MojAndroid

Miért a ZTE Skate?

Tavasszal mutatta be a távol-keleti gyártó ezt a modelljét. Akkor még nyári (talán májusi) érkezésről szóltak a hírek. Azután sorra jöttek a csúszások, végül három hete került forgalomba, Magyarországon.

A csúszás azért sajnálatos, mert (úgymond) sokkal „nagyobbat szólt“ volna, ha korábban érkezik. Hardweresen nem sokkal nyújt többet, mint az a típus, aminek a váltómodellje (ZTE Blade). Cserébe – véleményem szerint – parádés áron vihető haza,
különösen azóta, hogy átélt egy árcsökkenést :) .

Akkor nézzük az elmúlt ~60 óra tapasztalatait (17-én, csüt. délután hozta a futár):

Amint kicsomagoltam (a doboz alig nagyobb, mint a telefon…), az első benyomásom az volt, hogy „Bakker! Ez hatalmas!“ :D . Összeszerelés után még nézegettem picit, körbeforgattam, tapogattam… Tetszik, ez hamar eldőlt. Bekapcsolás, boot… a szokásos ZTE+kínai karakteres splash image után a szintén szokásos zöld robot, majd Android felirat fogadtak. Amint életre kelt a kijelző, újfent elámultam. Sokkal szebb, mint amit a képek, videók alapján gondoltam. Igazán ez (és nem a +200 MHz) az oka, amiért szeretett Blade-emet lecseréltem. Kifejezetten élvezetes a 4,3“-os kijelzőt tapicskolni, azon olvasni, filmet nézni vagy megírni egy e-mailt. A felbontás maradt 480×800, nyilván azért, hogy ne emelje az árat egy magasabb felbontáshoz már jobban kellő, erősebb processzor.

Gyári állapotában tőlem a „használható“ jelzőt kapta, első dolgom volt launcher-t cserélni (már ettől picit jobb lett a működés). Szerintem ugyanaz az eljárás a Skate-el is, mint a Blade esetén: célszerű egy jól optimalizált, főzött ROM által kihozni a benne rejlő, nem kevés lehetőséget!

A másik, szó szerint szembetűnő különbség: sikerült megoldani a hw-es gombok jobb illeszkedését, az átvilágítás erősségét és azt, hogy kikapcsolt kijelző esetén sem felejti el az értesítést. Az én példányom gombjai nem recsegnek, nem nehézkes a benyomásuk. Még nagyon szokatlan az egész… oda kell figyelnem, hogy mit-hol találok rajta (ez idővel nyilván megszűnik). Bár nagy kezem van, amiben kényelmes is fogni, a biztonság kedvéért jelenleg „kétkezes“ üzemmódban használom. Nagy megelégedettséggel – teszem is hozzá. A leggyengébb pont (számomra) nem a már unalomig ismert belső archtitektúrája (pedig ezt szokták leginlább kiemelni, mint hátrányt), hanem a fényes-csúszós hátlap, ami a Blade esetén egy sokkal jobb, csúszásgátlós matt felületű volt. A Skate hátlapja viszont ezerrel gyűjti az ujjlenyomatokat és nyáron félő, hogy elejtés-veszélyessé válik. A bemutató képeken még egy olyan hátlappal szerepelt, ami az elődjén is volt… kár érte, hogy lecserélték.

Összességében nekem nagyon bevált a ZTE Skate, nem bántam meg, hogy márkahű maradtam és ismét tőlük választottam telefont.

2011.11.20.
 • Gery89

  “Gyári állapotában tőlem a „használható“ jelzőt kapta, első dolgom volt launcher-t cserélni (már ettől picit jobb lett a működés). Szerintem ugyanaz az eljárás a Skate-el is, mint a Blade esetén: célszerű egy jól optimalizált, főzött ROM által kihozni a benne rejlő, nem kevés lehetőséget!”

  Megkérdezhetem,hogy ez mit jelent,nem nagyon értem ezeket a dolgokat…xD
  Nekem ma hozták ki,sztem nagyon jó.Csak nem tudom mit jelent a launcher scere,angol tudásomból adódóan valami az indításról xd

  Kérlek írd le mit jelentene ez,ha van időd,és persze ha szeretnél segíteni ezzel kapcsolatban.

  köszi.

  • Zsolt

   Szívesen segítek :)

   Tehát arról van szó, hogy az a felület, amit alapállásban látsz, könnyen lecserélhető egy jobban (simábban) működőre, amit a gyárinál ráadásul még alaposabban is testre tudsz szabni.

   Innen válogassál:

   https://market.android.com/search?q=launcher&so=1&c=apps

   Szándékosan nem írom, hogy ez vagy az a legjobb / legszebb, mert ezt mindenkinek a saját ízlése és elvárásai alapján kell eldöntenie. Annyit elmondok, hogy nekem az ADW EX és a Launcher Pro Plus a kedvenceim, felváltva alkalmazom őket.

   • Gery89

    Húha,így már okés:)

    Nagyon szépen köszönöm,egyébként a te ajánlásod győzött meg,hogy megvegyem,és nem bántam meg,még1x köszi:):)

    • Zsolt

     Szívesen :)

     Én pedig köszönöm szépen a pozitív visszajelzést ; mind a cikket, mind a Skate-et illetően =)

     • Merchard

      Szia Én is egy ilyen telefonra fogok beruházni valószínüleg a jövő héten, és ha nem okozna gondot lenne néhány kérdésem emailbe, persze csak ha nem okozna gondot. :)

      Ha van egy kis időd légyszi írj merchardx@gmail.com nagyon megköszönném.

     • Szandy18

      Szia..
      Segítséget szeretnék kérni.. Ma kaptam meg a ZTE Skate telefonomat és nem igazán tudom h kell mp3 csengőhangot beállítani…

     • Zsolt

      Szia!
      Kezdd el lejátszani a kiválasztott zenét. Nyoma meg közben a Menü gombot és válaszd ki a “Beállítás csengőhangként” opciót ;)

     • Szandy18

      Nagyon szépen köszönöm :)

     • Zsolt

      Szívesen :D

     • proxima

      Sziasztok!

      Hol lehet ezt a telót hálózatfüggetlenül beszerezni? Érdemes várni rá? (Vodás vagyok, ott nincs SKATE :S) Bosc a láma kérdésért, de ezek a “főzött” ROM-ok micsodák? Olyasmi, mint a flash-elés?

      Üdv!

     • Zsolt

      proxima: lehet kapni a Vodafone-nál a ZTE Skate-et.

      http://vodafonesmartstore.hu/microsite/ProductTariff/157

     • proxima

      @Zsolt Tényleg van, ezt benéztem. Köszi!

     • Anonymous

      Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni, felraktam a telefonra szótárt ami .jar fájl és nem nyitja meg. Valamilyen alkalmazást kell letölteni vagy mit tudnék csinálni vele? Előre is köszönöm a választ

 • kokszi

  Szervusz Zsolt,
  ma kaptam meg a ZTE Skate-met. Szerettem volna laptopról feltölteni néhány képet, meg hanganyagot a telefonra, azonban a Win7 csak ZTE USB Driver lemezt látja. Tudsz javasolni valami megoldást arra, hogy a telefonon lévő fájlkezelőt is lássa a laptop és tudjak adatokot oda-vissza tölteni?

  Válaszodat előre is köszönöm!

  • Zsolt

   Szia!

   A telefonhoz (sajnos) nem adnak alapon mikro SD kártyát, azt külön kell megvenned.

   Közvetlenül a Skate memóriájára nem tudsz másolni, csak az SD-re.

   Ha már van kártya a telefonban, akkor első csatlakoztatáskor letölti a Windows Update hekyről a hozzá kellő illesztőprogramokat. Ez után, ha lehúzod a telefono az értesítősávot, ott tudod kiválasztani, hogy csatlakoztatod a kártyát. Remélem, tudtam segíteni :)

   • kokszi

    Köszönöm, sikerült!

   • Sanci

    Szia!
    Két napja vettem szintén én is egy ZTE Skate telefont. Nagyon jó, és tetszik is ,de lenne pár kérdésem.
    1. Nekem is hasonló problémám van. A kártyán található zenéket, csak úgy tudom hozzá rendelni egy-két szolgálatatáshoz (pl: sms, egyéb értesítések), mert eddig nem látja a telefon, hogy a kártyáról beállítom csengőhangnak, majd így kerül csak át a telefon zenéibe. Ahol már kiválaszthatom a kívánt hangot. Szeretném megkérdezni, hogy ezt nem lehet valami úton lerövidíteni azt a beállítási utat?
    2. Nagyon tetszenek, az élő háttérképnek a halak, de sajnos nagyon lelassítja a telefont. Ez idáig nem találtam olyan élő háttérképet ami nem fogná annyira a telefont. Esetleg tud valaki ilyet ajánlani vagy hasonlót?

    Előre is köszönöm a segítséget.
    Sanyi

    • Zsolt

     “Szeretném megkérdezni, hogy ezt nem lehet valami úton lerövidíteni azt a beállítási utat?”

     Ha létrehozol az SD gyökerében egy /notifications mappát, akkor annak a teralmát értesítési (pl. SMS) hangként fogja mutatni. Ugyanígy, a /ringtones mappában pedig csengőhangokat tarthatsz ;)

     “Ez idáig nem találtam olyan élő háttérképet ami nem fogná annyira a telefont.”

     Nem is fogsz ilyet találni, mert az élő képek brutálisan fogják a telefont. Én az elsők között szoktam kukázni őket, ha vannak egy ROM-ban…

     • Sanci

      Köszönöm a segítséget.
      Nekem picit kínai, hogy hova merre milyen mappát kell létrehozni. Inkább megmaradok a csengőhang, majd msm, vagy egyéb hangog beállítása módszernél.
      Az élő kép pedig kuka nekem is, mert tényleg lassú tőle a telcsi menüje.

     • Zsolt

      Amikor látod Win alatt az SD tartalmát, akkor oda (és ne pedig egy almappán belülre) hozz létre notifications vagy ringtones mappát. Amit abba (azokba) teszel, a telefon a megfelelő helyen fogja neked mutatni, ahonnan ki tudod választani.

      Szívesen :)

   • Szia!
    Szintén Blade tulaj vagyok/voltam.Sajnos megsérült a kijelzőm és cserélni készülök a telefont.A Skate tetszene.Egy olyan kérdésem lenne a telefonnal kapcsolatban,hogy található a készülékben normál gps,vagy csak a-gps?Mert a t-s honlapon a-gps-ről írnak,de azt nem hiszem el,hogy az elődben(lásd. Blade)volt adatforgalmat nem generáló,úgymond “normál” gps és ebből pedig kihagyták.

    • Zsolt

     “található a készülékben normál gps”

     Igen, található (mindegyik Androidos telefonban van). Ha pedig lenne aGPS, akkor sem volna gond, hiszen ki/be volna kapcsolható :)

     A Blade-ben is csak 2.1 Eclair alatt volt külön elérhető, a Froyo frissítés után nem (már ha jól emlékszem, mert alig használtam gyárival :D ).

 • King082

  Sziasztok

  szerettem volna a Skatemre új ROM-ot és “http://androidunderground.info/zte-skate/clockworkmod-recovery-telepitese-skate-re ” után nem indul újra a teló csak az Android logó jelenik meg , USB debug mód bekapcsolása után persze, mi az ötletetek? Valakinek valmilyen tapsztalatát szívesen fogadnám

  • Zsolt

   Szia,
   írtam privátban egy lehetséges megoldást.

 • Csaba

  Hello
  Én is ilyen telefont szeretnék venni és nekem is lenne pár kérdésem, kérlek keres meg.

 • Csaba

  Hello
  Én is ilyen telefont szeretnék venni és jó jönne pár info,kérlek keres meg az alábbi email címen: modul256@gmail.com
  Köszi előre is!

 • Sanci

  Szia!
  Bocsánat, de az előbbi kérdést rossz helyre írtam.
  Két napja vettem szintén én is egy ZTE Skate telefont. Nagyon jó, és tetszik is ,de lenne pár kérdésem.
  1. Nekem is hasonló problémám van. A kártyán található zenéket, csak úgy tudom hozzá rendelni egy-két szolgálatatáshoz (pl: sms, egyéb értesítések), mert eddig nem látja a telefon, hogy a kártyáról beállítom csengőhangnak, majd így kerül csak át a telefon zenéibe. Ahol már kiválaszthatom a kívánt hangot. Szeretném megkérdezni, hogy ezt nem lehet valami úton lerövidíteni azt a beállítási utat?
  2. Nagyon tetszenek, az élő háttérképnek a halak, de sajnos nagyon lelassítja a telefont. Ez idáig nem találtam olyan élő háttérképet ami nem fogná annyira a telefont. Esetleg tud valaki ilyet ajánlani vagy hasonlót?

  Előre is köszönöm a segítséget.
  Sanyi

  • Zsolt

   A későbbi időpontban érkezett posztodra már írtam :-)

 • Sanci

  Szia Zsolt!
  Szeretném meg kérdezni, hogy a ZTE Skate telóra hogyan és honnan lehet letölteni adobe flash playert? Egy-két weboldalakon nem játsza le a flash részt.
  A marketen találtam egyet, de azt írta, hogy nem kompatibilis. Viszont, ezt találtam az interneten: http://www.mediafire.com/?kxuu5za8jvr2i96 letöltöttem, de semmi.
  Előre is köszönöm segítséged.

  Sanyi

  • Sanci

   Sikerült megoldanom. Rotáltam a készüléket és így működik rajt minden.

 • plambo

  Hello!
  Segítség kellene a skate-vél kapcsolatosan..
  Valami gond lehet valamelyik szenzorral, mert hívásnál(tök mindegy, h fogadott, vagy indított), vagy azon nyomban kikapcsolja a képernyőt,amint elindul a hívás(nem is kapcsolja vissza, amíg a másik fél nem bont), vagy egyáltalán nem kapcsolja ki, ilyenkor pedig remekül tudok arccal vonalat bontani.. :-/
  Nem tudom, hogy szoftveres, vagy hardver és gond lehet-e, de inkább körülnéznék, mielőtt hetekre szervízbe adnám..
  Magentás.
  Köszi!

  • kbx

   Szia!

   Nekem is ugyan ez a gondom, kb 2 hete vettem, de nagyon idegesítő, főleg, hogy az indított hívásoknál volt hogy csak úgy tudtam lerakni, hogy kiszedtem az aksit, mert semmire nem reagált!!! Én most készülök visszavinnie Magentáéknak, mert már nem bírom tovább…
   Ha érdemben okosodok, akkor feltétlenül megírom!

   Á

   • Zsolt

    plambo és kbx , sziasztok!

    Ismert a problémátok, nagyon könnyű a megoldása: elmászott a proximity sensor, ezt pár kattintással újra tudjátok kalibrálni.

    Lépjetek a tárcsázóba és üssétek be ezt:

    *#26***#

    Ekkor feljön egy menü, abban válasszátok a “calib”-ot, hagyjátok lefutni. Utána “ok” , és végeztetek is.

    Csináljatok próbahívást. Ha újra előjönne, ismételjétek meg. Ha rendszeressé válna a gond, akkor érdemes a szervizhez fordulni.

    • kbx

     Szia!

     Köszi, nekem most kicserélték a telót, eddig jól működik, ha esetleg megint gond lesz vele kipróbálom!

     Á

  • Sanci

   Ha azután sem éled újra, hogy elvetted a füledtől, akkor elmászott a proximity szenzorod. Tárcsázóba üsd be: *#26***# , a feljövő ablakban nyomj a “calib” gombra, majd ha végzett, “ok” . Készen is vagy :)

  • Sanci

   Ha azután sem éled újra, hogy elvetted a füledtől, akkor elmászott a proximity szenzorod. Tárcsázóba üsd be: *#26***# , a feljövő ablakban nyomj a “calib” gombra, majd ha végzett, “ok” . Készen is vagy :)

   • plambo

    Nagyon köszi, szuper, és azóta is jól viselkedik :-)

 • sanya982

  Szia Zsolt,

  Tegnap vettem meg életem eddigi első okos telefonját, és az internetnek, így a blogodnak is köszönhetően a SKATE mellett döntöttem!
  Nos, ha az élet így hozta, hogy lecseréltem a régi nokia 1680c :) készülékemet, akkor szeretném ki is használni a benne rejlő lehetőségeket!
  Tegnap olvastam, hogy van benne “normál” GPS, nos ez nagyon tetszene, de hogyan varázsoljam elő, illetve, létezik androidra IGO?

  Válaszod nagyon köszönöm!
  -sanya

  • Zsolt

   “így a blogodnak is köszönhetően a SKATE mellett döntöttem!”

   Köszönöm a pozitív visszajelzést :)

   “hogyan varázsoljam elő”

   Menü->Beállítások->Hely és biztonság-on belül pipáld ki a GPS műholdak használata opciót!

   “létezik androidra IGO?”

   Igen, létezik, de csak a Samsung Galaxy Spicához és egy régebbi Motorolához adták, a többi droidra hivatalosan nem érhető el.

   • sanya982

    Kedves Zsolt,

    Köszönöm, a gyors választ!
    Ha megengeditek, megosztom veletek a kb. 1 napos tapasztalataimat :)

    Ahogyan Zsolt már említette a készülék tényleg nagy, és szerintem furán néz ki, ahogyan az ember a fejéhez tartja, de ez nyilván megszokás kérdése. Amit a telefonálással kapcsolatban nem értek, hogy mikor a fülemhez tartom a telót miért sötétül el? Ez szerintem egy picit zavaró lehet!
    Amikor megvettem megréműltem, hogy a sok-sok telefonszámot amit a régi telefonom “memóriája” tárolt, hogy cipelem át új készülékembe! De hál’ Istennek ilyenekkel nem kell foglalkozni köszönhetően a facebookos és gmailos szinkronizációnak!

    Kezdetben nagyon, de tényleg nagyon örültem, de mikor beléptem a telefonkönyvbe megjelent kb. 200 emailcím, facebook profil, természetesen a nézeteket váltogattam, és ragyogóan megjelentek a facebookos ismerőseim, profilképpel együtt! Azonban ezekhez a profilokhoz NEM lehet telefonszámot hozzáadni, emiatt úgy éreztem magam, mint aki kapott is ajándékot, meg nem is….

    Az emailom szinkronizálása szuperül sikerült, tényleg nagyon “online” :) Kicsi szépséghiba azért itt is van, hogy nem tudtam még beállítani azt, hogy az olvasatlan üzenetek kerüljenek legelőre (ahogyan az a pc-men be van állítva)

    Az internet elérés szerintem gyors, nem töredezik szét az oldal, bőven a megfelelő kategóriába tartozik!
    Amit itt sem értek, hogy nem támogatja a flash alkalmazások megjelenítését, emiatt pl. az index.hu videóit sem tudom megnézni! (erre van valamilyen orvosság?)

    Kicsit visszakanyarodva a készülékhez, nagyon tetszik, hogy be lehet állítani az automatikus fényerőszabályzást, még nappali fény melett is viszonylag jól látható a képernyő!
    A képernyő jól reagálja le az újmozgásaimat, aránylag ritkán ütök félre, pedig nem mondanám vékonynak az újaim.

    Zsolt már említette, hogy a hátlap az egyik leggyengébb láncszeme, mert tényleg nagyon hamar zsírosodik!
    Sajnos nem tetszik az sem, hogy a billentyűzár nagyon hamar bekapcsol.
    Azt is negatívumként tudom felhozni, hogy ha saját képet szeretnék háttérképnek beállítani, akkor az torz lesz, túl nagy, nem is értem, miért nem tudja olyan szépre összehűzni a képet, mint az alapbeállításnak használt képeket.
    Szeintem az aksija hamar lemerül 1 max. 2 nap, ez azok után kevés, hogy én hetente 1x töltöttem a telefont.

    A lényeg, hogy ennyi pénzért egy nagyon jól összerakott gépet kapunk sok-sok jó tulajdonsággal, és nem kevés kihívással :)

    • Zsolt

     “Amit a telefonálással kapcsolatban nem értek, hogy mikor a fülemhez tartom a telót miért sötétül el? Ez szerintem egy picit zavaró lehet!”

     Sokat fórumozok, de Te vagy az első, aki ezt reklamálja (az ellenkezőjét napi szinten olvasom, amikor elmászik a proximity szenzor, na, arra panaszkodnak – de arra, hogy működik, még senki sem tette). :)

     Ez (az elsötétedés) egy biztonsági és kényelmi funkció, ami arra szolgál, hogy amikor telefonálsz, nehogy véletlenül kinyomd / tartásba tedd a hívást, hiszen aktív kijelzővel ez pillanatok alatt megtörténik (megtörténhet).

     Az akksi lemerülése viszonylagos, mert az okostelefonok világában ez teljesen normális – a hagyományos készülékről váltás után nekem is furcsa volt pár napig, de már megszoktam. Azzal tudsz ellene védekezni, hogy pl. autóstöltőt és USB-kábelt viszel magaddal mindenhova. Nekem bevált (egyik sem foglal sok helyet). ;)

   • Vedd meg!

    itt a “hivatalos” szón volt a hangsúly ;-)

 • sanya982

  Szia Zsolt!

  Már több napja használom a telefonom! :)
  Mivel “okos” ezért a végletekig ki is szeretném használni, és a fórumok segítségével, egyészen belemerültem!
  Pl.: már megy a flash(bár nem az igazi, de legalább megy, mennek a játékok (HD) gyors az internet)
  Ezekhez le kelett cserélnem a gyári ROM-ot (meglepően egyszerű volt, így útólag)
  De most egy újabb hibát vettem észre: a wifi!
  Nem tudok csatlakozni az otthoni hálózatho, de egyébként semmilyen még akár nyilt hálózathoz sem…
  próbálkozik, de a beregisztrálásnál megáll :(

  Ez lehet-e esetleg a ROM (atomic 2.5) hibája?

  • Zsolt

   Szia!
   Nagyon rövid ideig használtam az Atomic valamelyik változatát, de engem nem győzött meg, pár óra alatt kukáztam is. Ezalatt a Wifit nem próbáltam, ezért erről nem tudok nyilatkozni. Esetleg nem használtál valamilyen rendszerszintű mentés / visszaállítás alkalmazást (pl. Titanium Backup)? Az elmentett, majd visszaállított wifi jelszavak, beállítások és hasonlók tipikusan ilyen hibát okoznak – ezért is ajánlom határozottan mindenkinek a tiszta telepítést (formatok és wipe-ok futtatása).

   Ha volt ilyen mentés-visszaállításod, akkor javaslom, hogy telepítsd újra a ROMot és ezeket ne felejtsd el megcsinálni:

   “Recoveryből menjetek végig ezeken:

   mounts and storage menüpont alatt

   – format boot
   – format system
   – format data
   – format cache
   – format sd-ext (ha van ext partíciód)

   Ha ezeket végigzongoráztad jöhet a rom telepítés!

   install zip from sdcard menüpont:

   – choose zip from sdcard”

   • sanya982

    Köszönöm a választ :)
    de a “baj” megoldása hihetetlenül egyszerű lett :)
    (a jó jelszót kell beírni :D )

    • Zsolt

     Jaj :D

     …erre nem is gondoltam, hogy kimaradt esetleg ;)

  • Vedd meg!

   Nemrossz az atomic v2.5 de szerintem jobb a SkaTe V2.

 • yamagasi

  Sziasztok!

  Még mindig gondolkodom azon,hogy meg vegyem a telefont. Amt tudok róla, hogy nagyon jó telefon. Sok mindent lehet használni rajta. Ami nekem nagyon fontos lenne az a gps használat. Kérdésem a következő. Ki lehet kapcsolni, hogy ne fizessek gps adat forgalomért? Van egy nokiám ahol be volt kapcsolva gondolom az internet. és szépen fel zabálta a pénzem. Köszönöm előre is a segitséget.

  • Zsolt

   Szia!

   Ha jól emlékszem (mert már régóta nem azt használom), akkor a gyári állapotban nincsen rajta aGPS, tehát nem veszi igénybe az internetet adatok lekérésével. Ez természetesen az OFFLINE Navigációkra igaz (Sygic, NDrive, stb.), mert a Google Navigáció igényli az adatforgalmat.

   ——
   Nem bánod meg, ha beruházol egy Skate-be, nekem nagyon bejött ;)

   • yamagasi

    Köszönöm a válaszod. És ezeket rá kell telapitenem vagy rajta vannak?

    • Zsolt

     Nem, nincsen rajta, csak a Google Navi, gyárilag. A többit majd Marketről tudod beszerezni :)

     • yamagasi

      És gondolom azért meg fizetni kell? sry,hogy ennyit kérdezgetek. De még soha nem volt androidos telefonom.

     • Zsolt

      Semmi gond, kérdezzél nyugodtan!
      Igen, azokért fizetni kell.

  • Vedd meg!

   Szerintem nem kell azon gondolkozni hogy megvegyed vagy sem..Vedd!
   Nekem egy ideje már ez van,nemrég feltettem egy főzött romot a gyári helyett.(SkaTe V2,google a barátod)
   Eddig semmilyen probléma nem volt vele,minden szenzor működik,bluetooth,wifi stbstb.
   A navigáció is rendesen megy,sőt sokkal gyorsabban reagál mint a blade-é,nekem lakásban is felállt egyből a műholdra.(igo(nem generál adatforgalmat,tehát nem pörög a számlád))
   Nagyon jó telefon szerintem.Volt már a kezemben pár drágább telefon xperia sorozatokból például,de nekem nem jöttek be hiába olyan drága készülékek,szerintem a skate akkor is sokkal jobb,kezelhetőbb,menürendszere átláthatóbb.
   Mivel én főzött rommal használom így tudom emelni a processzor órajelét,amit meg is tettem 960-ra pl játékok közben és stabilan elmegy(gyári 787).
   Én mindenkinek csak ajánlani tudom,ár/érték arányban még mindig verhetetlen.

   Tehát akinek még nincs és épp telefont akar venni,szerintem vegye meg :)

   • Vedd meg!
   • yamagasi

    99%,hogy meg veszem. De lenne még pár kérdésem előte. Tehát. a rá telepitett térkép az magyar nyelvű-e?:O Szeretem el látni a fontosabb telefonszámokat külön zenével, képpel. Ez itt lehetséges-e?:O Egyenlőre ennyi. Köszönöm előre is a válaszaidat.

    • Zsolt

     Igen, magyar nyelvű (és a Google Navigáció magyar hangú is).

     Igen, mind csengőhang, mind kép hozzárendelhető a névjegyekhez.

 • Sanci

  Sziasztok!
  Segítséget szeretnék kérni a következő dologban.
  Olyan probléma lépett fel a telefonnal kapcsolatban, hogy hívnak a telefonon, de a kijelző teljesen sötét. Nem tudom felvenni a hívást, nem látni, hogy ki hív, mert sötét a kijelző, illetve a bal oldali gombbal tudom csak némítani. Se kikapcsolni se billentyű zárból kivenni nem tudom. Aksit kiveszem és újra indítom a telefont. Ezután jó.
  Találkozott valaki ilyen problémával? Ha igen, akkor mi lehet a baj? Hogyan lehet orvosolni?

  Segítséget előre is köszönöm!
  Sanyi

  • Vedd meg!

   Próbáld ki ezt :

   Proximity szenzor kalibráció:

   A tárcsázóba üsd be: *983*0#

   Majd ki kell keresni a Sensor menüt, ott a calib-ra rá kell nyomni, majd ha végez kiírja hogy sikerült, ekkor le lehet próbálni, hogy a készülék felső része fölé tesszük a kezünket (szemből nézve a hangszórótól jobbra), és a Proximity X:no, át kell változzon ez esetben: yes-re mellé Proximity is ok! szöveg jelenik meg, ezzel készen is vagyunk.

   • Zsolt

    Nem jó megoldás :(

    Neki nem a proxy mászott el, hiszen nem a közelségérzékelő nem teszi a dolgát… eleve ki sem világosodik…

    • Sanci

     Igen, igaza van Zsoltnak, nem világosodik ki a kijelző és nem lehet felvenni a telefont, hiába csörög. Sőt nem is látom, hogy ki a hívó fél. Csak miután kivettem az aksit és újra indítottam a telefont, ezután látom, hogy ki keresett.

  • Renanexim

   Kalibrálisi hiba! menj be a szolgáltatóhoz ahol vetted és beállítják nálam ugyan ez volt de most már nyugszik…:)

 • Sanci

  Sziasztok!
  Elképesztő ez a telefon. Segítséget kérnék.
  Sajnos elment a telefonomban a giroszkóp. Hiába fordítom oldalra nem követi a képernyőt és nem fordul el. Sem fényképek, sem interneten stb… nem fordítja el. Mi lehet a meghibásodás oka?
  Előre is köszönöm a segítséget.

  • Zsolt

   Szia!

   Így elsőre arra gondolok, hogy ki van kapcsolva az elforgatás opció. Kérlek ellenőrizd ;-)

   ————-

   Amúgy ezzel: “Elképesztő ez a telefon.” messzemenőleg egyetértek, csak valószínűleg pont ellentétesen, mint Te gondolod :D

 • vizibolha

  Sziasztok!
  Nem vagyok túl régi Skate-s, ezért nagyon örülnék ha valaki elmagyarázná
  hogyan lehet különböző nevekhez különböző csengőhangot beállítani. Nekem ez nagyon nem jött össze eddig. Sőt a hivatalos forgalmazónál sem tudtak segíteni. Csak annyit mondtak, hogy erre a telóra ez nem beállítható. Megpróbáltam amit a telefon menüjében lehet de sehol sincs egy olyan lehetőség, hogy hozzárendeljek egy csengőhangot valakihez a névjegyzékben! Se a névjegyzékből se az sd kártya
  mp3-aiból sem lehet beállítani.
  Köszönöm ha valakinek lenne ötlete!

  • Zsolt

   vízibolha:

   Telefonkönyv > Ráállsz a kívánt névre > Menü gombot megnyomod > Opciók alatt tudsz hozzárendelni minden egyes névhez, akár eltérő csengőhangot is.

   • vizibolha

    Nagyon szépen köszönöm a segítséged. Így sikerült beállítani. Nagyon rendes tőled, hogy mindenkinek próbálsz segíteni. Mindig tanul az ember valami újat… pláne androiddal :-)

    • Zsolt

     Szívesen :-)

 • Colette

  Sziasztok! A gyári headsetem nagyon halk, szeretnék venni hozzá másikat lehetőleg “agybadugósat”. Azt szeretném kérdezni, hogy az Ipod Iphone kompatibilis jó e hozzá?

  • Zsolt

   Szia Colette!

   Sajnos, az Apple-kiegészítők nem kompatibilesek a Skate-tel.

   Viszont rengeteg jó minőségű fülest kapni, ami simán használható vele és valóban élvezetesebb hangzást tesznek lehetővé. Ha pedig a Marketről szedsz le hozzá egy jó alkalmazást (pl. PlayerPro, MixZing és társaik), méginkább ki fogod tudni használni a Skate-et ;-)

   • Colette

    Köszönöm szépen a válaszodat!:)

 • Fidib971

  Szia Zsolt!

  Viszonylag új androidos user vagyok, kb 1 hete van meg a “deszkám” is. Sok érdekes és hasznos hozzászólást olvastam itt. Engem az érdekelne, hogy valamilyen módon lehet e fényképet rendelni a hívó fél alá, úgy mint ahogy a csengőhangot lehet?
  Másik: Mikor SMS-t akarok irni és több címzettnek akkor előjön a millió leszinkronizált e-mail cim is amit bekever a már meglévő telefonszámok közé. :-( Idegesitő mikor a kb 50 telefonszám közé bekever még 400db “fészbúkos” felhasználót cimmel együtt. Törölni nem engedi ezeket a címeket. Gondolom külön leválogatni sem lehet a telszámokat az emilcimektől?

  Köszönöm.
  Béla.

  • Zsolt

   Engem az érdekelne, hogy valamilyen módon lehet e fényképet rendelni a hívó fél alá, úgy mint ahogy a csengőhangot lehet?

   Igen, lehet :)

   A Galériában rálépsz a kiválasztott képre, megnyomod a Menü (azaz: középső hardveres) gombot. A felugró lehetőségek között van “Továbbiak” (jobbra lent), azon belül “Beállítás, mint” és ott tudod kiválasztani: háttérnek, vagy névhez csatolt képnek kívánod-e beállítani.

   ***

   Gondolom külön leválogatni sem lehet a telszámokat az emilcimektől?

   Szinkronizáld a Névjegyzéket a Google Accountoddal és asztali gépen nyisd meg a Címtárat! Ott rengetetg szerkesztési, megjelenítési opció van :) De a telefon Névjegyzékben is, a Menü gomb megnyomására sok lehetőség jön elő.

 • thortompson

  Sziasztok!
  Valaki meg tudja mondani, hogy létezik-e PC nélküli rootolás a Skate-hez?
  És hogy hogyan kell csinálni, ill. valami linket hozzá.

  Hálás köszönet!

  • Zsolt

   thortompson:

   Üdv!

   Nem, a PC / laptop elengedhetetlen kellék bármilyen módosításhoz. Ezen túl, USB-kábelre, a megfelelő drivekre (illesztőprogramok) és szoftverre is szükséged van.

   Részletek, leírások, hozzávalók és minden finomság itt olvashatóak:

   http://hungariandroid.com/androidfans/viewforum.php?f=31

   • thortompson

    Köszönöm szépen. Sikerült. :)

 • Sanci

  Sziasztok!
  Szeretném megkérdezni, hogy a kártyán levő telefonszámokhoz hogyan tudok fényképet hozzárendelni? Vagy át kell másolnom az egész telefonszámokat a telefonra?
  Előre is köszönöm a segítséget.

  • Fidib971

   Szia!

   Én is épp ezzel küzdöttem, csak nem kaptam még rá válszt, ezért elkezdtem kísérletezni. Arra kellett rájönnöm, hogy a SIM-en lévő számokhoz csak csengőhangot lehet beállítani egyénileg. Fényképet csak ha átmásolod a telefonra. ekkor több más adatot is. e-mail, otthoni, munkahelyi telszám anyja neve szülinap stb… :-)) De vigyázz, mert ha csak szimplán ” másolás SIM-ről”-t választod akkor alapértelmezettkén a G-mailos cimtáradba másolja! Nekem legalábbis igy csinálta mikor a sim-en lévő számokat egy az egyban akartam másolni. Ezután egyesével sikerült a telóra is másolatot késziteni. Remélem segitettem.

  • Zsolt

   Sanci:

   Szia!

   A Galériában rálépsz a kiválasztott képre, megnyomod a Menü (azaz: középső hardveres) gombot. A felugró lehetőségek között van “Továbbiak” (jobbra lent), azon belül “Beállítás, mint” és ott tudod kiválasztani: háttérnek, vagy névhez csatolt képnek kívánod-e beállítani.

   • Fidib971

    Ez igaz! De csak helyi számokhoz tudsz képet rendelni, SIM-en lévőkhöz sajnos nem. Legalábbis amit én a SIM kártyán áthoztam számokat fel sem ajánlja az ajánlott módozatod szerint sem.

    • Zsolt

     Évek óta nem használom számok tárolására a SIM-et, mindig az adott szinkronizációs lehetőséget használom erre (pl. Nokia Suite “felhője” vagy a Google Account-om tárhelye).

 • Fidib971

  Helló!

  Engem az érdekelne, hogy létezik e olyan progi ami híváskor bemondja a hívó fél nevét? ( persze ami el van mentve) Ezelőtt egy NOKIA N73-asom volt az tudott ilyet. Hasznos volt mert még azelőtt megtudtam ki keres mielőtt kivettem volna a táskából, zsebből stb.. :-)))
  Előre is köszi

  • Zsolt

   Ebben sajnos nem tudok segíteni, mert nem használok ilyet… esetleg nézz szét a Play Áruházban ;-)

   • Fidib971

    Már megoldottam, köszi.

 • thortompson

  Sziasztok!

  Lenne nekem is pár kérdésem.
  1. Van-e valami mód, hogy a skate-et hangosabbá tegyem? Nagyon halkan szól rajta minden. A filmek, játékok, zenék.
  2. A képernyő elsötétedik mikor telefonálok, ami egy hasznos funkció, mert nem nyomom ki az arcommal a beszélgetést, de egy ideje akkor sem világosodik ki, ha elveszem a fejemtől. És nyomkodhatok bármit, nem reagál, amíg a másik fél le nem teszi.
  3. Van egy játék: Let’s create: pottery. Egy fantasztikus agyag edény korongozó játék. Valami miatt nem indul el a skate-en. Jó az android verzió szám, fel is telepíti, de mikor indítanám, kiírja, hogy az alkalmazás leállt. Úgy töltöttem le a játékot, nem fizettem érte. (De tudtommal már nem büntetendő a letöltés, csak a megosztás. :D)

  Köszi a válaszokat!!! Üdv!

  • Zsolt

   thortompson:

   2. A képernyő elsötétedik mikor telefonálok, ami egy hasznos funkció, mert nem nyomom ki az arcommal a beszélgetést, de egy ideje akkor sem világosodik ki, ha elveszem a fejemtől. És nyomkodhatok bármit, nem reagál, amíg a másik fél le nem teszi.

   A proximity sensor “elmászott” , így tudod helyretenni:

   *#26***# , utána nyomj neki egy calib-ot és okézd le a végén :)

   • thortompson

    Kösz Zsolt! Így sikerült megoldani! Hála!!! :)

 • székelyföldi

  Sziasztok!

  Segítséget szeretnék kérni a problémám megoldására! Az a gondom hogy nem működik a WIFI. A telefont pár hete vettem, minden rendben is volt,de most nem működik. Amit tudnotok kell az az, hogy otthon zárt rendszeres WIFI szórásom van, azaz MAC címre van korlátozva a csatlakozási lehetőség. Az elején nem is tudtam csatlakozni a tellóval, de felhívtam a központot ahonnan kiosztottak neki egy IP-címet, a többi adatot(DHCP, DNS-ek, Átjáró) a saját gépemről kellett kiolvasnom. Ez meg is oldotta minden problémám, de kb 3-4nap intenzív WIFI használat után épp You Tube-ozás közben megszakadt az internet kapcsolat. A WIFI ikonom ott maradt, csak a zöld szín helyett beszürkült, de viszont a böngészőm sem megy és más sem ami internet kapcsolatot igényel.Csináltam egy teljes gyári visszaállítást, mindent ugyanúgy előröl csináltam, de csak nem oldotta meg a gondomat. Beszéltem a internet szolgáltató központtal és ők azt mondták hogy náluk minden beállítás a régi, tehát ha ment akkor nálam van a gond. A lényeg hogy, a telefon azt írja, hogy csatlakozva a hálózathoz és full jelt mutat, csak épp szürkébe, de még sincs net.

  Válaszotokat előre is köszönöm.

 • volcom

  Én is szeretnék fel tenni pár kérdés.
  pár napja vettem használtan egy skate-et és nem tudok róla sok mindent, az aksija elég hamar lemerül sajnos azzal lehet-e valamit kezdeni.
  És elvileg rootolva van de nemtudom milyen rom van rajta de talán egy másik rommal az aksi üzem ideje is növelhető nem?
  Találtam a telefonba egy cpu controllert és a max órajel960Mhz-re van állítva de 998 a max, ezzel gondolom nem szabad játszani, nem fog bedögleni a teló h ha felhúzom?
  Egyenlőre ennyi, előre is köszönöm!

  • Zsolt

   volcom:

   az aksija elég hamar lemerül sajnos azzal lehet-e valamit kezdeni.

   Igen, lehet. A Skate processzorának gyárilag beállított órajele 787 MHz, tehát Te már jelentősen (veszélyesen nagyon…) túlhúzva használod. Vegyél vissza belőle, 900 MHz körül is szebben fut, mint az alap – de nem ennyit zabál :)

   Ha főzött ROM van rajta, akkor az alapon meg is adja a root-jogokat…

 • volcom

  Köszönöm az előző választ :)
  Lenne egy ujjab problém,ám, telefonálás után nekem sem jön vissza az ablak, ugyan úgy sötét marad, be írtam a lentebb írt kódot a *#26***# de nekem azt írja h érvénytelen MMI kód vagy kapcsolódási probléma
  Előre is köszönöm

  • Zsolt

   Mert az a kód csak a gyári (ZTE) tárcsázóval működik. Valószínűleg neked CyanogenMod (vagy arra épülő) ROMod van, ami másik tárcsázót használ.

   Ebben az esetben sincs minden veszve, tedd fel ezt a kis csomagot – kapsz egy esélyt, hogy helyretegye a szenzorodat.

   http://mobilarena.hu/tema/zte_skate_pengebb_a_pengenel/hsz_8533-8533.html

   Ha ezzel sem menne (nekem pl. nem használt…), akkor maradj a gyári ROMra épülő módosításoknál (pl. SkaTe_v2 vagy Swedish Snow ROM).

   Bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban, írj privátot és segítek ;)

 • Németi Ferenc

  Kérhetnék E-Mailben segítséget? Lányomnak vettem 1 ZTE Skate telefont , és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, és jobb lenne nem nyílvánosan. előre is köszönöm a megértését.

 • Zsolt31

  Sziasztok.

  Ma vettem a telefont, minden okes vele. De nem tudok az otthoni wifire felkapcsolodni ra. Illetve megtalalja a wifit es fel is tudok lepni ra viszont az IP cim nem elerheto. Ha minden igaz nem statikus IPm van.

  MI az a MAC cim?

  Valaki tud megoldast? Mit csinalok rosszul?

  Koszi

   

 • Tisztelt Zsolt! nekem dual sim teló kellene nem tudsz ebben segíteni? hasonló  mint ez a ZTE teló. nem lenne valami ajánlatod? Privátba ,hogy lehet neked írni? üdv. Feri

 • Misi5795

  Szia Zsolti.Nagyon rendes vagy,hogy mindenkinek segítesz.

 • Üdv ! nekem is Skate van ! azt szeretném kérdezni hogy el futna a rajta az új android 4.0 ?? előre is köszönöm a válaszod !! 

 • gegem42

  Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon, s az androidosok közöt is.

  Tegnap vásároltam szerbiában egy Zte Skate-t, Legnagyobb bajom vele hogy nincs benne magyar menü. Mik a lehetőségeim?

  le lehet valahonnan magyar nyelvű menüt tölteni?

  Üdv, s köszönöm előre is!

 • Robeee

  Szia

  én is eléggé új vagyok az android-használók körében, és nem nagyon értek hozzá. Egy elég egyszerű kérdésem lenne,. Letöltöttem az általad ajánlott launchereket nekem is nagyon tetszik, ezúton is köszönet érte:). A kérdésem az volna, hogy hol tudom váltogatni a már letöltött launchereket?

  Elpre is köszönöm a válaszodat, szép napot!

  Robi

 • adamplaya

  Szia

  Ma vettem meg a skatemet, és lenne egy noob kérdésem…:)

  Amikor fényképezni vagy pár egyéb alap funkciót szeretnék használni akkor kéri a micro sd kátyát. Ha szeretném ezeket használni, akkor tényleg be kell ruháznom egy microsd kártyára? Vagy hogy tudom-e nélkül használni?

 • kispedro

  Sziasztok!
  Nekem az a problémám a Skate-nél, hogy a térerő fullon van, szvóal 4 zöld pöcköt jelez, de ha rányomok valaki nevén a hívásra, akkor egyből átvált 4 szürke pöcökre és fél perc síri csönd után, kiírja, hogy hívás vége. Ezután a másik fél mindig visszahív, hogy miért nyomtam ki, mikor felvette. Na ez mitől lehet? van fent viber is. Lehet, hogy ez kavar be? Amúgy a hivás megszakadása után, egyből visszaváltanak a pöckök zöldre.

  Üdv: Kispedro

 • jodamester

  nemrég vettem ez zte skate tipusu mobilt.nekem minden okés vele,egyedül a net ami lassú.sokszor be sem tölti a facebookot.képet nem tudok vele feltölteni.térerő 3g-nél gyenge gsm-nél szuper.mi ilyenkor a probléma?nem nagyon értek hozzá.az android verzió száma :2.3.5 előre is köszönöm a segítséget.

 • vizibolha

  Szia Zsolt!
  ZTE Skate-nek hogyan lehet bővíteni a belső memóriáját? Elvileg ugye 170mb van benne, de a folyamatos frissítések miatt
  már azt írja, hogy nincs elég hely a letöltéshez. Mindig azt írja, hogy töröljek valamit, hogy legyen hely a frissítésnek. Ráadásul vannak olyan progik is a telefonon amit nem enged átrakni az SD kártyára (32Gb).
  Megjegyzem programokkal sincs telepakolva mégis kb. háromnegyed év alatt elfogyott a hely a sorozatos frissítések letöltése miatt.
  Megköszönném ha lenne valami jó ötleted.

 • Kocsis Imre

  Szia egy egyszerű kérdésem lenne nekem is ZTE skatem van és akarok egy 16 gb memó kártyát és hogy ez belassítja a telefont vagy akármi más lehet vele !!!???
  Előre is köszönöm !!

 • eximer

  Kedves Zsolt!
  két kérdésem lenne a ZTE Skate telefonnal kapcsolatba : 1 hogy lehet törölni gyári alkalmazásokat??
  2: mitől van az hogy ha a vibert használom akkor csak a hátsó hangszóró szol szóval ki van hangosítva és nem tudom beállítani hogy rendesen telefonáljak vele,
  segítségedet előre is köszönöm
  Üdv :B Zsolt

+