MojAndroid
(x) hirdetés

Ma Dr. Dudás Ágnessel ismerkedhettek meg, aki az Androidportál kedvenc jogásza :) Idéztünk már írásaiból az Apple vs Samsung ügy kapcsán. Jogi ügyekben a honlapján található elérhetőségeken keresztül vehetitek fel vele a kapcsolatot itt pedig az általa készített fényképeket láthatjátok.

IT joggal foglalkozó ügyvéd vagyok. A szabad szoftverek világával baráti beszélgetések során, country zene és sör mellett ismerkedtem meg kb. 12 éve, aztán valahogy az informatikai jog vált a fő profilommá. Érdekelnek nagyon az ezzel kapcsolatos történések (jogszabályok, szerződések, perek), ha több időm van, cikket írok róluk, meg előadást tartok, ha kevesebb, akkor “csak” dolgozom velük.

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Ági:
HTC Aria A6380, ez volt az első generáció, ami már szép volt, amit el tudtam képzelni, mint “nőiesebb darabot”. Egy olyannak örülnék, amiben jobb a kamera, és ütésállóbb. Velem előfordul ugyanis, hogy leejtem, mert egyszerre próbálok gépelni, aktát rendezni vagy pakolni valamit és közben a vállammal a fülemhez szorított telefonon beszélni.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Ági:
Lipileevel már gimi óta barátok vagyunk. Ő volt az első kapcsolatom az androidos világgal, de a telefont végül az egyik ügyfelemen keresztül vettem. Ez persze elég kalandos volt… az első importált készülékek egyike volt az enyém. Ez egyrészt szuper volt, mert mindenki a csodájára járt, másrészt csak a szállítást követően derült ki, hogy a nyelvi és billentyűzet kiosztási meglepetések vannak. Jelenleg is indonéziai angol, CN thai billentyűzet kiosztás van a telefonon. (De választható opció lett volna a vietnámi, a kínai, és az angolnak további 9 féle távolkeleti változata (pl. maláj, szingapúri, stb.)

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Ági:
Kb. mostanában lehet a telefonom születésnapja… visszanéztem az elmúlt év videóit és szerettem őket nagyon. Tanúbizonysága a telefon annak, mennyi minden szépet láttam az elmúlt évben… vannak rajta napfelkelték, utazások, vicces fotók és nem utolsó sorban a Golden Blog díjátadó képei.

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Ági:
Szeretem a Google-lel szinkronizált naptárt, a levelező rendszert, a csillagtérképet, a vibert, a Gtask-ot, meg a Maps-et… Egy ideig használtam a runkeepert is, de mivel szinte mindig ugyan azon az útvonalon biciklizem, már nélküle is tudtam, hogy kb. mennyi a táv és a szintidő.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Ági:
Szerintem messze nem… sokkal többet tud az android, mint amennyit egy egyszerű ügyvéd (még ha IT joggal foglalkozik is) kihasználhat. De a napi munkát (ütemezés, tárgyalófoglalás, határidők) megkönnyíti, ahogy nagy segítségemre van akkor is, ha ismeretlen utakra tévedek biciklivel.

readya: Vagy ha erre inkább válaszolnál szívesen, akkor: Mit vársz egy Android blogtól?
Ági:
Szívesen olvasnék vmit arról pl. hogyan (milyen programmal) lehet az általam készített videókat szépen összefűzni…
Az Android blognak meg örülök… jó olyannak, amilyen. (a szerk.: köszönjük :) )

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.09.26.

Ezeket már olvastad?

+