MojAndroid
(x) hirdetés

Röviden: Hivatalos Google applikáció jelent meg a youtube vezérlésére, segítségével akár több gépen is egyszerre letudjuk játszani ugyan azt a youtube videót, úgy, hogy azok szinkronban vannak (hálózattól függ, a gyakorlatban, tesztem alapján, lehet pár másodperc eltérés [wifi vs. LAN kábel]).

Hosszabban: Az Android megérkezett a TVkre, ennek az applikációnak a megjelenése pont ezt sugallja. Nem beszélve arról, hogy remek dolognak tartom, hogy akár egy házibuliban, a TVre kötött PCn futó youtubeot a telefonomról tudom vezérelni, lejátszólistákat tudok beállítani, stb. (igen-igen gáz, ha youtuberól megy a zene a buliban, tudom.)

Az alkalmazás a youtube fiókunkhoz csatlakozik, nem helyi hálózaton keresztül, szükséges az internet kapcsolat. A böngészőben csupán a http://youtube.com/leanback oldalra kell bejelentkezni ugyan azzal a Google fiókkal melyet a telefonon használunk (sajnos Google Apps felhasználók hátrányban, a Youtube még mindig nem támogatja az ilyen fiókokat) és kezdődhet a varázslat.

Lejátszás, megállítás, következő videó, előző videó, szüneteltetés, keresés. Az alap funkciók csak egy “tapi” távolságra.

Az alkalmazást egy Windowst futtató PC és egy Ubuntut futtató netbook segítségével próbáltam ki. A PC kábelen csatlakozik a routerhez, a netbook WiFin. A netbook lemaradása 1 másodperc körüli, a WiFit meg az alap Atom processzort okolom a lassúságért, viszont így is érdekes látni, hogy mindkettőn majdnem azonos időben tudom lejátszani ugyan azt a tartalmat.

Mindjárt egyszerűbb a youtube videók megosztása barátokkal, csak egy azonos Google fiók kell, meg persze a bizalom. Így biztosan végig nézik majd azt a lolcates videót!

2011.09.19.

+