MojAndroid
(x) hirdetés

Ma egy olyan telefont fogok röviden bemutatni nektek, ami nem újdonság ugyan, de a szépsége folytán szerintem máig a piac egyik legjobb választása. Amikor yoolee-t megkérdeztem, hogy kipróbálja-e, nem volt maradéktalanul lelkes: minek neki még egy telefon a Nexus S mellé, de eh, egye fene. Viszont amikor meglátta, egyből felcsillant a szeme: “miért nem mondtad, hogy lila?!”

A Telenor jóvoltából nálunk járt a HTC Rhyme, az ultimate csajtelefon.

A hardver

Mint említettem, a Rhyme nem arról ismerszik meg, hogy a CPU core / négyzetméter arányban a legjobbak között van. A telefon a HTC (One * szériája előtti) standard vonalát képviseli:

  • 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon proci
  • 768 MB RAM, 4 GB belső ROM
  • 3,7″-os, 480×800 pixeles felbontású SLCD kijelző
  • 5 Megapixeles hátlapi kamera (LED vakuval), VGA felbontású előlapi kamera

És a többi szokásos hozzávaló ebből a kategóriából. (Ha a teljes lista érdekel, irány a PDAdb.)

A rendszer

A telefon rendszere szintén az abszolút HTC standardot hozza: Android 2.3.4 alapon (természetesen útban van az ICS frissítés), Sense 3.5 felülettel. És bár nem vagyok Sense rajongó, ha valamihez, egy ilyen csajos telefonhoz tökéletes rendszer ez.
Hozzátartozik ehhez az, hogy a rendszer pattan, nyoma sincs akadásoknak, de ez nem is csoda: elvégre a HTC lassan harmadik éve tolja a Rhyme-mal kis módosításkokal a Snapdragon alapú termékeket – volt idejük összecsiszolni a hardvert a szoftverrel!

Persze az egymag az egymag: a Rhyme nem csúcsteljesítményű készülék. Sehol nem szenved hiányt a hétköznapi használatban, de nem játékgép, nem kétmagos, és nem HD felbontású. Mai szemmel totál átlag, ez maga az átlagtelefon, a semmi extra.

Már ha férfiszemmel nézzük.

A lényeg: a külső

Mert a Rhyme egy tökéletes női telefon, tökéletes külsővel. Az anyaghasználat (unibody szálcsiszolt/homokfújt alu test, minőségérzetben hasonló csúszásgátló műanyag betétekkel), a méret (3,7″-os kijelző, könnyedén átérhető női kézzel is), a szín (csajoslila)… Ha ma vennék a csajomnak telefont, azt hiszem Rhyme lenne az.

Mindehhez alapkiszerelésben jár mellé egy ötletes dokk: ha be van dugva, természetesen tölti a telefont (ezért a három kis sárgaréz pötty a hátoldalon), illetve kihangosítóként is funkcionál – kb. azon a szinten, hogy kihangosított beszélgetésre tökéletes, de még egy síelésre is ezt vinném magammal a napi sí utáni közös sörözések aláfestése céljából. (Főleg ha az alternatíva a 10 kilós hangfal.)

És jár hozzá összegabalyodás-gátlós headset, szintén lila. Női táskába ideális!

Összefoglalva

A HTC Rhyme nem pasinak való telefon. Biztosan feltűnt, hogy nem a tőlem megszokott részletes-képernyőképes-benchmarkos tesztet kapjátok, és ez nem véletlen. A célcsoport egyértelműen a szebbik nem, és amennyire én láttam (mert a szebbik nem persze itthon is lenyúlta), ez a célzás tökéletes volt a HTC részéről.

Így aztán, kedves férfi olvasóink, nincs más hátra, mint hogy ezt a cikket átdobjátok a csajotoknak, felhívva a figyelmet a fotógalériára. Következő lépés a vásárlás lesz!

2012.03.11.

+