ezáltal lehet játszani vagy filmet nézni nagyképernyőn. Akár médialejátszóként is üzemeltethető. Kipróbáltam wifin keresztüli lejátszást is a számítógéppel összekapcsolva, oda -vissza. Egy 3 GB-os mkv filmet szakadás mentesen lejátszott.
A böngésző gyors. A honlapok betöltési sebessége rendben van, a görgetés folyamatos, álló és fekvő nézetben is. A nagyítást és kicsinyítést két ujjal is működik, dupla koppintás esetén pedig a képernyőhöz igazítódik a szöveg, a szöveg ése is rendben van. A Flash tartalomhoz külön kell telepíteni a flash playert.
Az energiát egy 7200 mAh akkumulátor szolgáltatja, mely nálam 5-6 óra folyamatos nyomkodást bírt ki.
Úgy gondolom ebben a kategóriában ár/érték arányban nemigen választható jobb készülék, jelen pillanatban.
Nem beszélve a géphez adott extrákról: 30 GB Cloud, NetworkTV, Music Card, ajándék MyAudo 3G modem. Mindez a MyStore-ban 74.990.- (A teszt írásakor az egyik műszaki nagy áruházban 69.990.-)

Külön kiemelném a MyAudio Support hozzáállását.
A Tablet Series10 1016DCC – t a MyAudió – tól kaptam tesztelésre.

2012.09.09.

Ezeket már olvastad?

+