MojAndroid
(x) hirdetés

Úgy tűnik a Samsung gőzerővel dolgozik azon, hogy elkészítse a Galaxy S II Ice Cream Sandwich frissítését. Ezek egyelőre alpha és beta ROM-ok. Vannak problémák (random restart, forceclose, nem működő alkalmazások stb.). Az mindenesetre biztató, hogy egyre stabilabb a firmware sőt, jelenleg a 4.0.3-as verzióval dolgoznak és ilyen előzmények után valóban hihetőnek látszik, hogy Február környékén elindul egy frissítési folyamat. Mivel mi nem tartozunk a nagyobb országok közé, szerintem nálunk Március eleje esélyes. Tovább után folytatjuk, többek között videókkal.

Azoknak, akik nem bírnak magukkal az XDA fórum segít abban, hogy ezeket a félkész ROM-okat feltegyék. A magam részéről ehhez nem adok segítséget, aminek két oka van. Egyrészt magam sem próbáltam ki őket (miért tennék fel félkész terméket, amikor a telefonom tökéletesen működik?), másrészt az olvasottak alapján nem javasolt napi használatra egyik sem.

Ha úgy érzed, elég advanced user vagy és meg van minden eszközöd, akkor itt találsz letöltési linket, illetve információkat a két legújabb ROM-ról. Advanced user alatt azt értem, hogy tudod, hogy kell bricked módból telefont visszahozni, van JIG-ed stb. Illetve nem árt figyelembe venni, hogy ha a játék után vissza akarsz térni gyári Gingerbreadre, akkor jó ha van Nandroid mentésed és kéznél van egy gyári bootloaderes Gingerbread ROM. Amit szintén érdemes figyelembe venni a próbálgatás előtt, hogy itt bizony bootloader csere van, azaz ha valami gubanc van, akkor valóban lehet a móka vége egy panel csere, amit nyilván nem garanciában és nem olcsón végeznek el a szervizben. Tudjátok, mindenki a saját felelősségére játszik. Ellenben a videókat érdemes megnézni, mert bár hol kék, hol zöld-fehér az értesítési sáv, valahogy így fog kinézni a végleges verzió is.

Közben a Cyanogenmod csapata is dolgozik nagy erőkkel, kíváncsi vagyok ki rukkol ki hamarabb a stabil verzióval. De ez nem témája most a cikknek.

Az eddigi ROM-ok:
I9100XXKP1 – Android 4.0.1
Build Date: 7 December 2011

[video:http://www.youtube.com/watch?v=ISAI6qbQm6U]

I9100XXKP2 – Android 4.0.1
Build Date: 8 December 2011

[video:http://www.youtube.com/watch?v=bRU0Y4WHocM]

I9100XXKP4 – Android 4.0.1
Build Date: 20 December 2011

[video:http://www.youtube.com/watch?v=SsV0OOmwvS0]

I9100XXKP8 – Android 4.0.3
Build Date: 30 December 2011

[video:http://www.youtube.com/watch?v=prN4N59yPI8]

2012.01.01.

Ezeket már olvastad?

+