MojAndroid
(x) hirdetés

Jelentkezők hiányában hosszabb ideig szünetelt a sorozat, de ami késik, nem múlik. Ma Závogyán Renátával (twitter) ismerkedhettek meg, akit Rita ajánlott és ösztönzött a sorozatban való szereplésre. :)

Nehéz összeszedni az elmúlt 23 évet, pláne kiemelni belőlük a legfontosabbakat. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem végzős tanárszakos hallgatója vagyok, ami annyit tesz, hogy lesz egy magyartanár, illetve nyelv- és beszédfejlesztő-tanár szakos diplomám, ám a pályára nem kívánok lépni. Humán területen szeretnék maradni, és a beszéd valószínűleg a középpontban is marad majd a szakomból kifolyólag. Amire nagyon büszke vagyok, hogy 2011-ben Kazinczy-díjas lettem, országos harmadik a szépkiejtési versenyen. Emellett megemlíteném még azt a röpke évtizedet, amit otthon, Orosházán, a városi fúvószenekarban töltöttem. Három hangszeren játszom (furulya, klarinét, szaxofon – időrendi sorrendben:)), és tervben van még ugyanennyi. Más nyelveket tanul, én ehhez értek.

ripthestage: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Reni:
Az okostelefon sosem vonzott, egészen addig, amíg bele nem szerettem egybe. Minden olyan gyorsan történt egy Media Markt kellős közepén. :) Viccet félretéve, ez életem negyedik mobilja, az előző háromról azt kell tudni, hogy soha nem olyanok voltak, amit épp akkor kinéztem. A jelenlegi készülék, egy Sony Ericsson Xperia Neo mt15i, viszont minden várakozásomat felülmúlta. Ő végre olyan, amit tényleg szeretni tudok.

ripthestage: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Reni:
A barátomnak volt egy ZTE Blade-je, azon pötyögtem néha, ott ismerkedtem meg a rendszerrel. Ez kb. másfél éve volt, és egy teljes évnek kellett eltelnie, míg odáig jutottam, hogy nekem is lett egy saját. Mikor megvettem az Xperiát, mondanom sem kell, hogy a ZTE sem maradhatott.

ripthestage: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Reni:
Nem kimondottan történetek, inkább csak élmények kötnek hozzá a számos program miatt, amiket megismertem már. A Draw Somethingnak köszönhetően például újra felfedezhettem a rajzolás örömét, mert hogy azt is szeretek, állítólag tudok is valamelyest. Egy kedves játszótársammal pedig már lassan a 400-dik körhöz közeledünk, ez mindenképpen egyéni csúcs.

ripthestage: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Playen, de örülnél neki?
Reni:
Mint említettem, a Draw Something az egyik abszolút favorit, de jók a mindennap használt kliensek is, a Gmail, a Facebook és a Twicca. Zenefelismerőből pedig a sokak által elhagyott Shazam nekem még mindig jó szolgálatot tesz. Hiányérzetem még nincs, de ha lesz, mindenképp jelzem. :)

ripthestage: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Reni:
Munkám során nem fontos (jelenleg), a mindennapokban jól jön. Netes csomagot még nem vettem rá, de már a wifis lehetőségek is kihúznak a pácból. Hosszú távra tervezek vele, és még elég friss vagyok ebben a körben, ha fogalmazhatok így, úgyhogy a nagy sztorik lehet, későbbre maradnak.

ripthestage: Mit vársz egy Android blogtól?
Reni:
Azt, amit kapok is. A legújabb alkalmazásokkal kapcsolatos tudnivalókat, fórumot, telefonokkal kapcsolatos infókat, ilyesmit. Ahogy az látszik, nincsenek nagy elvárásaim. :)

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2012.08.20.

+