MojAndroid
(x) hirdetés

Szóval a Galaxy Nexus továbbra is egy fantasztikusan jó telefon. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a külsőről, a képernyőről, a teljesítményről, az üzemidőről. Viszont az alábbi problémákkal sajnos sikerült alaposan megismerkednem.

  1. Újraindulások: sajnos a telefon igen gyakran (főleg a 0 db / 1 hét teszthez viszonyítva) fagy be úgy, hogy fogja magát, és újraindul. Általában valamelyik alkalmazás indításánál üt be a krach, legtöbbször a kameránál. Érthetetlen, tényleg nem tapasztaltam semmi ilyet korábban.
  2. Térerő: a Nexus 4.0.1-gyel bújt ki a dobozból, azonnal frissült .2-re, szóval nem tudom, hogy ez ICS-verziófüggő hiba-e vagy sem, mindenesetre a térerő gyászos, főleg zárt helyeken. (Nem atombunkerben kívánok HSPA-netet használni, csak az irodában telefonálni.) Utánaolvasgatva a fórumokban nem egyedi esetről van szó, .3 és .4 esetében is előfordul. Hol van már a 4.0.5?
  3. Automatikus repülőgép-mód! Na, ez a legidegesítőbb hiba mind közül. Általában alacsony térerő esetén (ld. fenn: napközben mindig) szokott olyat csinálni a telefon, hogy bekapcsol az airplane-mode! Ez azért jó, mert ilyenkor azán mászhatok fel az antennára, akkor sem fognak tudni hívni, amíg ezt kézzel ki nem pöckölöm. (Néha magától helyreáll.) Szintén egy igen jól dokumentált hibáról van szó, van róla szó xda-deven (itt és itt), illetve van androidos issue is (itt). Nagyon zavaró, és nagyon sok embert érint, jó lenne tudni, hogy dolgoznak a javításon. “Hol van már a 4.0.5?”

A screenshotról: figyeljük meg az “Airplane mode is ON” feliratot középen, a 0 térerőt fenn, illetve ugyanitt a repülőgép-szimbólum hiányát – ami egyébként airplane mode esetén ott kellene, hogy legyen.

 

2012.04.18.

Ezeket már olvastad?

+