MojAndroid
(x) hirdetés

Ma Németh Esztert ismerhetitek meg, aki viszonylag új tagja az Android törzsnek. De én már akkor tudtam, hogy interjút fogok készíteni vele, mikor még a Nokiáját nyomkodta bőszen. :)

Eszter vagyok, napokon belül 28 éves, de maradjunk azért még addig a 27-nél. :) Logisztikai asszisztensként dolgozom egy szállítmányozó cégnél. Végzettségem szerint igazából a reklám és/vagy a marketing szakmában kellene dolgoznom, de eddig még csak a közelébe se kerültem egyiknek sem. :)

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Eszter:
Sony Ericsson Xperia Mini Pro-m van. Még relatív friss szerzemény és minden várakozásomnak megfelel, így nagyon nem gondolkodtam még, hogy mi mást szeretnék használni.
Általában több hónapos kutatás során hozom meg a döntést ilyen ügyben. :)

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Eszter:
Az az igazság, hogy én kimaradtam a kezdeti Android-lázból. Világ életemben Nokia fan voltam és amikor valahol olvastam, hogy “Így az Androidos telefonok, úgy az Androidos telefonok…” nem tulajdonítottam neki különösebb figyelmet. Aztán lett ismerősöknek is és akkor már furdalta a kíváncsiság az oldalamat. Láttam mindenfelé a jobbnál jobb alkalmazásokat, amikhez hasonlókat én a Nokiára soha nem tudtam volna szerezni. Aztán tavaly nyáron elhatároztam magam, hogy gyarapítom az Androidosok táborát én is, egy Xperia X10 Mini Proval. Pont Twitteren osztottam meg ezt és Te írtad, hogy érdemesebb lenne inkább az Xperia Mini Pro-t választani. És valóban így volt. :) Január végén végül enyém lett a a kis drága.

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Eszter:
Rendületlenül szeretem a DrawSomething-et már több, mint egy hónapja okozok fejtörést a játékostársaimnak. :) Ezenkívül még a Tiny Village tetszik nagyon, illetve a “klasszikusok”: Angry Birds, Plants vs. Zombies
Az egyik mindennap használt kedvenc alkalmazásom pedig a Sleep as Android, amit alváskor kell magunk mellé tenni az ágyra és reggelre készít egy diagramot az alvásunkról. Be lehet állítani ideális alvásigényt is és azt figyelembe véve ébreszt.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Eszter:
Teljes mértékben. Van BKV és MÁV menetrendem, ezek sokszor könnyítették már meg az utazásaimat vagy azok megszervezését. E-bay függőségemet is sokkal egyszerűbben ki tudom élni az alkalmazásuk segítségével. És a “Melyik filmet nézzük este?” kérdésre is azonnal le tudom adni a voksom az IMDb gyors elérésével.

readya: Mit kérdeznél egy Android blog írójától?
Eszter:
Képzeld el egy napodat a telefonod nélkül! Hogy telne? Mik azok, amiket magaddal kellene vinned helyette?
readya: Egy könyvet mindenképpen, de azt amúgy is szoktam. Utazás közben olvasnék, játék és internet böngészés helyett. Napközben pedig a laptopomat hurcolnám mindenfelé vagy minden megbeszélésem után a laptopomhoz kellene mennem, ellenőrizni a naptáramat és így tovább. Szóval nem lenne kedvemre való. Éppen ezért van egy tartalék droidom is, vészhelyzet esetére. :)

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2012.04.16.

+