MojAndroid
(x) hirdetés

A közelmúltban egy hosszabb cikkben leírtam már, mit tehet az, aki szeretné többé-kevésbé stabil alapokon (vagyis nem valami alpha állapotú CM9 builddel) élvezni az Ice Cream Sandwich élményt – amíg a real deal, a hivatalos gyártói, vagy főzött fagyi ki nem jön.

Nos, a cikk a CyanogenMod 7 és annak launcher megoldása, az ADW.Launcher témázásáról és bőrözéséről szólt főleg, nem játszottam el a gondolattal, hogy mi van, ha nem vesszük garantáltnak a launchert. Pedig hát.

Ha ugyanis ezt nem vesszük fixnek, akkor ott a Holo Launcher, ami még egy adag habot nyom a házilag főzött fagyi tetejére, fagyasztott meggyel, esernyőcskével!

A Holo Launcher egy, az Android 4.0.4 launcherén alapuló launcher, mely Android 2.2-től fölfele mindenen megy. A “launcherén alapuló”-t értsük úgy, ahogy van: a teljes design Android 4.0.4, vagyis Holo, a funkcionalitás pedig többé-kevésbé az.

A designból szinte semmit se hagytak ki:

  • ICS ikonok: nem sok, az előző cikkben már említett ikon kiegészítők továbbra sem ártanak (és a Holo Launcher felismeri és használja az ADW icon pack-eket)
  • ICS folderek (design és funkció is)
  • ICS drawer (vagyis a lapozgatós drawer megoldás, az egybeépített “Legutóbb” és “Kedvenc” fiókokkal)
  • ICS keresőwidget (az, ami az ADW témában nekem nem működött)
  • ICS “pakli kártya” lapozóeffekt
  • egy rakás apró, a custom launcher-ekből megismert funkció (swipe akciók konfigurálása, lapozási sebesség állítása, stb.)
  • max. 9 munkafelület, max. 10×10-es grid-del (én kiegyeztem 4×5-tel)
  • scrollozható dokk (alsó menüsor)
  • kétujjas zoom a munkafelületek előnézetéhez

Ami nekem hiányzik (mármint amire a Holo Launcher nem válasz): a status bar ICS-esítése, meg hát persze launcherről lévén szó a rendszer belsejében található menük, dialógusok is maradnak a régiek, nem beszélve a lock screenről – ezért, ismétlem, a korábbi cikkben említett ADW és CM7 témák és bőrök, na meg a Widget Locker telepítése párhuzamosan ajánlott!

Ezzel együtt a Holo Launcher jobb ICS launcher megoldás, mint a bőrözött ADW, ráadásul ingyenes és tokkal-vonóval 760 kB. Nálam 2 napos futás után nincs látható negatív hatása az akkuidőre (a battery usage-ban meg se jelenik), a stabilitásával se volt semmi gondom. Úgy gondolom, fent marad.

2012.06.10.

Ezeket már olvastad?

+