MojAndroid
(x) hirdetés

Mivel van pár szabadnapom, gondoltam egyet és feldobtam tilal6991 CyanogenMod 9 ROM-ját (itt ránézhettek Ti is: http://android.modaco.com/topic/348745-ics-rom-cyanogenmod-9-nightlies-for-zte-skate-multiple-fixes-updated-0601/ ).

A szabadnapot azért emeltem ki, mert utánaolvastam a témának és bizony még meglehetősen Alfa-változatú jelenleg a Skate 4.0.3-as rendszere – tehát mindennapi használatra alkalmatlan.

Ez megmutatkozik a folyamatos lefagyás vagy újraindulás jelenségekben,amik egy tesztelés alatti szoftvernél természetes (tehát elfogadott) dolgok szerintem. Nem működik az USB-n át történő SD-csatolás, a CPU szabályozása (noha található rá opció) és a Kamera sem.

A telefon egész működése lassú, szaggatott ebben a fázisban – nem leszólom, hiszen nagyon messze van még az optimalizált, stabil állapottól. Sajnos a hardveres gyorsítás még nem támogatott és ha jól értettem a posztokat, nem is lesz az :( pedig ez az egyik legfontosabb újítás lenne. Persze, nem kell csodálkozni vagy mérgelődni: a Skate bizony öregecske HW-rel bír, aminek megvannak a határai ; engem éppen nem zavar, így is kedvelem, jó kis telefon ez!)

Nem hajlandó látni a Naptáramat – bár a Google-fiókomat sikeresen hozzáadtam, a Névjegyek és a levelek le is jöttek, a Market is megy, mégis, a Naptár üres és kéri a fiókot… Mindegy, ezt is kibírom 1-2 napig :) Azért “élesben” hiányozna.

Ami működik és meglepett: a proximity sensor (ezt a CM7, azaz a 2.3 Gingerbread alatt nem tudja kezelni az én példányom, másoknál működik… ennek oka, hogy többféle szenzorral érkeznek a telefonok és nem mindegyik kompatibilis). A GPS is rendben, a legfrisebb verzióban pedig immár működik a képernyő elforgatása is.

Ami szembeötlő előrelépés: nagy változást fog hozni ez az OS mind megjelenésében, mind pedig testreszabhatóságában. Nekem nagyon tetszik a színvilága és a rengeteg beállítási lehetőség!

Vállalkozó kedvű Deszkás társaimnak merem ajánlani KIPRÓBÁLÁSra és ismerkedésre a következő Android-rendszerrel, amennnyiben ideig-óráig nem gond, ha kissé instabil lesz a telefon ;)

2012.01.30.

+