MojAndroid
(x) hirdetés

Emlékeztek még a Hungry Shark-ra? Kicsit több, mint egy éve magam is cikkzottam róla egyet, akkoriban nagyon kedvelt játékom volt ez a cápatámadásos játék. Nos, a Hungry Shark készítője, a Future Games of London most megint egy aranyos játékot dobott piacra, a Grabatron-t.

A Grabatronban egy idegen civilizáció pragmatikus felderítőegységét kell irányítanunk, konyhanyelven: egy repülő csészealjat. Pragmatikusak vagyunk, mert felderítő küldetésünket a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető leghatékonybban akarjuk végrehajtani, különösebben nem gondolkodva azon, hogy a földi primitív lények ehhez mit szólnak.

Magyarul: elraboljuk azt, ami megtetszik. Az űrhajónknak nagyon hasznos kis kifittyenthető robotkarja van erre a célra.

Disznó, tehén, redneck (vagyis tajparaszt), katona, ezek mind-mind nagyon érdekes életforma, sőt, ha a disznó nem volna elég egyszerű lény, hát politikust is begyűjthetünk. Közben persze vannak akadályozó tényezők: a paraszok kővel dobálnak, a rendőrök már szolgálati maroklőfegyver használatának tényállását foganatosítják, a katonák pedig vérmérséklettől függően automata fegyverrel, vállról indítható rakétával, esetenként tankkal lőnek ránk. Felfele pedig nem tudunk menekülni, mert ott a légierő, marad tehát az ellentámadás: a köföttyenthető robotkarral nem csak lenyúlni tudunk lényeket, meg is foghatunk dolgokat, aztán jól megdobálhatjuk vele az ellent. Kegyetlenebb hangulatban az egyes embereket fogjatjuk meg, majd magasra felemelkedve eldobhatjuk őket, de az igazán hatékony ufó inkább fog egy trailert, traktort, autót, esetleg tankot, és azzal dobálja meg azokat, akik reá lődöznek. A sztori egyébként küldetésekre van felfűzve: rabolj el 10 tehenet. Most 8 civilt. Most 8 katonát. És így tovább.

Nagyon aranyos kis időrabló a Grabatron, és megmondom őszintén, hogy a Free verzió bőven kielégíti szerintem az átlagfelhasználó redneck-dobálási igényeit, a pálya így is szinte bejárhatatlanul nagy, a küldetések végtelennek tűnnek – pont jó arra, ha van elverni való 10 perced. Az irányítás giroszkóppal és ujjmozdulatokkal történik, kellően intuitív ahhoz, hogy az ember 10 perc alatt mestere legyen a repülő csészealjnak – tisztára mint Will Smith az ID4-ban! 4 pontot azért kap, mert hosszú távon azért kicsit uncsi tud lenni a feladat; és mert néha multitaskingból érkezve force close-ol.

Kellemes abduktálást kívánok!

2012.01.10.

Ezeket már olvastad?

+