MojAndroid
(x) hirdetés

Ma a T-Mobile jóvoltából Mobiltudósként sikerült megtapiznom egy Galaxy S 3-at.

 A sajtófotókon és a bemutató videójából levont következtetések kicsi kételyt ébresztettek bennem. Biztos jó-e a műanyag borítás, tényleg jók-e a színek, elég szép-e a szoftver és a kijelző. És miért is kell 4 mag. Ezeken megyek most végig.

 

Első pillanatra, amikor megláttam egymás mellett a fehér és a kék Galaxy s 3-at először nem hittem a szememnek. Először kb. 10 méterről összetévesztettem az s2-vel. Aztán közelebbről realizálódott bennem hogy mit is látok, egy letisztult, élektől, sarkoktól mentes telefont, amin nem látszik, hogy nagyobb kijelzője van, mint az s2-nek.

 

A fizikai gombok nem zavaróak, inkább segítenek. Ebben a telefonban nem látszik szükségnek a virtuális gomb. először szokás szerint a névjegy menüt támadtam meg a telefonon, hogy tényleg az van-e a kezembe, amit látok. Fogásra kényelmes egy nagyobb kézre pont rááll, nem tűnik műanyagnak inkább olyan hatást kelt, mint egy simára csiszolt kő. Az s2-nél nem tetszett a fehér szín, de ennél a telefonnál elképesztő, egyszerűen sikerült megcsinálni úgy a fehér színt, hogy jól mutasson akár egy férfi kezében is. A sötétkék egy kinézetre majdnem egy másik telefon. a kék részeken a vízszintes szálcsíkolás szerintem felesleges, túlcsicsázza a kijelző szélét és a hátlapot.

  

 A szoftver kinézetre, funkcióra bámulatos, akadás mentes, semmi laggolás minden napos használatra tökéletes. És még a hardcore felhasználók is meg lesznek elégedve a képességekkel.  A Samsung a szokásához híven belenyúl elég rendesen a kezelőfelületbe. Néhol nagyon eltalálták a változást, néhol majdnem. Alapvetően a régebbi TouchWiz-ekre alapul az egész. Két dolgot hiányoltam a kezelőfelületből: az ikonok egymásra pakolhatóságát, az ICS egy nagy újítása az egymásra húzható ikonok amik mappákat alkotnak ezt a Samsung sajna kihagyta belőle. A másik a menüben az alkalmazások és a Widgetek közötti lapozós átjárás. Az új TouchWiz teljesen külön kezeli a kettőt és csak a megfelelő fülre tappintva férünk hozzá a megfelelő ikonokhoz.

 Egy érdekes újítás az S3-ban hogy a szemérzékelős előlapi kamera, először kétkedve fogadtam, hogy működik-e. De tényleg működik, amíg a kijelzőt figyeled és olvasol, a képernyő nem kapcsol ki. De abban a pillanatban a beállított idő múlva kikapcsolja a kijelzőt, elképesztő.

 

A kijelző pozitív csalódás. Sok helyen jelent meg hogy a SAMOLED 720p-s kijelző így nem jó úgy nem jó. Hát nem igaz. Egyszerűen tökéletes, élénk színek, megfelelő fényerő napsütésben is tökéletesen látható minden egyes pixel.

 

 A következő probléma: kellett-e a 4 mag az s3-ben. Igen kellett, nem kell aggódni, hogy a játék nem fog futni, laggolni fog a főképernyő vagy hasonlók. Van elég erő a prociban és  videó kártyában, hogy bármit meghajtson.

 

Akkumulátor időről sajna még nem tudok nyilatkozni, ahogy sikerül megkaparintanom egy Ilyen készüléket arról is írok.

  

Összességében a kezdeti kétségekből egy olyan kép alakult ki, ami arra kényszerít, hogy megvegyem a telefont.

2012.05.11.

Ezeket már olvastad?

+