MojAndroid

Röviden: Hivatalos Google applikáció jelent meg a youtube vezérlésére, segítségével akár több gépen is egyszerre letudjuk játszani ugyan azt a youtube videót, úgy, hogy azok szinkronban vannak (hálózattól függ, a gyakorlatban, tesztem alapján, lehet pár másodperc eltérés [wifi vs. LAN kábel]).

Hosszabban: Az Android megérkezett a TVkre, ennek az applikációnak a megjelenése pont ezt sugallja. Nem beszélve arról, hogy remek dolognak tartom, hogy akár egy házibuliban, a TVre kötött PCn futó youtubeot a telefonomról tudom vezérelni, lejátszólistákat tudok beállítani, stb. (igen-igen gáz, ha youtuberól megy a zene a buliban, tudom.)

Az alkalmazás a youtube fiókunkhoz csatlakozik, nem helyi hálózaton keresztül, szükséges az internet kapcsolat. A böngészőben csupán a http://youtube.com/leanback oldalra kell bejelentkezni ugyan azzal a Google fiókkal melyet a telefonon használunk (sajnos Google Apps felhasználók hátrányban, a Youtube még mindig nem támogatja az ilyen fiókokat) és kezdődhet a varázslat.

Lejátszás, megállítás, következő videó, előző videó, szüneteltetés, keresés. Az alap funkciók csak egy “tapi” távolságra.

Az alkalmazást egy Windowst futtató PC és egy Ubuntut futtató netbook segítségével próbáltam ki. A PC kábelen csatlakozik a routerhez, a netbook WiFin. A netbook lemaradása 1 másodperc körüli, a WiFit meg az alap Atom processzort okolom a lassúságért, viszont így is érdekes látni, hogy mindkettőn majdnem azonos időben tudom lejátszani ugyan azt a tartalmat.

Mindjárt egyszerűbb a youtube videók megosztása barátokkal, csak egy azonos Google fiók kell, meg persze a bizalom. Így biztosan végig nézik majd azt a lolcates videót!

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2011. 09. 19.
 • bivanbi

  Ezzel az appal a legdrágább távirányítót sikerült építeni, igaz,  hogy akár a Föld másik oldaláról is működik, ami azért rendesen megalázza az infrás cuccokat. :)

  Tetszik, hogy maga az app másképp működik, ha nem talál távirányítható LeanBacket, ekkor saját maga is lejátsza a videót, tehát végső soron egy szükség-leanback appként is működik Androidon.

  Negatívumként nem is az appot hoznám, hanem a PC-n futó Leanbacket: először azt hittem, a távirányítóval zoomolni is lehet, de kiderült, hogy csak a leanback-chrome-linux-nvidia quartett bugos. Pedig a ,,sima” YouTube hibátlanul működik. Oh well…

  • Puck

   Szerintem javulni fog a desktopon futo webapp is, altalaban igy elso verzioknal vannak ilyen kis hibak, de mindenkepp egy jelzes erteku dolog, hogy ilyet letrehoztak. (:

+