MojAndroid
(x) hirdetés

Képmegjelenítéssel kapcsolatos minisorozatunk újabb darabja egy galéria app. Biztos sok felhördülnek: minek Androidra egy 3rd party (angolul nem értőknek: “harmadik buli”) galéria alkalmazás, amikor a vanilla, vagy a ToucWiz, vagy a Sense beépített hasonszőrű megoldása minden igényt kielégít.

Nos, nekik azt üzenem: próbáljátok ki a QuickPic-et.

Nincs egyébként nagy baj a pre Ice Cream Sandwich Android beépített galéria megoldásával: tud egy csomó mindent, croppolhatsz is benne, ha úgy tartja kedved, lehet ide-oda csúszkázni a fotók között… Viszont betöltéskor lassú. Nem tudom, hogy ez azért van-e, mert olyankor mindig lefuttat egy új képindexelést vagy valami hasonló disznóságot, de mindegy is: lassú.

A QuickPic galériában ehhez képest az a nagyon jó, hogy

  • gyors,
  • sokmindent tud (nem kevesebbet, mint a stock app), és nem utolsósorban
  • ingyen van (tehát nem drágább, mint a stock app).

Igen, cserébe fel kell adni az Android galéria fake 3D effektjét. De az, hogy tappantás után egyből megjelennek a képek és nem kell esetenként másodperceket várni, nálam elég volt arra, hogy defaulttá tegyem a telefonomon.

Ehhez jön még az, hogy én adhatom meg neki, hogy szerintem milyen folderekben van fotó (exkluzív, és inkluzív megadási móddal is), így elkerülhető az, hogy az összes zenét tartalmazó folderemből összegyűjtse az album art-ot, és azokat is végig kelljen nyalnom, ha a HDR könyvtáramat keresem… És még egy csomó apró-hasznos beállítás. Érdemes eljátszogatni vele.

Előrebocsátom: ez az app is egyike annak a klubnak, akik majd az Ice Cream Sandwich szélesebb körű elterjedésével nagyon komoly fejlődést kell hogy felmutassanak, hogy fenn tudjanak maradni. Az Ice Cream Sandwich gördülékeny módon beépített képszerkesztője és az új galéria ugyanis okafogyottá teszi szinte bármilyen alternatíva telepítését.

Addig viszont, Gingerbread alatt, kiélvezhetjük a QuickPic előnyeit a stock alkalmazással szemben. Éljen a diverzitás!

Update: gidano felhasználónknak köszönhetően elérhető az app magyarra fordított változata is. A magyarított változat innen tölthető le, bejelentkezés után. Köszönjük az infót!

2012.02.17.

Ezeket már olvastad?

+