MojAndroid
(x) hirdetés

Épületfelügyeleti megoldás másképpen……

Sokat hallani a mai fejlődő világban a “számítógépple irányított” házról, vagyis épületautomatizálásról-felügyeletről. Ennek megvalósítása az elmúlt időszakban csak a “kiváltságosak” – értsd gazdagok privilégiuma volt.
Ezzel az eszközzel ez már a múlté. Nem mondom, hogy ingyen van, de az úgynevezett KNX-EIB rendszerekkel szemben ennek a bekerülési költsége csak a töredéke. A rendszer szerkezeti – hardveres- felépítése egyszerű és átgondolt, az átlag felhasználó illetve szerelő számára is érthető. A programozása, beállítása nem igényel programozói szakértelmet.
Minden egyes funkció úgynevezett blokkokba-modulokba- van foglalva. Például külön modul van a fűtés vezérlésére, külön modul van az árnyékolók mozgatására és szinte mindenre van megoldás ami egy épületben elekromosan vezérelhető. Ha például olyan modulra lenne szükségünk amelyet a konfigurációs szoftver nem tartalmaz akkor készíthetünk maguk is egyet az egyedi igényeinkre.
A konfigurációs szoftver ingyenesen letölthető a LOXONE oldaláról.
Hogy miért került ide ez az írás? Az nem más mint a kezelőfelület. A KNX-EIB rendszerek esetében a kezelőfelület a saját rendszeréhez fejlesztett és csak ott használható eszköz. A LOXONE esetében a kezelőfelület nem más mint egy érintőkijelzős készülék. Ez lehet android és apple eszköz is.- remélem nem leszek megkövezve :D
A app szintén ingyenesen letöltető a MARKET-ről.
A konfigurációs szoftvert és a kezelőfelületi app-ot folyamatosan fejlesztik. Így biztosak lehetünk abban, hogy midig a legjobban működő programot kapjuk.
A rendszerről és a lehetőségekről bővebben a LOXONE honlapján olvashattok.

(x) hirdetés
2011.09.09.

+