MojAndroid
(x) hirdetés

Vannak barátaim, akik iPhone-ról váltottak Androidra és olyanok is, aki Androidosból lettek iPhone használók. Viszont egyelőre Jancsi az egyetlen ismerősöm, aki megjárta a két legnépszerűbb platformot és visszatért az eredeti elképzeléséhez. Gondoltam ez megér néhány kérdést, hiszen nem ő az egyetlen, akiben felmerül, hogy vannak más platformok is. Arról nem beszélve, hogy én igazából szeretem a flame warokat, ha intelligens emberek között zajlik. Akkor ugyanis rendkívül szórakoztató tud lenni és elképesztő mennyiségű információ eshet ki belőle. Szóval ne fogjátok vissza magatokat a hozzászólásokban. :)

Jancsi vagyok, eredetileg Békéscsaba mellett laktam, jelenleg Budapesten tengetem mindennapjaimat.
Egy műszaki áruház telecom osztályvezető helyettese voltam 4 évig Békéscsabán, akkor kapott el a heves mobiltelefon “mániám”, ami azóta is tart. Azóta ez a folyamat megállíthatatlan az első okostelefonom egy Nokia 6120c volt.


readya: Mikor ismerkedtél meg az Androiddal és az iOS-el?
Jancsi: Mindkét rendszert a kezdetek fogva ismerem, használom. :)

Miért döntöttél először az Android mellett? Miért pont SGS II?
Az első droidom egy spica volt rengeteget olvasgattam utána, és nagyon megtetszett a rendszer nyíltsága, testreszabhatósága és a folyamatos fejlődés. Ez igen egyszerű, volt egy sima SGS-em azt cseréltem le tavaly nyáron az SGS2-re.:-)

Mit szeretsz és mit nem szeretsz az Androidban?
Az Androidban a nyíltságát szeretem és azt, hogy bármikor “játszhatok” vele kedvemre pl. Custom romok, témázgatás, tuningolás stb :-)
Amit nem szeretek benne az pont a nyíltságában van, ha valami nem jól megírva akkor “laggol” a rendszer pl a custom romok, hibás kernelek vagy anno az SGS-nél az RFS fájlrendszer. Sajnos érezhetően kell a rendszernek a két mag, még ha sokáig nem is tudta azt kezelni.

Miért váltottál iPhone 4S-re?
Baráti nyomásra :-) Illetve érdekelt az agyon istenített “hibátlan” rendszer :-)

Mit szerettél és mit nem szerettél az iPhone 4-ben? Meddig használtad?
A zenelejátszója istenien szól (nem véletlen van iPodom is), 4 Hónapig használtam.
Amit nem szerettem benne az az volt, hogy nem tudtam személyre szabni mélyebb tudás nélkül, a jailbreakre várni kellett heteket, hónapokat stb.

Miért váltottál vissza SGS II-re?
Hiányzott a szabadság és a Super Amoled Plus (Szerintem a legjobb kijelző a földön), illetve maga az android rendszer.

A Google Play (Android Market) vagy az Apple App Store tetszik jobban? Miért?
A Google Play sokkal letisztultabb kezelhetőbb szerintem, sokkal dizájnosabb mint az App Store amely évek óta ugyanaz, semmi újítás nincs benne (a szerk. ahogy az iOS külsejében sincs).
Mondjuk én szeretem a flancos dolgokat emiatt a Play jobban tetszik.

Melyik a legkedvesebb Androidos emléked és melyik a legkellemetlenebb?
Legkedvesebb egyértelműen az Androidos workshopok, pl. a TAW, illetve szeretek játszani az SGSII Voice talk alkalmazásával elég sok érdekes pillanatot okozott már, a legkellemetlenebb mikor az androidportal bloggere “zaklat”, hogy írjak neki válaszokat :-D

Melyik a legkedvesebb iPhone 4S-es emléked és melyik a legkellemetlenebb?
Egyértelműen a kristálytiszta hangminőség és az alkalmazások villámgyors indítása, a legkellemetlenebb pedig számomra az app store használhatatlansága, illetve az állandó akkumerülés 2óra alatt teljesen le tudott merülni…:-(

Van még valami amit elmondanál?
Számomra az android nagyobb szabadságot ad és sokkal felhasználóbarátabb, ezért is tértem vissza.

2012.04.01.

Ezeket már olvastad?

+